Arap Düşmanı Ve Eşi Hakkında Tutuklama Kararı Verildi

GÜNDEM (AA) - ANADOLU AJANSI | 30.09.2026 - 15:27, Güncelleme: 30.09.2026 - 15:27
 

Arap Düşmanı Ve Eşi Hakkında Tutuklama Kararı Verildi

Fon soruşturmasında eşi hakkında yakalama çıkarılan Mustafa Sandal'ın Dubai'de oturum izni bulunduğu öğrenildi. Söz konusu gelişmenin ardından Sandal'ın geçmişte Türkiye'ye gelen Arapları hedef alan sosyal medya paylaşımları yeniden gündeme geldi.

Fon soruşturması kapsamında hemen hemen her gün yeni bir sıcak gelişme yaşanıyor.  Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 7 şirkete ait 131 fon için tasfiye kararı almasının ardından gündeme gelen fon soruşturmasında yeni isimler tartışma konusu oldu. Sanatçı Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal'ın, tasfiye kararı verilen fonlarda son üç ay içerisinde 11 milyar liranın üzerinde para çekme işlemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.    HAKKINDA YAKALAMA KARARI  Soruşturma kapsamında alınan son kararla, dosyada şüpheli sıfatıyla yer alan Melis Sütşurup Sandal ve Cihan Sütşurup'un üzerlerine kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Melis Sütşurup Sandal ve Cihan Sütşurup hakkında ayrıca yakalama emri de çıkarıldı.   11 MİLYAR LİRA ÇEKTİ Melis Sütşurup Sandal'ın, 1 Temmuz-16 Eylül tarihleri arasında tasfiye kapsamındaki fonlardan yaklaşık 11 milyar 126 milyon 528 bin TL çektiği iddia edildi. Aynı iddialarda; bu tutarın bir kısmının kâr olduğu, fonda ise yaklaşık 250 milyon TL'lik bakiyenin kaldığı belirtildi. Mustafa Sandal'ın gündem olan sözleri: Gelecek kaygısı var DUBAİ'DE OTURUM İZNİNE BAŞVURDULAR Mustafa Sandal ve eşinin, adının soruşturmada geçmesinden önce Dubai'den oturum izni için başvuruda bulunduğu öne sürüldü. Melis Sütşurup Sandal'ın fondaki parayı çektikten sonra Dubai'ye gittiği ve henüz dönmediği aktarıldı.   "MADDİ ANLAMDA ORTAK İŞİMİZ YOK" Olaya ilişkin yeni iddialar kamuoyuna servis edilirken Mustafa Sandal, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.  Eşi ve kayınpederi hakkındaki iddiaların şahsı ile ilişkilendirilmesini haksızlık olarak nitelendiren Sandal, "Melis ile karı koca olmak dışında maddi anlamda hiçbir ortak işimiz olmamıştır. Ben 32 yıldır müzik sektöründeyim ve müzikten başka hiçbir işim, uğraşım ve gelirim yoktur." dedi.    "EŞ DURUMU NEDENİYLE DUBAİ'DE OTURUM İZNİM VAR" Dubai'de oturum izni alması ile ilgili eleştirilere de yanıt veren isim, şunları kaydetti: “Dubai meselesi; Melis'in oğlu Dubai'de okuyor, dolayısıyla eş durumundan orada Dubai'de Golden Visa-oturum iznim var. Benim geçen sene İngiltere'de Global Yetenek Vizesi aldığımı da tüm Türkiye zaten biliyor.”   Melis Sandal ve Cihan Sütşurup'un mal varlıklarına el konuldu GEÇMİŞTEKİ AÇIKLAMALARI GÜNDEME GELDİ  Dubai'den oturum izni alan Mustafa Sandal'ın, geçtiğimiz yıllarda "Araplar, "Türkiye'ye gitmiyoruz temalı boykot çalışması başlattı" haberine yaptığı yorum, yeniden dolaşıma sokuldu.  Sandal, söz konusu paylaşımından "Bu boykotun sonuna kadar arkasındayım, gelmeyin!" ifadelerine yer vermişti.    "ARAPLARI BOYKOT EDİYORDU, KENDİ DUBAİ'YE GİTTİ" Sandal'ın geçmişte yaptığı yorum, sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmazken bazı tepkilere neden oldu.  Bazı hesaplar, Sandal hakkında "Arapları boykot ediyordu, kendi Dubai'ye gitti." yorumlarında bulundu. 
Fon soruşturmasında eşi hakkında yakalama çıkarılan Mustafa Sandal'ın Dubai'de oturum izni bulunduğu öğrenildi. Söz konusu gelişmenin ardından Sandal'ın geçmişte Türkiye'ye gelen Arapları hedef alan sosyal medya paylaşımları yeniden gündeme geldi.

