İndireni İndirimesine Sebep Olanları Kafalarından Vuramadınızmı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2026 - 21:53, Güncelleme: 20.01.2026 - 22:16
 

İndireni İndirimesine Sebep Olanları Kafalarından Vuramadınızmı

DEM Parti'nin organize ettiği grup toplantısı için Nusaybin'de toplanan PKK sempatizanlarının Türk bayrağına ve askerlere saldırısına tepki gösteren İletişim Başkanı Burhanettin Duran, yaşananların Terörsüz Türkiye sürecini hedef alan bir provokasyon olduğunu söyledi.

Suriye'de işgal ettiği bölgeleri terk etmeyen PKK'nın uzantısı SDG, Suriye ordusunun karşısında direnemeyerek geri çekilmeye başladı. SDG, Türkiye sınırındaki Kamışlı ve Haseke illerine kadar çekilirken Türkiye'deki PKK sempatizanları boş durmadı.  DEM Parti'nin Kamışlı'nın tam karşısında bulunan Mardin'in Nusaybin ilçesinde grup toplantısını düzenlemesi, gergin ortamı daha da gerdi.,   TÜRK BAYRAĞI GÖNDERDEN İNDİRİLDİ Toplantıya katılan kalabalık, sınırdaki Türk bayrağını gönderden indirip Türk askerlerine saldırdı. Yaşanan bu alçak saldırılara tepkiler çığ gibi büyüdü.   SORUŞTURMA BAŞLATILDI Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından yaşanan olaylara ilişkin soruşturma başlatıldı.  Söz konusu açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.    "ÇATIŞMALAR BAHANE EDİLEREK YAPILAN EYLEMLER" "Mardin Nusaybin–Kamışlı sınır hattında terör örgütü yandaşlarınca bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen alçak girişimi lanetliyorum." diyen Yılmaz Tunç, açıklamasında şunları kaydetti: Bu menfur olayla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmıştır. Diğer yandan; Suriye’nin Halep kentinde Hükümet güçleri ile SDG/YPG terör örgütü arasındaki çatışmalar bahane edilerek ülkemizde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarımızca soruşturmalar devam etmektedir.   "35 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI" Bu kapsamda 356 şüpheli hakkında soruşturma yapılmış, 35 şüpheli tutuklanmış, 45 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmış, 77 kişinin gözaltı işlemleri ise devam etmektedir. Devletimizin egemenliğine ve toplumsal huzurumuza yönelen hiçbir saldırı, hiçbir provokasyon cezasız kalmayacaktır.   KIBRIS'TA YAŞANAN BAYRAK İNDİRME GİRİŞİMİ 14 Ağustos 1996’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı Solomos Solomou, KKTC’deki Birleşmiş Milletler kontrol hattında bulunan Türk bayrağını indirmeye çalıştığı sırada Türk askerleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.  Olay, Rum motosikletli gösterilerinin ardından yaşanırken, Solomou’nun askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği bildirildi. Yaşananlar, iki taraf arasında uzun süre diplomatik gerilime neden olurken bugün yaşanan olayla beraber tekrar gündeme geldi. 
DEM Parti'nin organize ettiği grup toplantısı için Nusaybin'de toplanan PKK sempatizanlarının Türk bayrağına ve askerlere saldırısına tepki gösteren İletişim Başkanı Burhanettin Duran, yaşananların Terörsüz Türkiye sürecini hedef alan bir provokasyon olduğunu söyledi.

Suriye'de işgal ettiği bölgeleri terk etmeyen PKK'nın uzantısı SDG, Suriye ordusunun karşısında direnemeyerek geri çekilmeye başladı.

SDG, Türkiye sınırındaki Kamışlı ve Haseke illerine kadar çekilirken Türkiye'deki PKK sempatizanları boş durmadı. 

DEM Parti'nin Kamışlı'nın tam karşısında bulunan Mardin'in Nusaybin ilçesinde grup toplantısını düzenlemesi, gergin ortamı daha da gerdi.,

 

TÜRK BAYRAĞI GÖNDERDEN İNDİRİLDİ

Toplantıya katılan kalabalık, sınırdaki Türk bayrağını gönderden indirip Türk askerlerine saldırdı.

Yaşanan bu alçak saldırılara tepkiler çığ gibi büyüdü.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından yaşanan olaylara ilişkin soruşturma başlatıldı. 

Söz konusu açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. 

 

"ÇATIŞMALAR BAHANE EDİLEREK YAPILAN EYLEMLER"

"Mardin Nusaybin–Kamışlı sınır hattında terör örgütü yandaşlarınca bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen alçak girişimi lanetliyorum." diyen Yılmaz Tunç, açıklamasında şunları kaydetti:

Bu menfur olayla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmıştır.

Diğer yandan; Suriye’nin Halep kentinde Hükümet güçleri ile SDG/YPG terör örgütü arasındaki çatışmalar bahane edilerek ülkemizde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarımızca soruşturmalar devam etmektedir.

 

"35 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI"

Bu kapsamda 356 şüpheli hakkında soruşturma yapılmış, 35 şüpheli tutuklanmış, 45 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmış, 77 kişinin gözaltı işlemleri ise devam etmektedir.

Devletimizin egemenliğine ve toplumsal huzurumuza yönelen hiçbir saldırı, hiçbir provokasyon cezasız kalmayacaktır.

 

KIBRIS'TA YAŞANAN BAYRAK İNDİRME GİRİŞİMİ

14 Ağustos 1996’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı Solomos Solomou, KKTC’deki Birleşmiş Milletler kontrol hattında bulunan Türk bayrağını indirmeye çalıştığı sırada Türk askerleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. 

Olay, Rum motosikletli gösterilerinin ardından yaşanırken, Solomou’nun askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği bildirildi.

Yaşananlar, iki taraf arasında uzun süre diplomatik gerilime neden olurken bugün yaşanan olayla beraber tekrar gündeme geldi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.