Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Mezpheplerin Kuranla Aramıza Ördüğü Duvarlar

Kuran’ın anlaşılmaz olduğunu iddia etmek, Kuran'a tüm  ayetlerle ters düşmektir. Bu iddiaların sahipleri, Kuran ile insanlar arasına duvar örmekte ve kendi ilmihal kitaplarını Kuran’ın yerine koymakta, günahların en büyüğü affı olmayanı işlemekte, bunu yaparken de Yüce ALLAH'a ortak koştuklarının Peygamberi İlah kabul ettiklerinin farkında değillermi?   Bu Şeytan-i Mezhepçi Hadis din zihniyeti, günümüzde çok satan ve bedava da dağıtılmış olan “Tam İlmihal Saadeti Ebediye” kitabından örnek vermek istiyorum. Kitabın yazarı Hüseyin Hilmi Işık, Işıkçılar cemaatinin başıdır ve kimi baskılarını Sıddık Gümüş ismi ile yapmıştır. Bu kitabında Işık, Kuran’ı anlamaya çalışanlara şok uyarılar “Seyyid Abdülhakim , Kuddise siruhe göre : İbadet, emirleri yapmak demektir. Kuran-ı Kerim’i, hutbeyi okumak ibadettir. Bunların manasını anlamak emir olunmadı. Bunları anlamak ibadet değildir. Kuran-ı Kerim’i anlamak için yetmiş iki yardımcı ilmi ve sekiz temel ilmi öğrenmek lazımdır. Ancak bundan sonra Kuran-ı Kerim’i anlamaya istidad hasıl olup, Cenab-ı Hak nasip ederse anlayabilir.   Yukarıdaki alıntıyı yaptığım “Saadeti Ebediye” kitabını okuyanlar, benim eleştirdiğim zihniyetin bir örneğini göreceklerdir. Bu arada Abdulhakim denen din tüccarının, Hüseyin Hilmi Işık’a şeyhliğini devreden şeyhi olduğunu hatırlatayım. Alıntımı dikkatle okuyanlar; Hüseyin Hilmi Işık’ın Kuran’ın anlaşılmaz olduğunu ispatlamak için gayretini; “Benim şeyhim bile anlamadıktan sonra sizin ne haddinize düşmüş Kuran’ı anlamak” dediğini kavrayacaklardır. Bu arada Işık, kişileri kurtaracak olanların faideli bilgiler olduğunu söyleyerek, Kuran’ın anlaşılmaz olduğunu açıkladıktan sonra başvurulacak kaynağa işaret eder. “Faideli bilgiler” tamlamasının Hüseyin Hilmi’nin kitabı Saadeti Ebediyye ismiyle aynı cümlede geçişi, Kuran’ın yerine neyin okunması gerektiği konusunda herhalde kitleleri aydınlatacaktır!   Kendi kutsallarını rehber, Kuran’ı musiki kitabı yapanlar, içine düştüğünüz durumun baş sebebidir.   Cehalet, İlkellik, Taklitçilik, Akıldan feragat, Arap Örf ve Adetlerini din gibi görmek ve kabul etmek hep bu zihniyetin alametleridir. Bunlar “Yüz sene uğraşsak da Kuran’ı anlayamayız” diyecek kadar tevazu yaparlar, fakat sonra "kendilerine göre Kuran’ın yerini alacak, anlaşılır rehber kitaplar yazarlar!   Her Şeyin Doğrusunu Yanlız Yüce ALLAH bilir !
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2019 - Perşembe
Sedat Kadiroğulları

Mezpheplerin Kuranla Aramıza Ördüğü Duvarlar

Kuran’ın anlaşılmaz olduğunu iddia etmek, Kuran'a tüm  ayetlerle ters düşmektir.


Bu iddiaların sahipleri, Kuran ile insanlar arasına duvar örmekte ve kendi ilmihal kitaplarını Kuran’ın yerine koymakta, günahların en büyüğü affı olmayanı işlemekte, bunu yaparken de Yüce ALLAH'a ortak koştuklarının Peygamberi İlah kabul ettiklerinin farkında değillermi?

 

Bu Şeytan-i Mezhepçi Hadis din zihniyeti, günümüzde çok satan ve bedava da dağıtılmış olan “Tam İlmihal Saadeti Ebediye” kitabından örnek vermek istiyorum. Kitabın yazarı Hüseyin Hilmi Işık, Işıkçılar cemaatinin başıdır ve kimi baskılarını Sıddık Gümüş ismi ile yapmıştır. Bu kitabında Işık, Kuran’ı anlamaya çalışanlara şok uyarılar “Seyyid Abdülhakim , Kuddise siruhe göre : İbadet, emirleri yapmak demektir.
Kuran-ı Kerim’i, hutbeyi okumak ibadettir. Bunların manasını anlamak emir olunmadı. Bunları anlamak ibadet değildir. Kuran-ı Kerim’i anlamak için yetmiş iki yardımcı ilmi ve sekiz temel ilmi öğrenmek lazımdır. Ancak bundan sonra Kuran-ı Kerim’i anlamaya istidad hasıl olup, Cenab-ı Hak nasip ederse anlayabilir.

 

Yukarıdaki alıntıyı yaptığım “Saadeti Ebediye” kitabını okuyanlar, benim eleştirdiğim zihniyetin bir örneğini göreceklerdir. Bu arada Abdulhakim denen din tüccarının, Hüseyin Hilmi Işık’a şeyhliğini devreden şeyhi olduğunu hatırlatayım.

Alıntımı dikkatle okuyanlar; Hüseyin Hilmi Işık’ın Kuran’ın anlaşılmaz olduğunu ispatlamak için gayretini; “Benim şeyhim bile anlamadıktan sonra sizin ne haddinize düşmüş Kuran’ı anlamak” dediğini kavrayacaklardır.
Bu arada Işık, kişileri kurtaracak olanların faideli bilgiler olduğunu söyleyerek, Kuran’ın anlaşılmaz olduğunu açıkladıktan sonra başvurulacak kaynağa işaret eder. “Faideli bilgiler” tamlamasının Hüseyin Hilmi’nin kitabı Saadeti Ebediyye ismiyle aynı cümlede geçişi, Kuran’ın yerine neyin okunması gerektiği konusunda herhalde kitleleri aydınlatacaktır!

 

Kendi kutsallarını rehber, Kuran’ı musiki kitabı yapanlar, içine düştüğünüz durumun baş sebebidir.

 

Cehalet, İlkellik, Taklitçilik, Akıldan feragat, Arap Örf ve Adetlerini din gibi görmek ve kabul etmek hep bu zihniyetin alametleridir.

Bunlar “Yüz sene uğraşsak da Kuran’ı anlayamayız” diyecek kadar tevazu yaparlar, fakat sonra "kendilerine göre Kuran’ın yerini alacak, anlaşılır rehber kitaplar yazarlar!

 

Her Şeyin Doğrusunu Yanlız Yüce ALLAH bilir !

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.