Özgürlük Anıtı Yakınlarında Tekne Faciası
Özgürlük Anıtı Yakınlarında Tekne Faciası
ABD'nin New York kentinde Özgürlük Anıtı yakınlarında 14 kişinin bulunduğu teknenin alabora olması faciayla sonuçlandı. Kazada 27 yaşındaki Sara Sanchez ile 5 aylık kızı Antonella Garcia yaşamını yitirdi. Olayın ardından teknenin kaptanı Manuel Hernandez gözaltına alınarak hakkında 13 ayrı suçlama yöneltildi.
ABD'nin New York kentinde Özgürlük Anıtı yakınlarında 14 kişinin bulunduğu teknenin alabora olması faciayla sonuçlandı. Kazada 27 yaşındaki Sara Sanchez ile 5 aylık kızı Antonella Garcia yaşamını yitirdi. Olayın ardından teknenin kaptanı Manuel Hernandez gözaltına alınarak hakkında 13 ayrı suçlama yöneltildi.
New York Limanı'nda meydana gelen olay, Liberty Adası açıklarında büyük çaplı bir arama-kurtarma operasyonuna neden oldu. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, içinde 14 kişinin bulunduğu tekne henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi.
Kaptan Gözaltına Alındı
New York Polis Departmanı (NYPD), Manhattan'da yaşayan 46 yaşındaki kaptan Manuel Hernandez'i pazar sabahı erken saatlerde gözaltına aldı. Hernandez hakkında 13 ayrı tehlikeli davranış suçlaması yöneltildi.
ABD Sahil Güvenliği ise kazanın nedenini belirlemek için soruşturma başlattı. Ekipler ayrıca teknenin gerekli izin ve belgeler olmadan ticari yolcu taşımacılığı yapan bir charter hizmeti kapsamında kullanılıp kullanılmadığını da araştırıyor.
Sahil Güvenlik yetkilileri, gerekli kimlik belgeleri, güvenlik ekipmanları ve denetim sertifikaları bulunmadan yolcu taşımacılığı yapılmasının yasa dışı charter faaliyeti kapsamında değerlendirildiğini belirtti.
Sahil Güvenlik New York Sektörü Komutanı Kaptan Doreen McCarthy, sularda güvenliği tehlikeye atan yasa dışı faaliyetlere karşı gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını söyledi.
Özgürlük Anıtı yakınlarında tekne faciası: Anne ve 5 aylık bebeği hayatını kaybetti
Teknenin Kapasitesi Araştırılıyor
Soruşturma kapsamında yetkililerin üzerinde durduğu konulardan biri de teknedeki yolcu sayısı oldu. Kolluk kuvvetlerinden edinilen bilgilere göre, teknenin kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığı ihtimali araştırılıyor.
NYPD'nin açıklamasına göre, teknede bulunan 14 kişiden 12'si polis ekipleri olay yerine ulaşmadan önce sudan çıkarıldı. Kurtarma çalışmalarına bölgede bulunan başka bir teknenin kaptanı ve mürettebatının da destek verdiği belirtildi.
Kazanın ardından ekipler, suda kaybolan kişileri bulmak için hava ve deniz araçlarıyla geniş çaplı arama çalışması başlattı.
Anne ve Bebeği Kurtarılamadı
Polis ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarında Queens'te yaşayan 27 yaşındaki Sara Sanchez ile 5 aylık kızı Antonella Garcia sudan çıkarıldı.
Ağır yaralı halde NYU Langone Hastanesi-Brooklyn'e kaldırılan anne ve bebeğinin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. Bebeğin babasının da teknede bulunduğu ve kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi.
Sahil Güvenlik, kazadan kurtulan diğer kişilerin sağlık durumlarının stabil olduğunu açıkladı.
Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi
İlk 911 çağrısının cumartesi günü saat 22.25 sıralarında yapıldığı belirtildi. İhbarın ardından Sahil Güvenlik, New York İtfaiyesi ve NYPD'ye bağlı ekipler bölgeye sevk edildi.
NYPD Liman Birimi, Dalgıç Ekibi ve Havacılık Birimi de arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Bölgedeki operasyon sırasında çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye aracı ile helikopter görev yaptı.
Görgü tanıkları, olayın ardından Özgürlük Anıtı çevresinde yoğun bir kurtarma hareketliliği yaşandığını aktardı.
New York Limanı'nın yoğun noktalarından biri
Özgürlük Anıtı'nın bulunduğu Liberty Adası çevresi, New York Limanı'nın en yoğun kullanılan bölgelerinden biri olarak biliniyor. Bölgede her gün ticari teknelerin yanı sıra çok sayıda tur ve gezi teknesi faaliyet gösteriyor.
Yetkililer, soruşturma kapsamında teknenin türü, taşıdığı yolcu sayısı, gerekli izinleri ve güvenlik şartlarını karşılayıp karşılamadığı gibi ayrıntıları incelemeyi sürdürüyor.
Kazanın kesin nedeni ise yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
