Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Osmanlı Mezhepsel Hadis dinine göre yönetildi

Osmanlı padişahları Sünni meshep'in biri olan hanefi Hadis kul dini halifesiydiler. Bu tarihsel süreçte dinimiz, osmanlı topraklarında, sünni mezhepler ile eşitlendi. Bugün din adına ortaya konan kadına bakış açısından ibadetlere kadar her husus, İslamın Kuran Ayetlerine göre değil Sünni mezhepinin kul dinlerinin izahlarının etkisi altındadır.  Allah’ın ayetlerindeki sistemini değiştirerek yeniden yapılandırma düşünülemez. Çünkü Allah’ın sözlerini, Allah’ın hükümlerini insanlar değiştiremez. Fakat Mezhepsel Hadis kul dinleri bunu başarmış İslam'dandır diyerek uydurma yasaklar ve emirler getirmiştir. Tüm mezhepsel hadis kul dinlerinin dinimiz İslam da  yaptığı değişiklikler ve bunun sonucu ortadadır.  Yapmamız gereken; mezhepsel hadis kul dinlerinin Kuran-dışı izahlarını reddetmek ve Kuran’a gidip dinle ilgili her konuyu Kuran’dan öğrenmek ve böylece kendimizi dinimiz İslamın Kuran’ınına göre şekillendirmeliyiz. Tüm mezhepsel hadis kul dinlerinin felaketlerinden kurtuluşun formülü çok basittir: Allah’ın kitabı Kuran’ı sıkı sıkıya sarılmak ve İslamı sadece Kuran Ayetlerine göre yaşamaktır Dinin hem teorisini, hem pratiğini Kuran üzerinden öğrenmek. Kuran’da geçmeyen hususların dinle alakası olmadığını, Kuran’ın açıklamadığı konularda Allah’ın kendi tercihimizi belirleme hakkını bize verdiğini bilmek. “Müslüman” ismi dışında hiçbir isme gerek duymamak. Böylece tek din, tek kitap, tek isim etrafında birleşmek İslam adına tek görevimiz olmalıdır.   Her Şeyin Doğrusunu Yüce ALLAH Bilir
Ekleme Tarihi: 31 Aralık 2021 - Cuma
Sedat Kadiroğulları

Osmanlı Mezhepsel Hadis dinine göre yönetildi

Osmanlı padişahları Sünni meshep'in biri olan hanefi Hadis kul dini halifesiydiler.


Bu tarihsel süreçte dinimiz, osmanlı topraklarında, sünni mezhepler ile eşitlendi.

Bugün din adına ortaya konan kadına bakış açısından ibadetlere kadar her husus, İslamın Kuran Ayetlerine göre değil Sünni mezhepinin kul dinlerinin izahlarının etkisi altındadır. 

Allah’ın ayetlerindeki sistemini değiştirerek yeniden yapılandırma düşünülemez. Çünkü Allah’ın sözlerini, Allah’ın hükümlerini insanlar değiştiremez. Fakat Mezhepsel Hadis kul dinleri bunu başarmış İslam'dandır diyerek uydurma yasaklar ve emirler getirmiştir.


Tüm mezhepsel hadis kul dinlerinin dinimiz İslam da  yaptığı değişiklikler ve bunun sonucu ortadadır. 


Yapmamız gereken; mezhepsel hadis kul dinlerinin Kuran-dışı izahlarını reddetmek ve Kuran’a gidip dinle ilgili her konuyu Kuran’dan öğrenmek ve böylece kendimizi dinimiz İslamın Kuran’ınına göre şekillendirmeliyiz.

Tüm mezhepsel hadis kul dinlerinin felaketlerinden kurtuluşun formülü çok basittir: Allah’ın kitabı Kuran’ı sıkı sıkıya sarılmak ve İslamı sadece Kuran Ayetlerine göre yaşamaktır


Dinin hem teorisini, hem pratiğini Kuran üzerinden öğrenmek. Kuran’da geçmeyen hususların dinle alakası olmadığını, Kuran’ın açıklamadığı konularda Allah’ın kendi tercihimizi belirleme hakkını bize verdiğini bilmek. “Müslüman” ismi dışında hiçbir isme gerek duymamak. Böylece tek din, tek kitap, tek isim etrafında birleşmek İslam adına tek görevimiz olmalıdır.

 

Her Şeyin Doğrusunu Yüce ALLAH Bilir

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.