Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Diyanete değil sadece Kuran'a uyun

Bu gece ilk sahura kalkıyoruz Birlik ve beraberliğin arttığı, kardeşlik ikliminin dört bir yanı sardığı ramazan ayı bu yıl nisan ve mayıs aylarında idrak edilecek. Ramazan Bayramı'na kadar farz olan oruç ibadeti yerine getirilecek. Sahurunuzu Diyanet denen kuruma göre yapacaksanız sahur 04:29’e kadar yok ben sahurumu Kuran-ı Kerime yapacağım derseniz sabah tam aydınlanana kadar yani 6:25 kadar sahurunuzu yapabilirsiniz.   Ramazan orucu bu yıl 24 Nisan’da başlıyor. Orucunuzu Diyanet denen Kuruma göremi yoksa İslamın kutsalı Kurana göre tutacaksanız o zaman çok dikkatli olun. Çünkü kul dinlerine göre edilen ibadetlerin Rabbimizin yanında bir değeri olmadığı gibi kendimize hem dünyada hem ahiret hayatımızda da ziyan etmiş oluruz.   Tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden sizce seçilinceye kadar yiyin için; sonra da orucu gece oluncaya değin tamamlayın.    Sayılı günlerdir. Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar. oruca zorlukla dayananlar üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır. Kim bir mecburiyeti olmaksızın içinden gelerek iyilik yaparsa bu onun için daha hayırlı olur. Ve oruç tutmanız, eğer bilirseniz, sizin için daha hayırlıdır. Devamı 92. Bakara - Sığır Suresi   Rabbimiz tüm insanlığa Ramazan ayında rahmet, günahlarımızı inşallah affeder biz günahkar kullarını affeder.     https://youtu.be/YT7R_luGENg 
Ekleme Tarihi: 23 Nisan 2020 - Perşembe
Sedat Kadiroğulları

Diyanete değil sadece Kuran'a uyun

Bu gece ilk sahura kalkıyoruz

Birlik ve beraberliğin arttığı, kardeşlik ikliminin dört bir yanı sardığı ramazan ayı bu yıl nisan ve mayıs aylarında idrak edilecek. Ramazan Bayramı'na kadar farz olan oruç ibadeti yerine getirilecek. Sahurunuzu Diyanet denen kuruma göre yapacaksanız sahur 04:29’e kadar yok ben sahurumu Kuran-ı Kerime yapacağım derseniz sabah tam aydınlanana kadar yani 6:25 kadar sahurunuzu yapabilirsiniz.

 

Ramazan orucu bu yıl 24 Nisan’da başlıyor.

Orucunuzu Diyanet denen Kuruma göremi yoksa İslamın kutsalı Kurana göre tutacaksanız o zaman çok dikkatli olun. Çünkü kul dinlerine göre edilen ibadetlerin Rabbimizin yanında bir değeri olmadığı gibi kendimize hem dünyada hem ahiret hayatımızda da ziyan etmiş oluruz.

 

Tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden sizce seçilinceye kadar yiyin için; sonra da orucu gece oluncaya değin tamamlayın. 

 
Sayılı günlerdir. Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar. oruca zorlukla dayananlar üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır. Kim bir mecburiyeti olmaksızın içinden gelerek iyilik yaparsa bu onun için daha hayırlı olur. Ve oruç tutmanız, eğer bilirseniz, sizin için daha hayırlıdır.
 
Rabbimiz tüm insanlığa Ramazan ayında rahmet, günahlarımızı inşallah affeder biz günahkar kullarını affeder.
 
 
https://youtu.be/YT7R_luGENg 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.