Peygamber Mezhepsiz’di !

GÜNDEM 25.03.2024 - 23:09, Güncelleme: 25.03.2024 - 23:09 1222+ kez okundu.
 

Peygamber Mezhepsiz’di !

Muhammed Peygamber Mezhepsiz ve Yanlız Kuran-ı Kerim'e Uyardı !

Peygamberimiz ve dört halife döneminde, Kuran-ı Kerim dışında dini bir kaynak yoktu.   Mezhepler de olmadığı için insanlar mezheplere bağlı olmadan doğrudan Kuran- ı Kerim'e bağlıydılar. Kuran-ı Kerim'in belirttiği şekilde İslamı yaşar, Kuran-ı Kerim'in serbest bıraktığı konularda kendi beğeni, örf ve alışkanlıklarına göre hareket ederlerdi.   Peygamberimiz yaşarken hiç kimse ‘ Ben Sunniyim, Hanefiyim, Şafiyim, Şiiyim, Aleviyim, Caferiyim şeklinde görüş belirtmiyordu. Onlar sadece  “Müslümanım” diyor, rehberlerini Kuran-ı Kerim de görüp, bununlada yetiniyorlardı.   Hatta Peygamberimiz’in dönemindeki en cahil bedeviler bile Kuran-ı Kerim'in ayetlerinden anlayışlarına göre faydalanıyor ve Müslüman oluyorlardı.   Benim arzum da aynı o günlerde olduğu gibi Hanefi, Şii, Caferi, Sunni gibi etiketler kullanmadan, Devşirme dinler olan mezheplere ve Hadis dinlerine bağlanmadan, ilave etikete gerek duymadan sadece Kuran Müslümanı olmamız! Asla değişmeyen, çelişkisiz, akla, mantığa uygun ve Yüce Allah’ın uymamızı istediği  sadece Kuran-ı Kerim dir.   Her şeyin doğrusunu yanlız Yüce Allah bilir!
Muhammed Peygamber Mezhepsiz ve Yanlız Kuran-ı Kerim'e Uyardı !

Peygamberimiz ve dört halife döneminde, Kuran-ı Kerim dışında dini bir kaynak yoktu.

 

Mezhepler de olmadığı için insanlar mezheplere bağlı olmadan doğrudan Kuran- ı Kerim'e bağlıydılar.

Kuran-ı Kerim'in belirttiği şekilde İslamı yaşar, Kuran-ı Kerim'in serbest bıraktığı konularda kendi beğeni, örf ve alışkanlıklarına göre hareket ederlerdi.

 

Peygamberimiz yaşarken hiç kimse ‘ Ben Sunniyim, Hanefiyim, Şafiyim, Şiiyim, Aleviyim, Caferiyim şeklinde görüş belirtmiyordu. Onlar sadece  “Müslümanım” diyor, rehberlerini Kuran-ı Kerim de görüp, bununlada yetiniyorlardı.

 

Hatta Peygamberimiz’in dönemindeki en cahil bedeviler bile Kuran-ı Kerim'in ayetlerinden anlayışlarına göre faydalanıyor ve Müslüman oluyorlardı.

 

Benim arzum da aynı o günlerde olduğu gibi Hanefi, Şii, Caferi, Sunni gibi etiketler kullanmadan, Devşirme dinler olan mezheplere ve Hadis dinlerine bağlanmadan, ilave etikete gerek duymadan sadece Kuran Müslümanı olmamız!

Asla değişmeyen, çelişkisiz, akla, mantığa uygun ve Yüce Allah’ın uymamızı istediği 
sadece Kuran-ı Kerim dir.

 

Her şeyin doğrusunu yanlız Yüce Allah bilir!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.