Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Bilmediğinin Ardından Gitme

Bu, ayetlerini iyiden iyiye düşünsünler ve temiz akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Sad Suresi  Bilmediğin bir şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalbin hepsi ondan sorumludur. İsra Suresi  Kuran’a göre, bilinmeyen bir şeyin ardına düşülmemelidir. Atalarımızın bize ilettiği bir yapıyı, sırf atalarımız iletti diye kabul etmek ve savunmak, bu ayetle çelişir. Kuran’a göre, her iman sahibi akletmelidir. Kuran, atalarımızı takip eden sürüler olmamamızı istemektedir. Buna karşın, mezhepçi dini yapıyı savunanlar, birçok zaman aklın gereksizliği, aklın imanla çeliştiği yönünde Kuran’a ters fikirler ileri sürmektedirler. Aslında buna şaşırmamak gerekir. Yoksa uydurma mezhepçi din yapılardaki akılla bağdaşmayan yüzlerce izah, din diye nasıl yutturulacaktır? Elbette ki akıl reddedilerek. Kitleler öyle bir hale getirilmiştir ki ya akıl reddedilip din kabul edilecek ya da kişiler aklına sahip çıkıp din konusunda kelle sayısı sayılarak gerçek bulunabilir mi? Şüphelere boğulacaklardır. Kuran, Allah’ın kudretinin delillerinin aklın işletilmesi ile bulunabileceğini söyler. Fakat Kuran, aklın kullanılmasını sadece Allah’ın kudretinin delilleriyle sınırlamaz. Allah’ın kudretinin aklın işletilmesi sonucu anlaşılması, aklın işletilmesinin önemini ve Allah’ın, aklın düzgün çalıştırılmasını doğruya ulaşmada bir aracı yaptığını gösterir. Her Şeyin Doğrusunu Yanlız Yüce ALLAH Bilir  
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2022 - Cumartesi
Sedat Kadiroğulları

Bilmediğinin Ardından Gitme

Bu, ayetlerini iyiden iyiye düşünsünler ve temiz akıl sahipleri öğüt
alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.

Sad Suresi 


Bilmediğin bir şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalbin
hepsi ondan sorumludur.

İsra Suresi 


Kuran’a göre, bilinmeyen bir şeyin ardına düşülmemelidir. Atalarımızın bize ilettiği bir yapıyı, sırf atalarımız iletti diye kabul etmek ve
savunmak, bu ayetle çelişir. Kuran’a göre, her iman sahibi akletmelidir.


Kuran, atalarımızı takip eden sürüler olmamamızı istemektedir. Buna karşın, mezhepçi dini yapıyı savunanlar, birçok zaman aklın gereksizliği, aklın imanla çeliştiği yönünde Kuran’a ters fikirler ileri sürmektedirler. Aslında buna şaşırmamak gerekir. Yoksa uydurma mezhepçi din yapılardaki akılla bağdaşmayan yüzlerce izah, din diye nasıl yutturulacaktır? Elbette ki akıl reddedilerek. Kitleler öyle bir hale getirilmiştir ki ya akıl reddedilip din kabul edilecek ya da kişiler aklına sahip çıkıp din konusunda kelle sayısı sayılarak gerçek bulunabilir mi?


Şüphelere boğulacaklardır.
Kuran, Allah’ın kudretinin delillerinin aklın işletilmesi ile bulunabileceğini söyler. Fakat Kuran, aklın kullanılmasını sadece Allah’ın kudretinin delilleriyle sınırlamaz.

Allah’ın kudretinin aklın işletilmesi sonucu anlaşılması, aklın işletilmesinin önemini ve Allah’ın, aklın düzgün çalıştırılmasını doğruya ulaşmada bir aracı yaptığını gösterir.

Her Şeyin Doğrusunu Yanlız Yüce ALLAH Bilir

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.