Türkce Kuran Meali
Köşe Yazarı
Türkce Kuran Meali
 

108. Saff - Saf Tutanlar Süresi

108. Saff - Saf Tutanlar Süresi: Medine'de 11 Ayet Olarak İndirildi!   1.Kainat'da ne var, yeryüzünde ne varsa Allah'ı tespih eder. Allah Azîz'dir Allah Hakîm'dir.   2.Ey Allah'a inananlar, yapmayacağınız şeyleri neden söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir günahtır. 3.Allah kendi yolunda, duvarları birbine perçinlenmiş bir bina gibi, saf bağlıyarak çarpışanları sever. 4.Hani, Mûsa, toplumuna şöyle demişti: Ey toplumum benim size gönderilen Allah elçisi olduğumu bilip durduğunuz halde, beni neden incitiyorsunuz? 5.Onlar bozulup sapınca Allah da onların kalplerini eğriltti. Çünkü Allah, sapıklardan oluşmuş bir topluluğu doğruya ve güzele kılavuzlamaz.   6.Meryem oğlu İsa'nın da şöyle dediğini hatırla: Ey İsrailoğulları ben size Allah'ın elçisiyim. Benden önce Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmet adında bir elçiyi müjdeleyici olarak gönderildim. Fakat İsa'nın müjdelediği elçi onlara apaçık deliller getirdiğinde: Bu, katıksız bir büyüdür dediler.   7.Allah'a teslim olmaya çağrılıp durulduğu halde, yalanlar düzerek Allah'a iftira edenden daha zalim kim vardır?   8.Allah, zulme bulaşmış kişiler topluluğunu doğruya ve güzele iletmez. İstiyorlar ki, ağızlarıyla Allah'ın ışığını söndürsünler. Ama Allah, küfre batanlar hoş görmeseler de ışığını tamamlayacaktır. 9.Resulünü hidayet ve hak dini getirmek üzere o gönderdi ki, ortak koşanlar hoşlanmasa bile, onu tüm dinlerden üstün kılsın.   10.Ey Allah'a inanmışlar dikkatlerinizi, sizi korkunç bir azaptan kurtaracak bir ticarete çekeyim mi? Allah'a ve onun resulüne inanır, Allah yolunda mallarınız ve canlarınızla didinirsiniz. Eğer bilirseniz işte bu, sizin için en hayırlısıdır. Günahlarınızı affeder ve sizi, altından nehirler akan bahçelere, sürekli cennetlerdeki temiz ve bereketli barınaklara yerleştirir. İşte bu sizin için en büyük başarıdır. Seveceğiniz daha başka şeyler de var. Allah'tan bir yardım, çok yakın bir fetih... Allah'a inananlara müjde ver!   11.Ey iman sahipleri! Allah'ın yardımcıları olun! Hani, Meryem oğlu İsa, havarilere: Allah'a gidişte benim yardımcılarım kimdir demişti de, havariler biz, Allah'ın yardımcılarıyız cevabını vermişlerdi. Bunun ardından, İsrailoğullarından bir zümre iman etmiş, bir zümre de küfre sapmıştı. Nihayet biz, iman sahiplerini düşmanlarına karşı güçlendirdik de onlar üstün geldiler.  
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2021 - Cumartesi
Türkce Kuran Meali

108. Saff - Saf Tutanlar Süresi

108. Saff - Saf Tutanlar Süresi: Medine'de 11 Ayet Olarak İndirildi!

 

1.Kainat'da ne var, yeryüzünde ne varsa Allah'ı tespih eder.
Allah Azîz'dir
Allah Hakîm'dir.

 

2.Ey Allah'a inananlar, yapmayacağınız şeyleri neden söylüyorsunuz?
Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir günahtır.


3.Allah kendi yolunda, duvarları birbine perçinlenmiş bir bina gibi, saf bağlıyarak çarpışanları sever.


4.Hani, Mûsa, toplumuna şöyle demişti: Ey toplumum benim size gönderilen Allah elçisi olduğumu bilip durduğunuz halde, beni neden incitiyorsunuz?


5.Onlar bozulup sapınca Allah da onların kalplerini eğriltti.
Çünkü Allah, sapıklardan oluşmuş bir topluluğu doğruya ve güzele kılavuzlamaz.

 

6.Meryem oğlu İsa'nın da şöyle dediğini hatırla: Ey İsrailoğulları ben size Allah'ın elçisiyim. Benden önce Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmet adında bir elçiyi müjdeleyici olarak gönderildim. Fakat İsa'nın müjdelediği elçi onlara apaçık deliller getirdiğinde: Bu, katıksız bir büyüdür dediler.
 

7.Allah'a teslim olmaya çağrılıp durulduğu halde, yalanlar düzerek Allah'a iftira edenden daha zalim kim vardır?
 

8.Allah, zulme bulaşmış kişiler topluluğunu doğruya ve güzele iletmez.
İstiyorlar ki, ağızlarıyla Allah'ın ışığını söndürsünler.
Ama Allah, küfre batanlar hoş görmeseler de ışığını tamamlayacaktır.


9.Resulünü hidayet ve hak dini getirmek üzere o gönderdi ki, ortak koşanlar hoşlanmasa bile, onu tüm dinlerden üstün kılsın.
 

10.Ey Allah'a inanmışlar dikkatlerinizi, sizi korkunç bir azaptan kurtaracak bir ticarete çekeyim mi? Allah'a ve onun resulüne inanır, Allah yolunda mallarınız ve canlarınızla didinirsiniz. Eğer bilirseniz işte bu, sizin için en hayırlısıdır.
Günahlarınızı affeder ve sizi, altından nehirler akan bahçelere, sürekli cennetlerdeki temiz ve bereketli barınaklara yerleştirir.
İşte bu sizin için en büyük başarıdır.
Seveceğiniz daha başka şeyler de var.
Allah'tan bir yardım, çok yakın bir fetih...
Allah'a inananlara müjde ver!

 

11.Ey iman sahipleri!
Allah'ın yardımcıları olun!
Hani, Meryem oğlu İsa, havarilere: Allah'a gidişte benim yardımcılarım kimdir demişti de, havariler biz, Allah'ın yardımcılarıyız cevabını vermişlerdi. Bunun ardından, İsrailoğullarından bir zümre iman etmiş, bir zümre de küfre sapmıştı. Nihayet biz, iman sahiplerini düşmanlarına karşı güçlendirdik de onlar üstün geldiler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.