Turgay Güler
Köşe Yazarı
Turgay Güler
 

Bir Gecede Çözülür

Yersen! Yahu İsrail Borsası'na niye bir şey olmuyor? Saldırıya uğrayan, savaşta olan, şirketleri perişan ülke İsrail! En başta söyleyelim söyleyeceğimizi. Konunun Borsa İstanbul'la alakası yok. Konu bir kısım özel bankalar, aracı kurumlar ve Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin bizzat kendisiyle ilgili. Manipülasyon yapıyorlar. Küçük yatırımcının canına okuyorlar. Bunlarla mücadelenin adresi de SPK! Dolar almayıp, faizden de uzak duranlar 'enflasyona yenilmeyeyim' diye borsaya giriyor ama fena dayak yiyor. SPK bu sorunu bir gecede çözer. Evet çözer! Hem de bir gecede! Bankalar emekli maaşlarıyla ilgili promosyonları niçin 'talep' üzerine ödüyor. Hele ki kamu bankaları. Emekli belli, hesapları belli. Promosyondan haberi olan var olmayan var. Mobil bankacılık kullanan var kullanamayan var. Promosyon için kimi arayacağını, nasıl yapacağını bilmeyen var. Önceden aldığı promosyondan vazgeçip, daha çok promosyon alacağını bilmeyenler var. Yaşlısı var, hastası var. Hiç değilse kamu bankaları yahu! Şak diye emeklinin hesabına yatır geç. Niçin talep bekliyorsun? Marketlerde fiyat artışları durdurulamıyor. Et fiyatları uçuşa geçti. Yahu konunun enflasyonla alakası yok! Yok! Aleni operasyon! Aç gözlülük! Vicdansızlık! Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı bir gecede durdurur bu vicdansızlığı. Bir gecede! Millet tatil için Yunan adalarına gidiyor. Orada bir kişi bir öğünü 5-10 Euro'ya yerken Türkiye'de bu fiyat on misli. Yunanistan'da işçilik mi ucuz, benzin mi? Ne ucuz da bizde farklı? Kayseri'de üretilen yerli marka bir elektrikli ocak Gürcistan'a ihraç ediliyor. Orada 350 lira ama aynı ürün Türkiye'de 600 lira. Bu nasıl mümkün Allah aşkına? Biri dert edinse bir gecede çözülür mesele yahu! Fiyat artışlarıyla, faiz artışlarıyla, sıkılaştırma politikalarıyla tüketim düşmüyor! Bayramda gördük. Gücü olanın umurunda değil. Bodrum'da hamburger 1650 lira, tiramisu 1850. Bir bardak çay 100 lira. Bayramda Bodrum'da iğne atsan yere düşmezdi. Lahmacun, ayran 900 lira. Nerede? Bodrum'da öyle mi? Hayır! Uludağ'a da sıçradı. Uludağ'da menemen 400 lira. Kartepe'de sütlaç 400 lira. Tüm bu adreslerde bayramda insanlar mekanların önünde sıra bekledi. Zira zenginlerimiz gönüllerince yiyip içtiler. Çünkü bu mekanlar 'fiyatı ne kadar yükseltirsek yükseltelim, nasıl olsa müşteri var' diyorlar. Dar gelirliler umurlarında olmuyor. Demem o ki memleketimin güzellikleri zenginler tarafından 'kurtarılmış bölge' ilan edildi. Oysa fiyatların böylesine artmasını gerektirecek hiçbir sebep yok. Sebep enflasyon değil, vicdansızlık. Bu mekanlar bir hafta boş kalsın da görelim o vakit fiyatları. Diyorum ya! İstenirse sorun bir gecede çözülür.
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2024 - Çarşamba
Turgay Güler

Bir Gecede Çözülür

Yersen!

Yahu İsrail Borsası'na niye bir şey olmuyor? Saldırıya uğrayan, savaşta olan, şirketleri perişan ülke İsrail!

En başta söyleyelim söyleyeceğimizi. Konunun Borsa İstanbul'la alakası yok.

Konu bir kısım özel bankalar, aracı kurumlar ve Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin bizzat kendisiyle ilgili. Manipülasyon yapıyorlar. Küçük yatırımcının canına okuyorlar. Bunlarla mücadelenin adresi de SPK!

Dolar almayıp, faizden de uzak duranlar 'enflasyona yenilmeyeyim' diye borsaya giriyor ama fena dayak yiyor. SPK bu sorunu bir gecede çözer.

Evet çözer! Hem de bir gecede!

Bankalar emekli maaşlarıyla ilgili promosyonları niçin 'talep' üzerine ödüyor. Hele ki kamu bankaları. Emekli belli, hesapları belli. Promosyondan haberi olan var olmayan var. Mobil bankacılık kullanan var kullanamayan var. Promosyon için kimi arayacağını, nasıl yapacağını bilmeyen var. Önceden aldığı promosyondan vazgeçip, daha çok promosyon alacağını bilmeyenler var. Yaşlısı var, hastası var.

Hiç değilse kamu bankaları yahu! Şak diye emeklinin hesabına yatır geç. Niçin talep bekliyorsun?

Marketlerde fiyat artışları durdurulamıyor. Et fiyatları uçuşa geçti. Yahu konunun enflasyonla alakası yok! Yok! Aleni operasyon! Aç gözlülük! Vicdansızlık! Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı bir gecede durdurur bu vicdansızlığı.

Bir gecede!

Millet tatil için Yunan adalarına gidiyor. Orada bir kişi bir öğünü 5-10 Euro'ya yerken Türkiye'de bu fiyat on misli. Yunanistan'da işçilik mi ucuz, benzin mi? Ne ucuz da bizde farklı?

Kayseri'de üretilen yerli marka bir elektrikli ocak Gürcistan'a ihraç ediliyor. Orada 350 lira ama aynı ürün Türkiye'de 600 lira. Bu nasıl mümkün Allah aşkına? Biri dert edinse bir gecede çözülür mesele yahu!

Fiyat artışlarıyla, faiz artışlarıyla, sıkılaştırma politikalarıyla tüketim düşmüyor! Bayramda gördük. Gücü olanın umurunda değil.

Bodrum'da hamburger 1650 lira, tiramisu 1850. Bir bardak çay 100 lira. Bayramda Bodrum'da iğne atsan yere düşmezdi. Lahmacun, ayran 900 lira.

Nerede? Bodrum'da öyle mi? Hayır! Uludağ'a da sıçradı. Uludağ'da menemen 400 lira.

Kartepe'de sütlaç 400 lira.

Tüm bu adreslerde bayramda insanlar mekanların önünde sıra bekledi. Zira zenginlerimiz gönüllerince yiyip içtiler. Çünkü bu mekanlar 'fiyatı ne kadar yükseltirsek yükseltelim, nasıl olsa müşteri var' diyorlar. Dar gelirliler umurlarında olmuyor.

Demem o ki memleketimin güzellikleri zenginler tarafından 'kurtarılmış bölge' ilan edildi.

Oysa fiyatların böylesine artmasını gerektirecek hiçbir sebep yok. Sebep enflasyon değil, vicdansızlık. Bu mekanlar bir hafta boş kalsın da görelim o vakit fiyatları.

Diyorum ya! İstenirse sorun bir gecede çözülür.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.