Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Kuran Ahiretin Varlığını İspatlar

Kuran’ın çok büyük bir bölümü ahiretin varlığının anlatımına ayrılmıştır. Allah’ın varlığı ve buna bağlı anlatımlardan sonra Kuran’ın en önemli haberi, ahiretin var olduğu, Dünya’da yaptıklarımızın, ahiretteki hayatımızı nasıl yaşayacağımızda etkili olacağıdır. Kuran 1430 yıl önceden, hiç kimsenin o dönemlerde bilmesine imkan olmayan bilgileri, Fizikten Embriyoljiye, Jeolojiden Zoolojiye gibi bilimlere yer vermektedir. Tüm bu birbirinden farklı konulara giren Kuran, hiçbir konuda kendi döneminin yanlış inançlarını, yanlış bilgilerini içermeden, her konuda tam isabetli, tam mükemmel olarak doğruları ortaya koymuştur. Kuran’ın, en büyük haberi Allah’ın varlığı, Allah’ın varlığının her şeyden daha önemli olduğu ve Allah’a ortaklar koşmamamızdır. İşte bu en önemli bilgi olan Allah’ın varlığını ortaya koyan Kuran’ın, yeryüzünde hiçbir alternatifi yoktur. Kuran, Allah’a inanç gibi en önemli konuyu ortaya koymuş ve insanların bu inancı kazanmasını sağlamıştır. Kuran, insanları inançsızlıktan, putperestlikten kurtarmış, aynı zamanda kendisinden önce gelen kitapları ve Peygamberleri de onaylamıştır. Kısacası Allah’ın varlığını ve Allah’ın varlığının önemini anlayanlar, bu konudaki inancı oluşturan Kuran’ın da önemini anlayacaklardır. Hiçbir kitapta, hiçbir eserde, hiçbir yerde görülmeyen mucizeleri oluşturan Kuran, aynı zamanda en önemli görevi yerine getiren kitaptır. Kısacası Kuran; 1- Allah’ın varlığı gibi en önemli konuyu insanlara duyurur ve insanları Allah’a yöneltir. 2- Dünya’da eşi ve benzeri olmayan mucizeleri sergiler. Böylece hem kendisinin Allah’tan olduğunu, hem mesajlarının doğruluğunu ispatlar. Örneğin Evren’in yaratılışı ile ilgili ilk üç konuda anlattıklarımı inceleyin. Kuran’ın bu konuda ortaya koyduğu bilgilerin (bilimsel olarak bu konu anlaşılmadan) daha önce hiçbir yerde olmadığını göreceksiniz. Kuran’ın anne rahmindeki embriyonun gelişimlerini ele alan açıklamalarını ele alın, durum yine aynıdır. Kuran’ın hayvanların dünyası hakkındaki açıklamalarını ele alın, denizlerin altına dair açıklamalarını ele alın, durum hep aynıdır. Tüm bu mucizeler ve Kuran’ın ortaya koyduğu inançtan ahlaka kadar sistem, Kuran’ın Allah’ın sözü olduğunu ve Kuran’ın ne kadar güvenilir olduğunu ispatlar. İşte tüm bu mucizelere sahip Kuran’ın daha önce de dediğim gibi Allah’ın varlığından sonra en büyük iddiası ahiretin varlığıdır. Kuran’ın güvenilirliğini ortaya koyan her mucize böylece ahiretin varlığına da bir delil oluşturmaktadır.   Sûra üfürülmüştür! Bak, işte kabirlerden, Rablerine doğru akın akın gidiyorlar. Şöyle diyecekler: Vay başımıza gelenler! Kim kaldırdı bizi mezarımızdan? Rahman'ın vaat ettiği işte bu! Peygamberler doğru söylemişler. Topu topu korkunç titreşimli bir tek ses ve bakmışsın, hepsi birden huzurumda divan durmaktadır. O gün hiçbir canlıya, hiçbir şekilde haksızlık edilmez. Sizler, sadece yapıp ettiklerinizin karşılığı olarak cezalandırılırsınız. Yasin Süresi   Her şeyin doğrusunu Yücem Allah bilir 
Ekleme Tarihi: 17 Şubat 2021 - Çarşamba
Sedat Kadiroğulları

Kuran Ahiretin Varlığını İspatlar

Kuran’ın çok büyük bir bölümü ahiretin varlığının anlatımına ayrılmıştır.

