Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

İslama En Büyük Zararı Mezhepsel Hadis Sünnet Din Adamları Veriyor

Allah’ı bırakıp bilginlerini, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’I Rabler edindiler. Halbuki hepsi de tek Tanrı’ya kulluk etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. ALLAH’tan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden yücedir. 9-Tevbe Suresi 31   Ey iman sahipleri! Hahamlardan ve rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla yerler ve Allah’ın yolundan alıkoyarlar. Tevbe Suresi   Ne yazık ki birçok Müslüman bu ayetleri masal gibi dinlemektedir. “Allah bize geçmişteki bu kavimlerin durumunu anlatıyorsa, bunun önemli bir sebebi bizim de aynı yanlışı tekrarlayabilecek olmamızdır” Mezhepsel Hadis kul dinleri olmayan dini hükümleri icat etmişlerdir. Yani sahtekar İslam dısı mezhep din tayvası Allah’ın tekelinde olan dini hüküm koyma yetkisini kendilerine vermişlerdir.   Kilise’nin maddi menfaatler için dini nasıl istismar ettiğini Güney Afrikalı Nobel ödüllü rahip Desmond Tutu çok güzel anlatmaktadır: “Misyonerken Güney Afrika’ya geldiklerinde toprak bizde, İncil onlardaydı. Sonra bize ‘gözlerimizi kapatalım, dua edelim’ dediler. Gözlerimizi açtığımızda gördük ki İncil bizde, toprak onlardaydı.”   Bazı rahipler ve hahamlar, din adına insanların paralarını haksızlıkla nasıl yiyorlarsa; islamın içine sızmıs uydurulmuş din tayvalar olan  şeyhler, hocalar, mevlidhanların önemli bir kısmı onlardan aşağı kalmamaktadırlar  Öncelikle tüm mezhep izahları ve tüm ilave Mişnalar, hadis kitapları, falancanın mektupları bir kenara bırakılıp, Allah’ın kitapları tek başına masa üstüne konulup çözüme başlanmalıdır. Kuran’ın orijinali elimizde olduğu için biz bu konuda çok daha rahat çözüm şansına sahibiz. Fakat Musevi ve Hıristiyanların da aynı metotla Allah’ın istediği orijinal dine çok daha fazla yaklaşacakları kanaatindeyim.   Ne yazık ki şu anda yaygın olarak “din” diye anlatılan ne Tevrat’taki Yahudilik’tir, ne İncil’deki Hıristiyanlıktır, ne de Kuran’daki İslam’dır. Mezhepler ve azizlerin, hahamların kitapları ne acıdır ki Allah’ın kitaplarının önüne geçmiştir. Bu üç dinin yobazlıklarının temel sebebi de aynıdır: İnsani olana kutsal kılıfı giydirilmiş ve bunlar gerçek kutsal olan Allah’ın kitabının yanına, hatta önüne konmuştur.   Onlar kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar. Öğüt almak için çağrıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular. 5-Maide Suresi 13   Bunların içlerinden bir grup vardı ki, Allah’ın kelamını işitiyor, onu kavramalarının ardından bile bile tahrif ediyorlardı. 2-Bakara Suresi 75
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2023 - Salı
Sedat Kadiroğulları

İslama En Büyük Zararı Mezhepsel Hadis Sünnet Din Adamları Veriyor

Allah’ı bırakıp bilginlerini, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’I Rabler edindiler. Halbuki hepsi de tek Tanrı’ya kulluk etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar.

ALLAH’tan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden yücedir.

9-Tevbe Suresi 31

 

Ey iman sahipleri! Hahamlardan ve rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla yerler ve Allah’ın yolundan alıkoyarlar.

Tevbe Suresi

 

Ne yazık ki birçok Müslüman bu ayetleri masal gibi dinlemektedir.

“Allah bize geçmişteki bu kavimlerin durumunu anlatıyorsa, bunun önemli bir sebebi bizim de aynı yanlışı tekrarlayabilecek olmamızdır”

Mezhepsel Hadis kul dinleri olmayan dini hükümleri icat etmişlerdir.
Yani sahtekar İslam dısı mezhep din tayvası Allah’ın tekelinde olan dini hüküm koyma yetkisini kendilerine vermişlerdir.
 

Kilise’nin maddi menfaatler için dini nasıl istismar ettiğini Güney Afrikalı Nobel ödüllü rahip Desmond Tutu çok güzel anlatmaktadır: “Misyonerken Güney Afrika’ya geldiklerinde toprak bizde, İncil onlardaydı. Sonra bize ‘gözlerimizi kapatalım, dua edelim’ dediler. Gözlerimizi açtığımızda gördük ki İncil bizde, toprak onlardaydı.”

 

Bazı rahipler ve hahamlar, din adına insanların paralarını haksızlıkla nasıl yiyorlarsa; islamın içine sızmıs uydurulmuş din tayvalar olan  şeyhler, hocalar, mevlidhanların önemli bir kısmı onlardan aşağı kalmamaktadırlar

 Öncelikle tüm mezhep izahları ve tüm ilave Mişnalar, hadis kitapları, falancanın mektupları bir kenara bırakılıp, Allah’ın kitapları tek başına masa üstüne konulup çözüme başlanmalıdır. Kuran’ın orijinali elimizde olduğu için biz bu konuda çok daha rahat çözüm şansına sahibiz. Fakat Musevi ve Hıristiyanların da aynı metotla Allah’ın istediği orijinal dine çok daha fazla yaklaşacakları kanaatindeyim.

 

Ne yazık ki şu anda yaygın olarak “din” diye anlatılan ne Tevrat’taki Yahudilik’tir, ne İncil’deki Hıristiyanlıktır, ne de Kuran’daki İslam’dır.

Mezhepler ve azizlerin, hahamların kitapları ne acıdır ki Allah’ın kitaplarının önüne geçmiştir. Bu üç dinin yobazlıklarının temel sebebi de aynıdır: İnsani

olana kutsal kılıfı giydirilmiş ve bunlar gerçek kutsal olan Allah’ın kitabının yanına, hatta önüne konmuştur.

 

Onlar kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar. Öğüt almak için çağrıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular.

5-Maide Suresi 13

 

Bunların içlerinden bir grup vardı ki, Allah’ın kelamını işitiyor,

onu kavramalarının ardından bile bile tahrif ediyorlardı.

2-Bakara Suresi 75

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.