İftira ve Çamur Siyasetinin Sözcüsü Faik Öztrak!
İftira ve Çamur Siyasetinin Sözcüsü Faik Öztrak!
CHP'li Faik Öztrak ve Yeni Partili Ümit Özlale fon soruşturması üzerinden Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ı hedef alan kirli provokasyon çabalarına kalkıştı. Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, iftiraları net bir dille yalanlarken çamur siyasetinden medet uman Faik Öztrak'ın kirli geçmişi hala unutulmadı. IMF'nin Türkiye ekonomisine karabasan gibi çöktüğü 2001 krizinde başrolde olan Faik Öztrak'ın ailesinin ise 1 asırdır devlete yuvalandığı ortaya çıkmıştı. İşte Öztrak'ın kabarık sicili...
CHP'li Faik Öztrak ve Yeni Partili Ümit Özlale fon soruşturması üzerinden Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ı hedef alan kirli provokasyon çabalarına kalkıştı. Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, iftiraları net bir dille yalanlarken çamur siyasetinden medet uman Faik Öztrak'ın kirli geçmişi hala unutulmadı. IMF'nin Türkiye ekonomisine karabasan gibi çöktüğü 2001 krizinde başrolde olan Faik Öztrak'ın ailesinin ise 1 asırdır devlete yuvalandığı ortaya çıkmıştı. İşte Öztrak'ın kabarık sicili...
Hakaret, iftira ve yalanla siyaset yapmaya çalışan Faik Öztrak, bu kez de yürütülen fon soruşturmasını bahane ederek Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın hedef alan alçak bir algı operasyonuna girişti. Berat Albayrak üzerinden kirli provokasyon çabalarına yanıt veren avukat İsa Sinan Göktaş, "Sayın Berat Albayrak'ın fon soruşturmasına konu iddia ve eylemlerle uzaktan veya yakından, doğrudan veya dolaylı hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen konuya ilişkin açıklama ve haberlerde adını maksatlı ve kötü niyetli şekilde kullanan kişiler aleyhine dava açacağımızı kamuoyunun bilgi ve takdirine sunarız." ifadelerini kullandı.
Çamur siyaseti denince akla ilk gelen isimlerden olan Faik Öztrak'ın kirli geçmişi ise hala unutulmadı. 2001 krizindeki rolünden ailesinin devlete çöreklendiği gerçeğine kadar her türlü skandalın altından Öztrak çıkıyor.

2001 KRİZİNDE DE BAŞROLDEYDİ
İsmi, IMF'nin Türkiye ekonomisine karabasan gibi çöktüğü 2001 krizinde öne çıkan CHP'li Faik Öztrak'ın 2000'de BDDK Yardımcılığı yaptığı, 2001'de Kemal Derviş tarafından Hazine Müsteşarı yapıldığı biliniyor.
20 bankanın battığı, binlerce kişinin işsiz kaldığı, Türkiye ekonomisine 251 milyarlık yük bindirilen kriz döneminde Hazine, Faik Öztrak tarafından yönetiliyordu.

IMF, bu süreçte borç para vermek için "sömürge yasaları"nı Öztrak aracılığıyla dayattı. Vergilere yüksek zamlar, önlenemeyen enflasyon ile toplumu canından bezdiren isimlerin başında yine Öztrak gelmişti.
Kemal Derviş, 16 ay boyunca birlikte çalıştığı Öztrak'ı kendi yerine geçmesi için mevcut hükümete tavsiye etmişti.
Öztrak'ın, küresel sömürü aracı haline gelen ve Türkiye'nin yıllardır kapısına muhtaç edildiği IMF ile otel oldasın gizli görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı.
AKRABALARI DEVLET BÜROKRASİSİNDE!
Liyakat yalanını diline dolayan Öztrak'ın ailesinin yıllardır devletin sırtından geçindiği, eski hükümetler ve bürokraside önemli roller aldıkları ortaya çıkmıştı.
Öztrak ailesinin geçmişine bakıldığında bürokrasi ve siyasetin merkezinde yer alan bir aile yapısı olduğu görülüyor. Akrabalarından birçoğunun devletin ya da başka kurumların belli noktalarında yıllarca görev yaptığı kaynaklarda da mevcut.
Örneğin CHP'li Faik Öztrak'ın dedesi eski İçişleri Bakanı Mustafa Faik Öztrak sekiz dönem CHP milletvekilliği yaptı. Bugün Tunceli dediğimiz Dersim'de "Olmayan" isyanı bastırma gerekçesiyle, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere ortak paydaları Alevilik olan vatandaşlar katledildi. Belgenin altında Dahiliye Vekili (İçişleri Bakanı) Mustafa Faik Öztrak'ın imzası var

DEDESİ ŞEKER FABRİKALARINA USULSÜZCE ORTAK OLMUŞ!
Öte yandan dönemin gazete kupürlerine baktığımızda Faik Öztrak'ın dedesi Mustafa Faik Öztrak'ın 1930'lu yıllarda şeker fabrikalarına usulsüzce ortak olduğu ortaya çıkıyor.
Babası Orhan Öztrak ise İsmet İnönü dönemi İçişleri Bakanlığı yapmış bir kişiydi. Ayrıca Bülent Ecevit'in Gümrük ve Tekel Bakanlığı'nı yaptı.

Babası Orhan Öztrak
Öztrak'ın babası Orhan Öztrak bakan iken CHP fabrika değil snack - bar açıyordu. Orhan Öztrak açılışta ise "bol içki ve sigara içilir İnşallah" ifadelerini kullandığı gazete kupürleri ile görülüyor.

İşte dönemin gazetelerinden bu usulsüzlüğü gözler önüne seren birkaç örnek.




DENİZ GEZMİŞ'İN İDAMINA "EVET" DİYENLERDENDİ
Bununla birlikte Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının idamına da "evet" dedi. Amcası İlhan Öztrak, TRT'nin ilk genel müdürüydü diğer amcası İlhami Öztrak ise Fahri Korutürk dönemi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekterliği ve devlet bakanlığı görevinde bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