Allah’ın varlığı ve buna bağlı anlatımlardan sonra Kuran’ın en önemli haberi, ahiretin var olduğu, Dünya’da yaptıklarımızın, ahiretteki hayatımızı nasıl yaşayacağımızda etkili olacağıdır.

Kuran 1430 yıl önceden, hiç kimsenin o dönemlerde bilmesine imkan olmayan bilgileri, Fizikten Embriyoljiye, Jeolojiden Zoolojiye gibi bilimlere yer vermektedir.

Tüm bu birbirinden farklı konulara giren Kuran, hiçbir konuda kendi döneminin yanlış inançlarını, yanlış bilgilerini içermeden, her konuda tam isabetli, tam mükemmel olarak doğruları ortaya koymuştur.

Kuran’ın, en büyük haberi Allah’ın varlığı, Allah’ın varlığının her şeyden daha önemli olduğu ve Allah’a ortaklar koşmamamızdır.

İşte bu en önemli bilgi olan Allah’ın varlığını ortaya koyan Kuran’ın, yeryüzünde hiçbir alternatifi yoktur. Kuran, Allah’a inanç gibi en önemli konuyu ortaya koymuş ve insanların bu inancı kazanmasını sağlamıştır. Kuran, insanları inançsızlıktan, putperestlikten kurtarmış, aynı zamanda kendisinden önce gelen kitapları ve Peygamberleri de onaylamıştır. Kısacası Allah’ın varlığını ve Allah’ın varlığının önemini anlayanlar, bu konudaki inancı oluşturan Kuran’ın da önemini anlayacaklardır.

Hiçbir kitapta, hiçbir eserde, hiçbir yerde görülmeyen mucizeleri oluşturan Kuran, aynı zamanda en önemli görevi yerine getiren kitaptır.

Kısacası Kuran;

1- Allah’ın varlığı gibi en önemli konuyu insanlara duyurur ve insanları Allah’a yöneltir.
2- Dünya’da eşi ve benzeri olmayan mucizeleri sergiler. Böylece hem kendisinin Allah’tan olduğunu, hem mesajlarının doğruluğunu ispatlar.

Örneğin Evren’in yaratılışı ile ilgili ilk üç konuda anlattıklarımı inceleyin.
Kuran’ın bu konuda ortaya koyduğu bilgilerin (bilimsel olarak bu konu anlaşılmadan) daha önce hiçbir yerde olmadığını göreceksiniz.
Kuran’ın anne rahmindeki embriyonun gelişimlerini ele alan açıklamalarını ele alın, durum yine aynıdır. Kuran’ın hayvanların dünyası hakkındaki açıklamalarını ele alın, denizlerin altına dair açıklamalarını ele alın, durum hep aynıdır.

Tüm bu mucizeler ve Kuran’ın ortaya koyduğu inançtan ahlaka kadar sistem, Kuran’ın Allah’ın sözü olduğunu ve Kuran’ın ne kadar güvenilir olduğunu ispatlar. İşte tüm bu mucizelere sahip Kuran’ın daha önce de dediğim gibi Allah’ın varlığından sonra en büyük iddiası ahiretin varlığıdır. Kuran’ın güvenilirliğini ortaya koyan her mucize böylece ahiretin varlığına da bir delil oluşturmaktadır.

 

Sûra üfürülmüştür!
Bak, işte kabirlerden, Rablerine doğru akın akın gidiyorlar.
Şöyle diyecekler: Vay başımıza gelenler!
Kim kaldırdı bizi mezarımızdan?
Rahman'ın vaat ettiği işte bu! Peygamberler doğru söylemişler.
Topu topu korkunç titreşimli bir tek ses ve bakmışsın, hepsi birden huzurumda divan durmaktadır.
O gün hiçbir canlıya, hiçbir şekilde haksızlık edilmez.

Sizler, sadece yapıp ettiklerinizin karşılığı olarak cezalandırılırsınız.
Yasin Süresi

 

Her şeyin doğrusunu Yücem Allah bilir 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.