Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Kuran-ı Kerim'in Tefsir, Hadis ve İlmihallere İhtiyacı Yoktur

Kâfirler dediler ki “Kuran ona toptan, bir defada indirilseydi ya.” Böyle yaptık ki, onunla senin kalbini dayanıklı kılalım. Onu (Kuran’ı) parça parça düzenleyip okuduk. Onların sana getirdikleri hiçbir örnek yoktur ki, sana gerçeği ve en güzel yorumu (ahsena tefsir) getirmiş olmayalım. Furkan Suresi    Kuran, kendi kendini açıklar. Birçok konu, Kuran’da birden fazla yerde ele alınmıştır. Kuran’ın bir ayetinde anlaşılması gerekli konu tamamlanmadıysa, başka bir ayetin açıklamasıyla konu anlaşılır.  İslam dışı  Mezhep dinlerinin uydurup yazdıkları “ Hadis, Tefsir, İlmihal kitapları olmadan Kuran yeterli ve eksiksizdir, dikkatli ve okuğun ayeti düşünürek okunursa gayet güzel anlaşılır.  Fatiha Suresi “Din gününün sahibidir O” şeklindedir. “Din günü”nün ne olduğunu anlamayan kişiler, Kuran boyunca ilgili ifadenin yer aldığı tüm ayetleri incelediklerinde bu sorunun cevabını bulacaklardır.  Bu terimin Hicr Suresi  Şuara Suresi  Saffat Suresi Sad Suresi  Mutaffifin Suresi ve diğer geçişlerini inceleyenler; bu terimin, öldükten sonraki yeniden dirileceğimiz günü ifade ettiğini anlarlar.  Bu örnekte olduğu gibi din adına anlamamız gereken tüm bilgi Kuran’ın içindedir. Kuran kendini apacık hatalara mantısızlara olanak vermeden mantıklı bilgilerle dolu olarak açıklar.  Kuran’da yer alan bir hususun, hemen anlaşılmaması gibi bir durumda, Allah’ın anlayışımızı bu konuda açmasını beklemek, Kuran’ı dikkatlice incelemeye devam etmek ve cevap bulma aceleciliğiyle, içinde uydurmaların dolu olduğu kaynaklara başvurmamak gerekir. Unutulmamalıdır ki esas olan doğru cevabı bulmaktır; yanlış cevabı benimsemektense cevabı bilmediğini bilmek daha iyidir.   Her Şeyin Doğrusunu Yaratan Yüce ALLAH Bilir !
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2023 - Perşembe
Sedat Kadiroğulları

Kuran-ı Kerim'in Tefsir, Hadis ve İlmihallere İhtiyacı Yoktur

Kâfirler dediler ki “Kuran ona toptan, bir defada indirilseydi ya.” Böyle yaptık ki, onunla senin kalbini dayanıklı kılalım. Onu (Kuran’ı) parça parça düzenleyip okuduk.
Onların sana getirdikleri hiçbir örnek yoktur ki, sana gerçeği ve en güzel yorumu (ahsena tefsir) getirmiş olmayalım.
 

Kuran, kendi kendini açıklar. Birçok konu, Kuran’da birden fazla yerde ele alınmıştır. Kuran’ın bir ayetinde anlaşılması gerekli konu tamamlanmadıysa, başka bir ayetin açıklamasıyla konu anlaşılır. 
İslam dışı  Mezhep dinlerinin uydurup yazdıkları “ Hadis, Tefsir, İlmihal kitapları olmadan Kuran yeterli ve eksiksizdir, dikkatli ve okuğun ayeti düşünürek okunursa gayet güzel anlaşılır. 

Fatiha Suresi “Din gününün sahibidir O” şeklindedir. “Din günü”nün ne olduğunu anlamayan kişiler, Kuran boyunca ilgili ifadenin yer aldığı tüm ayetleri incelediklerinde bu sorunun cevabını bulacaklardır. 


Bu terimin Hicr Suresi 
Şuara Suresi 
Saffat Suresi
Sad Suresi 
Mutaffifin Suresi
 ve diğer geçişlerini inceleyenler; bu terimin, öldükten sonraki yeniden dirileceğimiz

günü ifade ettiğini anlarlar. 

Bu örnekte olduğu gibi din adına anlamamız gereken tüm bilgi Kuran’ın içindedir. Kuran kendini apacık hatalara mantısızlara olanak vermeden mantıklı bilgilerle dolu olarak açıklar. 

Kuran’da yer alan bir hususun, hemen anlaşılmaması gibi bir durumda, Allah’ın anlayışımızı bu konuda açmasını beklemek, Kuran’ı dikkatlice
incelemeye devam etmek ve cevap bulma aceleciliğiyle, içinde uydurmaların dolu olduğu kaynaklara başvurmamak gerekir. Unutulmamalıdır ki esas olan doğru cevabı bulmaktır; yanlış cevabı benimsemektense cevabı bilmediğini bilmek daha iyidir.

 

Her Şeyin Doğrusunu Yaratan Yüce ALLAH Bilir !

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.