Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Peygamberimiz’in sünneti güvenilir Kuran’dır.

Peygamberimiz’in sünneti  güvenilir Kuran’dır.   Kuran’dan, Peygamberimiz’in vahye uyup kendisinin din uydurmadığını, başları çatlatırcasına dini anlattığını, üstün ahlakını, ibadetlere düşkünlüğünü, sürekli Allah yolunda mücadelede olduğunu öğreniyoruz.   Kuran’ın belirttiği her husus, her ahlaki norm aynı zamanda Peygamberimiz’in sünnetidir .   Namaz, Oruç, Mallardanızın fazlasını dağıtmak, Sürekli Allah’ı anmak, Allah’ın yarattıklarını düşünmek, Sürekli şükretmek, Samimiyet, Sabır, Gereğinde hicret etmek, Güvenilir olmak, Dürüstlük, Cesaret, Allah’a sevgi ve saygı hep Peygamberimiz’in sünnetleri yani Kuran emirleridir.   Peygamberimiz islama kendinden bir şeyler katmayarak Kuran'a göre yaşadı, Kuran ile son nefesini verdi. Bizlere en büyük mirası olan İslamın Kutsalı Kuran-ı Kerim'i  bıraktı!   Bunlar Peygamberimiz’in güzel örnekliğini teşkil eden, doğruluğunda şüphe olmayan sünnetleridir çünkü yukarıda yazdığım gibi bunlar Kuran’da geçer.   Oysa Kuran’da geçmeyen Sakal, Cübbe, Elbisenin rengi, Yemek menüleri ve birçok Arap adeti; tarihin belli bir dönem ve yerinde uygulanmış bile olsalar, dini bir nitelik taşımayan, tarihsel olup dinin evrensel bir hükmü kabul edilemeyecektir. Peygamberimiz’in tek yazdırdığı ve Allah’ın vahiylerini içeren Kuran-ı Kerim, Peygamberimiz’in sünnetini göstermekte mutlak olarak güvenilir tek yazılı kaynaktır.   Eğer bu ümmetin örnek alması gerekli başka normlar ve davranış şekilleri olsaydı, Kuran hiç şüphesiz onları da içine alırdı. Kuran kendisini detaylı diye tanıtırken, nasıl olur da dinle ilgili herhangi bir detayın bilinmesini tarihin ilerleyen dönemlerinde başkalarının yazacağı kitaplara bırakmış olabilir? Kuran’da yer verilmeyen detaylar, din olmayan, bizim de yapmamamızın hiçbir sakıncası olmadığı ve yapmamızda sevap umulmayacak uygulamalardır. Bizi kurtaracak olan: Arapperestliğin “din” diye yutturulmaya çalışılmasının neticesi olan sarıklı, sakallı, cübbeli uydurma sünnetler değil; Kuran’da geçen iman, ahlak, fazilete dair çizilen tablolardaki sünnetlerdir.   Allah size kitabı detaylı bir şekilde indirmişken O’ndan başka hakem mi arayayım? Enam Suresi    Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah Bilir!
Ekleme Tarihi: 22 Ağustos 2020 - Cumartesi
Sedat Kadiroğulları

Peygamberimiz’in sünneti güvenilir Kuran’dır.

Peygamberimiz’in sünneti  güvenilir Kuran’dır.
 
Kuran’dan, Peygamberimiz’in vahye uyup kendisinin din uydurmadığını, başları çatlatırcasına dini anlattığını, üstün ahlakını, ibadetlere düşkünlüğünü, sürekli Allah yolunda mücadelede olduğunu öğreniyoruz.
 
Kuran’ın belirttiği her husus, her ahlaki norm aynı zamanda Peygamberimiz’in sünnetidir .
 
Namaz,
Oruç,
Mallardanızın fazlasını dağıtmak,
Sürekli Allah’ı anmak,
Allah’ın yarattıklarını düşünmek,
Sürekli şükretmek,
Samimiyet,
Sabır,
Gereğinde hicret etmek,
Güvenilir olmak,
Dürüstlük,
Cesaret,
Allah’a sevgi ve saygı hep Peygamberimiz’in sünnetleri yani Kuran emirleridir.

 
Peygamberimiz islama kendinden bir şeyler katmayarak Kuran'a göre yaşadı, Kuran ile son nefesini verdi. Bizlere en büyük mirası olan İslamın Kutsalı Kuran-ı Kerim'i  bıraktı!

 

Bunlar Peygamberimiz’in güzel örnekliğini teşkil eden, doğruluğunda şüphe olmayan sünnetleridir çünkü yukarıda yazdığım gibi bunlar Kuran’da geçer.

 

Oysa Kuran’da geçmeyen SakalCübbe, Elbisenin rengi, Yemek menüleri ve birçok Arap adeti; tarihin belli bir dönem ve yerinde uygulanmış bile olsalar, dini bir nitelik taşımayan, tarihsel olup dinin evrensel bir hükmü kabul edilemeyecektir.


Peygamberimiz’in tek yazdırdığı ve Allah’ın vahiylerini içeren Kuran-ı Kerim, Peygamberimiz’in sünnetini göstermekte mutlak olarak güvenilir tek yazılı kaynaktır.

 

Eğer bu ümmetin örnek alması gerekli başka normlar ve davranış şekilleri olsaydı, Kuran hiç şüphesiz onları da içine alırdı. Kuran kendisini detaylı diye tanıtırken, nasıl olur da dinle ilgili herhangi bir detayın bilinmesini tarihin ilerleyen dönemlerinde başkalarının yazacağı kitaplara bırakmış olabilir?


Kuran’da yer verilmeyen detaylar, din olmayan, bizim de yapmamamızın hiçbir sakıncası olmadığı ve yapmamızda sevap umulmayacak uygulamalardır.


Bizi kurtaracak olan: Arapperestliğin “din” diye yutturulmaya çalışılmasının neticesi olan sarıklı, sakallı, cübbeli uydurma sünnetler değil; Kuran’da geçen iman, ahlak, fazilete dair çizilen tablolardaki sünnetlerdir.

 

Allah size kitabı detaylı bir şekilde indirmişken O’ndan başka hakem mi arayayım?
Enam Suresi 

 

Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah Bilir!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.