Turgay Güler
Köşe Yazarı
Turgay Güler
 

Ahmet Davutoğlu bilmez mi ki

  İsrail Terör Devleti çocukları, kadınları hasılı sivilleri acımasızca katlederken... Dünyada vicdan sahibi yüz milyonlar, ister Müslüman olsun ister olmasın tepkisini ortaya koyarken... ABD'de üniversiteler ayağa kalkmışken... İmamoğlu Hamas'ı terörist ilan ediyor! Özgür Özel Hamas'ı terörist ilan ediyor! Bülent Arınç da özgür özel'i 'kahramanı' ilan ediyor! Fatih Erbakan ağzını açıp bir çift kelam etmediği gibi hedef saptırıp 'Kürecik' diyor 'jet yakıtı' diyor. Hepsi anlaşılır! Bülent Arınç çıkıp 'yahu ben Hamas'a terörist dediği için mi kahramanım ilan ettim' diye tepki verebilir? O halde zamanlamasını sormazlar mı adama? Kaldı ki Özel'in kahramanlığına konu FETÖ'ye verdiği açık destek! Bülent Arınç 'duygu yüklü bir sosla' servis edip sundu. Mahirdir bu konularda. Peki ya Ahmet Davutoğlu'nun sessizliği! Onu anlamak gerçekten zor. Ahmet Davutoğlu Hoca'yı çok eleştirdim. Kendisinden beklenmeyen hareketler içerisine girdi. Diyelim ki yaşadığı o travmanın etkisiyle bunları yaptı. Varsın zorlama bir yorum olsun. Neyin travması derseniz? Malum başbakanlık meselesi. Neyse! Amma! İmamoğlu ve Özgür Özel Hamas'a 'terörist' derken susacağını aklımdan geçirmezdim. Türkiye'deki Filistin direnişini kırmaya yönelik bu saldırılara o davudi sesiyle esip gürler diye düşündüm. Erdoğan'ın Filistin hassasiyetini belki de en iyi bilenlerden biri Davutoğlu'dur. Fatih Erbakan'ın hezeyanlarına, iftiralarına hiç değilse Gazze için, orada katledilen masum ve mazlumlar için ses yükseltir diye bekledim. Bu saldırı ve iftiraların maksadını görebilecek ferasete sahip olduğunu sandım. Eyvallah AK Parti'yi sevme! Erdoğan'a nefretini diri tut! Lakin konu Filistin yahu! Ne yani bu iftiralarla Erdoğan mı yıpranacak? Ne yani millet bu yalanlara mı inanacak? Davutoğlu bilmez mi ki millet bu yalanlara inanırsa Türkiye'de Filistin davası biter! Biter yahu! Artık hiç kimsenin hiçbir şeye itimadı kalmaz! 'Erdoğan bile' diye başlar söze 'yok arkadaş bu İsrail'le baş etmek mümkün değil' diye devam eder. Fatih Erbakan'ın İmamoğlu'na da Özel' e de tek bir cümlelik tepki veremeyeceğini biliyoruz. Niyesini de! Peki Davutoğlu? Suskunluğunun gerçekten izahı yok. Lakin sürdürürse bir izahı olur! Bir bedeli de olur! Bu ülkede başbakanlık yapmış, dışişleri bakanlığı yapmış yani devlet tecrübesi olan birinin Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği görememesi için kör olması bile yetmez. Bu desteğin nasıl ve ne şartlar altında yapıldığını bilir! İsrail'in sırf bu yüzden Türkiye'ye nasıl ağır bedeller ödetme gayretinde olduğunu görür. Bu konuda Erdoğan'ın hakkını teslim etmek Davutoğlu'nun kendini inkarı anlamına da gelmez. Söz konusu Filistin ise gayrısı teferruattır.  
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2024 - Çarşamba
Turgay Güler

Ahmet Davutoğlu bilmez mi ki

 

İsrail Terör Devleti çocukları, kadınları hasılı sivilleri acımasızca katlederken...

Dünyada vicdan sahibi yüz milyonlar, ister Müslüman olsun ister olmasın tepkisini ortaya koyarken...

ABD'de üniversiteler ayağa kalkmışken...

İmamoğlu Hamas'ı terörist ilan ediyor!

Özgür Özel Hamas'ı terörist ilan ediyor!

Bülent Arınç da özgür özel'i 'kahramanı' ilan ediyor!

Fatih Erbakan ağzını açıp bir çift kelam etmediği gibi hedef saptırıp 'Kürecik' diyor 'jet yakıtı' diyor.

Hepsi anlaşılır!

Bülent Arınç çıkıp 'yahu ben Hamas'a terörist dediği için mi kahramanım ilan ettim' diye tepki verebilir? O halde zamanlamasını sormazlar mı adama? Kaldı ki Özel'in kahramanlığına konu FETÖ'ye verdiği açık destek! Bülent Arınç 'duygu yüklü bir sosla' servis edip sundu. Mahirdir bu konularda.

Peki ya Ahmet Davutoğlu'nun sessizliği! Onu anlamak gerçekten zor. Ahmet Davutoğlu Hoca'yı çok eleştirdim. Kendisinden beklenmeyen hareketler içerisine girdi. Diyelim ki yaşadığı o travmanın etkisiyle bunları yaptı. Varsın zorlama bir yorum olsun. Neyin travması derseniz? Malum başbakanlık meselesi. Neyse!

Amma! İmamoğlu ve Özgür Özel Hamas'a 'terörist' derken susacağını aklımdan geçirmezdim. Türkiye'deki Filistin direnişini kırmaya yönelik bu saldırılara o davudi sesiyle esip gürler diye düşündüm.

Erdoğan'ın Filistin hassasiyetini belki de en iyi bilenlerden biri Davutoğlu'dur. Fatih Erbakan'ın hezeyanlarına, iftiralarına hiç değilse Gazze için, orada katledilen masum ve mazlumlar için ses yükseltir diye bekledim.

Bu saldırı ve iftiraların maksadını görebilecek ferasete sahip olduğunu sandım.

Eyvallah AK Parti'yi sevme! Erdoğan'a nefretini diri tut! Lakin konu Filistin yahu! Ne yani bu iftiralarla Erdoğan mı yıpranacak? Ne yani millet bu yalanlara mı inanacak? Davutoğlu bilmez mi ki millet bu yalanlara inanırsa Türkiye'de Filistin davası biter!

Biter yahu! Artık hiç kimsenin hiçbir şeye itimadı kalmaz! 'Erdoğan bile' diye başlar söze 'yok arkadaş bu İsrail'le baş etmek mümkün değil' diye devam eder. Fatih Erbakan'ın İmamoğlu'na da Özel' e de tek bir cümlelik tepki veremeyeceğini biliyoruz.

Niyesini de!

Peki Davutoğlu?

Suskunluğunun gerçekten izahı yok. Lakin sürdürürse bir izahı olur! Bir bedeli de olur! Bu ülkede başbakanlık yapmış, dışişleri bakanlığı yapmış yani devlet tecrübesi olan birinin Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği görememesi için kör olması bile yetmez.

Bu desteğin nasıl ve ne şartlar altında yapıldığını bilir! İsrail'in sırf bu yüzden Türkiye'ye nasıl ağır bedeller ödetme gayretinde olduğunu görür.

Bu konuda Erdoğan'ın hakkını teslim etmek Davutoğlu'nun kendini inkarı anlamına da gelmez. Söz konusu Filistin ise gayrısı teferruattır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.