Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Sahte ve Gerçek Peygamberler

Peygamberimiz’in gerçek peygamber mi, sahte peygamber mi olduğunu merak eden Hıristiyanlar; Hz. İsa’nın İncil’deki şu kriterini uygularlarsa gerçeği görebilirler: Yalancı peygamberlerden sakının. Onlar size koyun postu içinde yaklaşırlar ama içten yırtıcı kurtlardır. Onları yaşam ürünlerinden tanıyacaksınız. Hiç dikenlerden üzüm, kenpellerden incir hıristiyanlardan ve musevilerden ibret almak toplanır mı? Her iyi ağaç iyi ürün verir. Çürük ağaç ise kötü ürün verir. İyi ağaç kötü ürün vermediği gibi, çürük ağaç da iyi ürün vermez. İyi ürün vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır. Demek ki onları yaşam ürünlerinden tanıyacaksınız. İncil-Matta 7,15-20 Oysa kendisinden sonra hiç peygamber gelmeyecek olsaydı Hz. İsa “Benden sonra peygamber gelmeyecektir, benden sonra kim peygamberlik iddia ederse o yalancıdır” diyerek, çok kestirme bir şekilde bu sorunu halledebilirdi. Hz. İsa’nın, yalancı ve doğru peygamberi ayırt etmede tavsiye ettiği yöntem, tek başına Hz. İsa’dan sonra peygamber geleceğine yeterli delildir.   Hz. İsa’dan sonra peygamber gelecek olması ise Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Peygamberliğine delildir. Çünkü Hz. İsa’dan sonra Allah’a inanan, Allah’a güvenen, Allah’ı seven ve Allah dışında tüm tapılanları terk eden geniş bir topluluğun oluşması gibi muazzam bir ürünün alınması sadece ve sadece Peygamberimiz aracılığıyla sağlanmıştır. Nitekim Kuran’da, Hz. İsa’nın Peygambirimiz’i, “Ahmed/övülmüş” şeklinde müjdelediği geçer: Hani Meryem oğlu İsa da “Ey İsrail oğulları, ben sizin için Allah’ın elçisiyim. Benden önceki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonraki ismi Ahmed olan bir elçinin de müjdeleyicisiyim” demişti. 61-Saff Suresi 6 Tüm bu açık gerçeklere ve Tevrat’taki, İncil’deki işaretlere rağmen Tevrat ve İncil’in tasdiklediğini hahamlar, papazlar örtbas etmek için, saptırmak için yarışmışlardır. İncil’de tarifi olmayan Katoliklik, Ortodoksluk mezhepleri, Roma’daki Papa veya başpiskopozların görüşleri ne yazık ki halk için Tevrat ve İncil’in görüşlerinden daha önemlidir. Biz bu papalara ve başpiskoposlara; Katolik ve Ortodoks mezheplere çok kızarız. Ama Sünni ve Şii mezheplerinin, hadislerin, mezhep imamlarının sebep olduğu tahrifatın gündeme getirilmesini sevmeyiz. “Hz. İsa Katolik miydi? Yoksa Ortodoks muydu?” diye haklı sorular sorarız. Fakat Peygamberimiz’in Sünni-Hanefi veya Şii-Caferi olup olmadığı tipindeki soruları hiç sevmeyiz! Başkalarında kusur tespit etmedeki başarımızı, kendi kusurlarımızı bulmada da gerçekleştirebilseydik ne güzel olurdu!   Her Şeyin Doğrusunu Yaratan Yüce ALLAH Bilir !
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2023 - Çarşamba
Sedat Kadiroğulları

Sahte ve Gerçek Peygamberler

Peygamberimiz’in gerçek peygamber mi, sahte peygamber mi olduğunu merak eden Hıristiyanlar; Hz. İsa’nın İncil’deki şu kriterini uygularlarsa gerçeği görebilirler:

Yalancı peygamberlerden sakının. Onlar size koyun postu içinde yaklaşırlar ama içten yırtıcı kurtlardır. Onları yaşam ürünlerinden tanıyacaksınız. Hiç dikenlerden üzüm, kenpellerden incir hıristiyanlardan ve musevilerden ibret almak toplanır mı?
Her iyi ağaç iyi ürün verir. Çürük ağaç ise kötü ürün verir.
İyi ağaç kötü ürün vermediği gibi, çürük ağaç da iyi ürün vermez. İyi ürün vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır. Demek ki onları yaşam ürünlerinden tanıyacaksınız.

İncil-Matta 7,15-20



Oysa kendisinden sonra hiç peygamber gelmeyecek olsaydı Hz. İsa “Benden sonra peygamber gelmeyecektir, benden sonra kim peygamberlik iddia ederse o yalancıdır” diyerek, çok kestirme bir şekilde bu sorunu halledebilirdi. Hz. İsa’nın, yalancı ve doğru peygamberi ayırt etmede tavsiye ettiği yöntem, tek başına Hz. İsa’dan sonra peygamber geleceğine yeterli delildir.

 

Hz. İsa’dan sonra peygamber gelecek olması ise Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Peygamberliğine delildir. Çünkü Hz. İsa’dan sonra Allah’a inanan, Allah’a güvenen, Allah’ı seven ve Allah dışında tüm tapılanları terk eden geniş bir topluluğun oluşması gibi muazzam bir ürünün alınması sadece ve sadece Peygamberimiz aracılığıyla sağlanmıştır.


Nitekim Kuran’da, Hz. İsa’nın Peygambirimiz’i, “Ahmed/övülmüş” şeklinde müjdelediği geçer:
Hani Meryem oğlu İsa da “Ey İsrail oğulları, ben sizin için Allah’ın elçisiyim. Benden önceki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden
sonraki ismi Ahmed olan bir elçinin de müjdeleyicisiyim” demişti.
61-Saff Suresi 6


Tüm bu açık gerçeklere ve Tevrat’taki, İncil’deki işaretlere rağmen Tevrat ve İncil’in tasdiklediğini hahamlar, papazlar örtbas etmek için,
saptırmak için yarışmışlardır. İncil’de tarifi olmayan Katoliklik, Ortodoksluk mezhepleri, Roma’daki Papa veya başpiskopozların görüşleri ne yazık ki halk için Tevrat ve İncil’in görüşlerinden daha önemlidir. Biz bu papalara ve başpiskoposlara; Katolik ve Ortodoks mezheplere çok kızarız. Ama Sünni ve Şii mezheplerinin, hadislerin, mezhep imamlarının sebep olduğu tahrifatın gündeme getirilmesini sevmeyiz.

“Hz. İsa Katolik miydi? Yoksa Ortodoks muydu?” diye haklı sorular sorarız. Fakat Peygamberimiz’in Sünni-Hanefi veya Şii-Caferi olup olmadığı tipindeki soruları hiç sevmeyiz! Başkalarında kusur tespit etmedeki başarımızı, kendi kusurlarımızı bulmada da gerçekleştirebilseydik ne güzel olurdu!

 

Her Şeyin Doğrusunu Yaratan Yüce ALLAH Bilir !

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.