Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

İslama En Büyük Zararı Sahtekar Din Tüccarları Veriyor

Allah’ı bırakıp bilginlerini, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i Rabler edindiler. Halbuki hepsi de tek Tanrı’ya kulluk etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O’ndan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden yücedir. Tevbe Suresi   Ey iman sahipleri! Hahamlardan ve rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla yerler ve Allah’ın yolundan alıkoyarlar. Tevbe Suresi    Nasıl Hıristiyanlarda papazlar yeni dini hükümler oluşturdularsa;  Müslümanların sırtına kene gibi yapışan mezhepsel hadis din “İmamları, Efendileri, Hocaları, Sıyhları ALLAH adına uydurdukları Fetva, İçtihad, başlıklı uydurmalarla, Kuranda  olmayan Kuran dışı hükümleri icat etmişlerdir. Nasıl Hıristiyanlar Katolik, Protestan, Ortodoks rahiplerini ve sözde azizlerini her şeye rağmen temize çıkartıyor, onların evliyalık ve üstünlük hikayelerini anlatarak onların Hıristiyanlığı dejenere etmelerine aldırış etmiyor insanları kandırıyorlarsa Müslümanların sırtındaki Mezhepsel Hadis din Tarikat şeyhlerin bir kısmı da aynı evliyalık, üstünlük, vs. hikayeleriyle temize çıkarılmakta bazıları efendilerini aleni veya gizli ALLAH bazıları peygamber ilan etmekteler.   İslamın içinde bulunan bu üç din de ve tüm mezhepleri ve bu mezhep önderlerini kenara itmeden dinlerini gerçek manasıyla kavrayamaz yaşayamazlar. Öncelikle tüm mezhep izahları ve tüm ilave Mişnalar, hadis masal kitapları, falancanın mektupları bir kenara bırakılıp, Allah’ın kitapları tek başına masa üstüne konulup çözüme başlanmalıdır. Mezhep imamlarının çevirdikleri Kuranlar hariç Kuran’ın orijinali elimizde olduğu için biz bu konuda çok daha rahat çözüm şansına sahibiz.   Ne yazık ki şu anda yaygın olarak “din” diye anlatılan İslamın içinde olan “ Ne Tevrat’taki Yahudilik’tir, ne İncil’deki Hıristiyanlıktır, ne de Kuran’daki Müslümanlıktır.   Mezhepler ve azizlerin, hahamların kitapları ne acıdır ki Allah’ın kitaplarının önüne geçmiştir. Bu üç din tüccarı yobazlıklarının temel sebebi de aynıdır: İnsani olana kutsal kılıfı giydirilmiş ve bunlar gerçek kutsal olan Allah’ın kitabının yanına, hatta önüne konmuştur. Dinlerdeki temel bir istismar mekanizması, kutsal kitaplarda yazılan açık gerçeklerin yorumla, kelimelerin manası kaydırılarak gizlenmesi veya saptırılması olmuştur.   Onlar kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar. Öğüt almak için çağrıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular. Maide Suresi   Bunların içlerinden bir grup vardı ki, Allah’ın kelamını işitiyor, onu kavramalarının ardından bile bile tahrif ediyorlardı. Bakara Suresi    Her şeyin doğrusunu yalnız Yüce ALLAH bilir.  
Ekleme Tarihi: 12 Ocak 2024 - Cuma
Sedat Kadiroğulları

İslama En Büyük Zararı Sahtekar Din Tüccarları Veriyor

Allah’ı bırakıp bilginlerini, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i Rabler edindiler. Halbuki hepsi de tek Tanrı’ya kulluk etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O’ndan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden yücedir.
Tevbe Suresi


 

Ey iman sahipleri! Hahamlardan ve rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla yerler ve Allah’ın yolundan alıkoyarlar.
Tevbe Suresi 

 

Nasıl Hıristiyanlarda papazlar yeni dini hükümler oluşturdularsa;  Müslümanların sırtına kene gibi yapışan mezhepsel hadis din “İmamları, Efendileri, Hocaları, Sıyhları ALLAH adına uydurdukları Fetva, İçtihad, başlıklı uydurmalarla, Kuranda  olmayan Kuran dışı hükümleri icat etmişlerdir.


Nasıl Hıristiyanlar Katolik, Protestan, Ortodoks rahiplerini ve sözde azizlerini her şeye rağmen temize çıkartıyor, onların evliyalık ve üstünlük hikayelerini anlatarak onların Hıristiyanlığı dejenere etmelerine aldırış etmiyor insanları kandırıyorlarsa Müslümanların sırtındaki Mezhepsel Hadis din Tarikat şeyhlerin bir kısmı da aynı evliyalık, üstünlük, vs. hikayeleriyle temize çıkarılmakta bazıları efendilerini aleni veya gizli ALLAH bazıları peygamber ilan etmekteler.

 

İslamın içinde bulunan bu üç din de ve tüm mezhepleri ve bu mezhep önderlerini kenara itmeden dinlerini gerçek manasıyla kavrayamaz yaşayamazlar.

Öncelikle tüm mezhep izahları ve tüm ilave Mişnalar, hadis masal kitapları, falancanın mektupları bir kenara bırakılıp, Allah’ın kitapları tek başına masa üstüne konulup çözüme başlanmalıdır.

Mezhep imamlarının çevirdikleri Kuranlar hariç Kuran’ın orijinali elimizde olduğu için biz bu konuda çok daha rahat çözüm şansına sahibiz.

 

Ne yazık ki şu anda yaygın olarak “din” diye anlatılan İslamın içinde olan “ Ne Tevrat’taki Yahudilik’tir, ne İncil’deki Hıristiyanlıktır, ne de Kuran’daki Müslümanlıktır.
 

Mezhepler ve azizlerin, hahamların kitapları ne acıdır ki Allah’ın kitaplarının önüne geçmiştir.
Bu üç din tüccarı yobazlıklarının temel sebebi de aynıdır: İnsani olana kutsal kılıfı giydirilmiş ve bunlar gerçek kutsal olan Allah’ın kitabının yanına, hatta önüne konmuştur. Dinlerdeki temel bir istismar mekanizması, kutsal kitaplarda yazılan açık gerçeklerin yorumla, kelimelerin manası kaydırılarak gizlenmesi veya saptırılması olmuştur.

 

Onlar kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar. Öğüt almak için çağrıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular.
Maide Suresi
 

Bunların içlerinden bir grup vardı ki, Allah’ın kelamını işitiyor, onu kavramalarının ardından bile bile tahrif ediyorlardı.
Bakara Suresi 

 

Her şeyin doğrusunu yalnız Yüce ALLAH bilir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.