Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Diyanet İslam Dışı Hanefi Dinine Bağlıdır

DİYANET İSLAM DIŞI HANEFİ DİNİNE BAĞLIDIR!   Diyanet kurumunun Kuran’ın ışığında düzenlenmemesi önemli bir sorundur. Ne yazıktır ki sorulara Kuran’a dayanarak değil Sünni fıkhına, ve mezheplerin dinlerine dayanarak cevap veren Diyanet’e göre hurafe deyince akla türbelere bez bağlamak ya da türbelerde mum yakmak gibi şeyler geliyor.   Diyanet’e İslam dini konularında görüş sorulduğunda, gırtlağa kadar hurafelere boğulmuş kaynaklara gönderme yaptığını görürsünüz.  Diyanetin İslam dışı bu yaklaşımı, düzeltilmesi gerekli ciddi bir sorundur. Ayrıca imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerinde Sünniliğin Hanefi kolunun hegemonyası ağırlıktadır.    Diyanetin bu mezhepçi anlayışı,  Kuran’ın arasına mezhep duvarı örmektedir.  İmam hatip liselerinde yetişen Sünni-Hanefi din görevlileriyle, mezhepsel anlayışın devamı sağlanmakta ve Sünni imamlarla en ücra köylere kadar Kuran’ın anlattığı İslamın şekliyle değil yerine mezhepsel hadis din yorumlarla bezenmiş ilmihal kitaplarından “mezhepsel hadis dini” bilgiler aktarılmaktadır.    Diyanet’ten ilahiyatlardan imam hatiplere kadar kurumların büyük bir bölümü tek yanlı Hanefi mezheb dinin öğretileriyle doludur.  Ve bu yüzden, bu kurum ve kuruluşların değişikliğe uğrayarak yeniden yapılandırılmaları ve sadece Kuran Müslümanlığına dönmeleri zorunludur.   Ülkemizdeki ikinci büyük mezhep ise Aleviliktir. Cami ile aynı manaya gelen ve aynı kökten türeyen “cemevi” terimiyle bu mezhebin ibadet yeri bile değiştirilmiştir. Sünniler ile Aleviler arasında evlilikler yasaklanmakta, bu iki mezhebin taassubuyla birçok kişi birbirinin cenazesine bile gitmemektedir. Mezhep taassuplarının dini getirdiği nokta apaçık ortadadır.    YANLIZ VE YANLIZ KURAN’A DÖNÜŞ BİZLERİ KURTARIR Kuran’ın helalini helal, haramını haram bilip; Kuran dışı her türlü otoriteyi reddetmeleridir. Yoksa ne Hanefi Alevi olur, ne de Alevi Hanefi. Tek çıkar yol, Allah’ın değişmemiş kaynağı olan ve ortak saygınlığa sahip tek kaynak olan Kuran’ın etrafında birleşmek; dedeler, şeyhler, imamlar yerine Kuran’ı otorite yapmaktır.    Her Şeyin Doğrusunu Yüce ALLAH Bilir
Ekleme Tarihi: 01 Aralık 2021 - Çarşamba
Sedat Kadiroğulları

Diyanet İslam Dışı Hanefi Dinine Bağlıdır

DİYANET İSLAM DIŞI HANEFİ DİNİNE BAĞLIDIR!

 

Diyanet kurumunun Kuran’ın ışığında düzenlenmemesi önemli bir sorundur. Ne yazıktır ki sorulara Kuran’a dayanarak değil Sünni fıkhına, ve mezheplerin dinlerine dayanarak cevap veren Diyanet’e göre hurafe deyince akla türbelere bez bağlamak ya da türbelerde mum yakmak gibi şeyler geliyor.
 

Diyanet’e İslam dini konularında görüş sorulduğunda, gırtlağa kadar hurafelere boğulmuş kaynaklara gönderme yaptığını görürsünüz.  Diyanetin İslam dışı bu yaklaşımı, düzeltilmesi gerekli ciddi bir sorundur. Ayrıca imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerinde Sünniliğin Hanefi kolunun hegemonyası ağırlıktadır. 
 

Diyanetin bu mezhepçi anlayışı,  Kuran’ın arasına mezhep duvarı örmektedir. 
İmam hatip liselerinde yetişen Sünni-Hanefi din görevlileriyle, mezhepsel anlayışın devamı sağlanmakta ve Sünni imamlarla en ücra köylere kadar Kuran’ın anlattığı İslamın şekliyle değil yerine mezhepsel hadis din yorumlarla bezenmiş ilmihal kitaplarından “mezhepsel hadis dini” bilgiler aktarılmaktadır. 
 

Diyanet’ten ilahiyatlardan imam hatiplere kadar kurumların büyük bir bölümü tek yanlı Hanefi mezheb dinin öğretileriyle doludur.  Ve bu yüzden, bu kurum ve kuruluşların değişikliğe uğrayarak yeniden yapılandırılmaları ve sadece Kuran Müslümanlığına dönmeleri zorunludur.
 

Ülkemizdeki ikinci büyük mezhep ise Aleviliktir. Cami ile aynı manaya gelen ve aynı kökten türeyen “cemevi” terimiyle bu mezhebin ibadet yeri bile değiştirilmiştir. Sünniler ile Aleviler arasında evlilikler yasaklanmakta, bu iki mezhebin taassubuyla birçok kişi birbirinin cenazesine bile gitmemektedir. Mezhep taassuplarının dini getirdiği nokta apaçık ortadadır. 
 

YANLIZ VE YANLIZ KURAN’A DÖNÜŞ BİZLERİ KURTARIR
Kuran’ın helalini helal, haramını haram bilip; Kuran dışı her türlü otoriteyi reddetmeleridir. Yoksa ne Hanefi Alevi olur, ne de Alevi Hanefi. Tek çıkar yol, Allah’ın değişmemiş kaynağı olan ve ortak saygınlığa sahip tek kaynak olan Kuran’ın etrafında birleşmek; dedeler, şeyhler, imamlar yerine Kuran’ı otorite yapmaktır. 
 

Her Şeyin Doğrusunu Yüce ALLAH Bilir

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.