CHP BELEDİYE BAŞKANI DEVLET ARAZİLERİNİ PARSEL PARSEL SATTI

21.12.2021 - 11:53, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1348+ kez okundu.
 

CHP BELEDİYE BAŞKANI DEVLET ARAZİLERİNİ PARSEL PARSEL SATTI

Bursa'da seçimlerde seçmenin karşısına "satmaya değil satılanları geri almaya geliyorum" diye çıkan Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, vaatlerinin hiçbirini yerine getiremediği gibi belediyeye ait onlarca arsa ve araziyi de parsel parsel sattığı ortaya çıktı.

Yıldıztepe sosyal yaşam projesi, Kapalı pazaryeri projeleri, Gençler için sosyal tesisler ve modern balıkçı barınakları gibi 100'e yakın proje sözüyle 2014 ve 2019 yerel seçimlerine giren CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalılara, "Biz bırakın satmayı, satılanların hepsini ve daha fazlasını geri almaya geliyoruz" demişti. Vaat ettiği hiçbir projeyi tamamlayamayan Türkyılmaz, gerçekleştirilen Meclis toplantısında, Hasköy'de bulunan belediyeye ait 46 arazinin satılması kararı aldı. Karar, CHP'li Meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti.   Hemen hemen tüm röportaj ve açıklamalarında, "Biz vatandaşlarımıza söz verdik. Mudanyalıların malı Mudanyalılarındır" diyerek başlayan ancak geride kalan 7 yılda binlerce dönüm zeytinlik alanı imara açan CHP'li Hayri Türkyılmaz, 1 yıl önce 2020 Aralık ayında parsellemeye başladığı ve bir kısmını sattığı Hasköy bölgesindeki Belediye arazilerini talan etmeye devam ediyor. Aynı bölgede bulunan 46 arazinin daha satılması için harekete geçen Türkyılmaz, AK Partili Meclis üyelerinin ret oyu vermesine karşın, CHP'li Meclis üyelerinin evet oyuyla 46 arsayı daha satılığa çıkardı.   BİR AY İÇİN 300 BİN TL AKTARDI 2021 yılı için yapılan bütçe ayarlamalarında milyonlarca lirayı temsil ve ağırlama giderine ayıran Türkyılmaz yıl bitmeden bütçeyi bitirdi. İş makinesi alımı için ayrılan 300 Bin TL'nin 205 Bin lirasını yıl bitimine sadece sayılı günler kala, temsil ve ağırlama bütçesine aktardı. Meclise gelen bu madde de CHP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Kalan 95 Bin TL ise belediyeye su alımı için ayrıldı.
Bursa'da seçimlerde seçmenin karşısına "satmaya değil satılanları geri almaya geliyorum" diye çıkan Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, vaatlerinin hiçbirini yerine getiremediği gibi belediyeye ait onlarca arsa ve araziyi de parsel parsel sattığı ortaya çıktı.


Yıldıztepe sosyal yaşam projesi, Kapalı pazaryeri projeleri, Gençler için sosyal tesisler ve modern balıkçı barınakları gibi 100'e yakın proje sözüyle 2014 ve 2019 yerel seçimlerine giren CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalılara, "Biz bırakın satmayı, satılanların hepsini ve daha fazlasını geri almaya geliyoruz" demişti. Vaat ettiği hiçbir projeyi tamamlayamayan Türkyılmaz, gerçekleştirilen Meclis toplantısında, Hasköy'de bulunan belediyeye ait 46 arazinin satılması kararı aldı. Karar, CHP'li Meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti.

 

Hemen hemen tüm röportaj ve açıklamalarında, "Biz vatandaşlarımıza söz verdik. Mudanyalıların malı Mudanyalılarındır" diyerek başlayan ancak geride kalan 7 yılda binlerce dönüm zeytinlik alanı imara açan CHP'li Hayri Türkyılmaz, 1 yıl önce 2020 Aralık ayında parsellemeye başladığı ve bir kısmını sattığı Hasköy bölgesindeki Belediye arazilerini talan etmeye devam ediyor. Aynı bölgede bulunan 46 arazinin daha satılması için harekete geçen Türkyılmaz, AK Partili Meclis üyelerinin ret oyu vermesine karşın, CHP'li Meclis üyelerinin evet oyuyla 46 arsayı daha satılığa çıkardı.

 

BİR AY İÇİN 300 BİN TL AKTARDI

2021 yılı için yapılan bütçe ayarlamalarında milyonlarca lirayı temsil ve ağırlama giderine ayıran Türkyılmaz yıl bitmeden bütçeyi bitirdi. İş makinesi alımı için ayrılan 300 Bin TL'nin 205 Bin lirasını yıl bitimine sadece sayılı günler kala, temsil ve ağırlama bütçesine aktardı. Meclise gelen bu madde de CHP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Kalan 95 Bin TL ise belediyeye su alımı için ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.