Fon soruşturması kapsamında hemen hemen her gün yeni bir sıcak gelişme yaşanıyor. 

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 7 şirkete ait 131 fon için tasfiye kararı almasının ardından gündeme gelen fon soruşturmasında yeni isimler tartışma konusu oldu.

Sanatçı Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal'ın, tasfiye kararı verilen fonlarda son üç ay içerisinde 11 milyar liranın üzerinde para çekme işlemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 

 

HAKKINDA YAKALAMA KARARI 
Soruşturma kapsamında alınan son kararla, dosyada şüpheli sıfatıyla yer alan Melis Sütşurup Sandal ve Cihan Sütşurup'un üzerlerine kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Melis Sütşurup Sandal ve Cihan Sütşurup hakkında ayrıca yakalama emri de çıkarıldı.

 

11 MİLYAR LİRA ÇEKTİ
Melis Sütşurup Sandal'ın, 1 Temmuz-16 Eylül tarihleri arasında tasfiye kapsamındaki fonlardan yaklaşık 11 milyar 126 milyon 528 bin TL çektiği iddia edildi.

Aynı iddialarda; bu tutarın bir kısmının kâr olduğu, fonda ise yaklaşık 250 milyon TL'lik bakiyenin kaldığı belirtildi.


Mustafa Sandal'ın gündem olan sözleri: Gelecek kaygısı var


DUBAİ'DE OTURUM İZNİNE BAŞVURDULAR
Mustafa Sandal ve eşinin, adının soruşturmada geçmesinden önce Dubai'den oturum izni için başvuruda bulunduğu öne sürüldü.

Melis Sütşurup Sandal'ın fondaki parayı çektikten sonra Dubai'ye gittiği ve henüz dönmediği aktarıldı.

 

"MADDİ ANLAMDA ORTAK İŞİMİZ YOK"
Olaya ilişkin yeni iddialar kamuoyuna servis edilirken Mustafa Sandal, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. 

Eşi ve kayınpederi hakkındaki iddiaların şahsı ile ilişkilendirilmesini haksızlık olarak nitelendiren Sandal, "Melis ile karı koca olmak dışında maddi anlamda hiçbir ortak işimiz olmamıştır.


Ben 32 yıldır müzik sektöründeyim ve müzikten başka hiçbir işim, uğraşım ve gelirim yoktur." dedi. 

 

"EŞ DURUMU NEDENİYLE DUBAİ'DE OTURUM İZNİM VAR"
Dubai'de oturum izni alması ile ilgili eleştirilere de yanıt veren isim, şunları kaydetti:

“Dubai meselesi; Melis'in oğlu Dubai'de okuyor, dolayısıyla eş durumundan orada Dubai'de Golden Visa-oturum iznim var.

Benim geçen sene İngiltere'de Global Yetenek Vizesi aldığımı da tüm Türkiye zaten biliyor.”

 

Melis Sandal ve Cihan Sütşurup'un mal varlıklarına el konuldu


GEÇMİŞTEKİ AÇIKLAMALARI GÜNDEME GELDİ 
Dubai'den oturum izni alan Mustafa Sandal'ın, geçtiğimiz yıllarda "Araplar, "Türkiye'ye gitmiyoruz temalı boykot çalışması başlattı" haberine yaptığı yorum, yeniden dolaşıma sokuldu. 

Sandal, söz konusu paylaşımından "Bu boykotun sonuna kadar arkasındayım, gelmeyin!" ifadelerine yer vermişti. 

 

"ARAPLARI BOYKOT EDİYORDU, KENDİ DUBAİ'YE GİTTİ"
Sandal'ın geçmişte yaptığı yorum, sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmazken bazı tepkilere neden oldu. 

Bazı hesaplar, Sandal hakkında "Arapları boykot ediyordu, kendi Dubai'ye gitti." yorumlarında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.