Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

İslama en büyük zararı sahtekar mezhepsel hadis kul din adamları veriyor

Allah’ı bırakıp Bilginlerini, Rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’I Rabler edindiler. Halbuki hepsi de tek Tanrı’ya kulluk etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. ALLAH’tan başka tanrı yoktur. ALLAH bunların ortak koştukları şeylerden yücedir. Tevbe Suresi Ey iman sahipleri! Hahamlardan ve Rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla yerler ve Allah’ın yolundan alıkoyarlar. Tevbe Suresi   Ne yazık ki birçok Müslüman bu ayetleri masal gibi dinlemektedir.   “Allah bize geçmişteki bu kavimlerin durumunu anlatıyorsa, bunun önemli bir sebebi bizim de aynı yanlışı tekrarlayabilecek olmamızdır.  Bugün görüyoruz ki benzer hatalara düşülmüştür. Nasıl Hıristiyanlarda papazlar yeni dini hükümler oluşturdularsa; Müslümanlığın sırtına binmiş kene gibi sömüren İmamlar fetva, içtihad, mezhep görüşü başlıklı uydurmalarla, İslamın kutsalı Kuran'da olmayan dini hükümleri icat etmişlerdir.    Nasıl Hıristiyanlar Katolik, Protestan, Ortodoks rahiplerini, azizlerini her şeye rağmen temize çıkartıyor, onların evliyalık ve üstünlük hikayelerini anlatarak onların Hıristiyanlığı dejenere etmelerini temize çıkartıyorlarsa, bizim din adamlarımız, tarikat şeyhlerimizin bir kısmı da aynı evliyalık, üstünlük, vs. hikayeleriyle temize çıkarılmaktadırlar.   Kilise’nin maddi menfaatler için dini nasıl istismar ettiğini Güney Afrikalı Nobel ödüllü rahip Desmond Tutu çok güzel anlatmaktadır:  Hıristiyanlardan ve musevilerden ibret almak lazım “Misyonerler Güney Afrika’ya geldiklerinde toprak bizde, İncil onlardaydı. Sonra bize ‘gözlerimizi kapatalım, dua edelim’ dediler. Gözlerimizi açtığımızda gördük ki İncil bizde, toprak onlardaydı.” Bazı rahipler ve hahamlar, din adına insanların paralarını haksızlıkla nasıl yiyorlarsa; ataist mezhepsel hadis kul din Efendileri, Şeyhleri, Hocaları, Gavsları kısaca önemli bir kısmı o keişişlerden aşağı kalmamaktadırlar.   Kuran’ın orijinali elimizde olduğu için biz bu konuda çok daha rahat çözüm şansına sahibiz. Fakat Musevi ve Hıristiyanların da aynı metotla Allah’ın istediği orijinal dine çok daha fazla yaklaşacakları,nde kanaatindeyim. Mezheplerin ve Azizlerin, hahamların kitapları ne acıdır ki  Allah’ın kitapları olan ZEBUR'UN, TEVRAT'IN, İNCİL'İN VE KURAN'NIN önüne geçmiştir.   Onlar Ayetlerimin kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar. Öğüt almak için çağrıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular. Maide Suresi   Bunların içlerinden bir grup vardı ki, Allah’ın kelamını işitiyor, onu kavramalarının ardından bile bile tahrif ediyorlardı. Bakara Suresi   Her seyin doğrusunu yanlız Yüce ALLAH bilir!
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2024 - Perşembe
Sedat Kadiroğulları

İslama en büyük zararı sahtekar mezhepsel hadis kul din adamları veriyor

Allah’ı bırakıp Bilginlerini, Rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’I Rabler edindiler. Halbuki hepsi de tek Tanrı’ya kulluk etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar.

ALLAH’tan başka tanrı yoktur.
ALLAH bunların ortak koştukları şeylerden yücedir.
Tevbe Suresi


Ey iman sahipleri! Hahamlardan ve Rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla yerler ve Allah’ın yolundan alıkoyarlar.

Tevbe Suresi
 

Ne yazık ki birçok Müslüman bu ayetleri masal gibi dinlemektedir.
 

“Allah bize geçmişteki bu kavimlerin durumunu anlatıyorsa, bunun önemli bir sebebi bizim de aynı yanlışı tekrarlayabilecek olmamızdır.  Bugün görüyoruz ki benzer hatalara düşülmüştür. Nasıl Hıristiyanlarda papazlar yeni dini hükümler oluşturdularsa; Müslümanlığın sırtına binmiş kene gibi sömüren İmamlar fetva, içtihad, mezhep görüşü başlıklı uydurmalarla, İslamın kutsalı Kuran'da olmayan dini hükümleri icat etmişlerdir. 
 

Nasıl Hıristiyanlar Katolik, Protestan, Ortodoks rahiplerini, azizlerini her şeye rağmen temize çıkartıyor, onların evliyalık ve üstünlük hikayelerini anlatarak onların Hıristiyanlığı dejenere etmelerini temize çıkartıyorlarsa, bizim din adamlarımız, tarikat şeyhlerimizin bir kısmı da aynı evliyalık, üstünlük, vs. hikayeleriyle temize çıkarılmaktadırlar.

 

Kilise’nin maddi menfaatler için dini nasıl istismar ettiğini Güney Afrikalı Nobel ödüllü rahip Desmond Tutu çok güzel anlatmaktadır:  Hıristiyanlardan ve musevilerden ibret almak lazım “Misyonerler Güney Afrika’ya geldiklerinde toprak bizde, İncil onlardaydı. Sonra bize ‘gözlerimizi kapatalım, dua edelim’ dediler. Gözlerimizi açtığımızda gördük ki İncil bizde, toprak onlardaydı.” Bazı rahipler ve hahamlar, din adına insanların paralarını haksızlıkla nasıl yiyorlarsa; ataist mezhepsel hadis kul din Efendileri, Şeyhleri, Hocaları, Gavsları kısaca önemli bir kısmı o keişişlerden aşağı kalmamaktadırlar.
 

Kuran’ın orijinali elimizde olduğu için biz bu konuda çok daha rahat çözüm şansına sahibiz. Fakat Musevi ve Hıristiyanların da aynı metotla Allah’ın istediği orijinal dine çok daha fazla yaklaşacakları,nde kanaatindeyim.

Mezheplerin ve Azizlerin, hahamların kitapları ne acıdır ki  Allah’ın kitapları olan ZEBUR'UN, TEVRAT'IN, İNCİL'İN VE KURAN'NIN önüne geçmiştir.
 

Onlar Ayetlerimin kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar. Öğüt almak için çağrıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular.
Maide Suresi

 

Bunların içlerinden bir grup vardı ki, Allah’ın kelamını işitiyor, onu kavramalarının ardından bile bile tahrif ediyorlardı.
Bakara Suresi

 

Her seyin doğrusunu yanlız Yüce ALLAH bilir!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.