İzmirdeki rezilliği Vali durdurdu

GÜNDEM 24.12.2020 - 09:40, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1839+ kez okundu.
 

İzmirdeki rezilliği Vali durdurdu

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tepkilere neden olan 'Uluslararası İzmir Mizah Festivali' kapsamındaki 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (SAV) hakaret eden Fransız Charlie Hebdo Dergisi Genel Yayın Danışmanı Plantu'nun konuk edileceği 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' etkinliğinin iptal edildiği açıklandı. Skandal etkinliğin iptaline ilişkin açıklama İzmir Valisi Selim Köşger'den geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Köşger, "Bu toplantı iptal edilmiştir." dedi. Yaşanan bu gelişme ile ilgili açıklama yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye ise tanıtımda yer alan bilgilendirmeye rağmen 'Gerçeği yansıtmıyor' iddiasında bulundu: "24 Aralık tarihinde yayınlanması planlanan 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' başlıklı oturumlara katılan 10 karikatürist dahil hiçbir katılımcıya ücret ödenmemiştir. Festival içeriğinin çekimleri yayın tarihi öncesinde dijital ortamda tamamlanmıştır. Festival moderatörü ve festival yönetmeninin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir."
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tepkilere neden olan 'Uluslararası İzmir Mizah Festivali' kapsamındaki 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (SAV) hakaret eden Fransız Charlie Hebdo Dergisi Genel Yayın Danışmanı Plantu'nun konuk edileceği 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' etkinliğinin iptal edildiği açıklandı. Skandal etkinliğin iptaline ilişkin açıklama İzmir Valisi Selim Köşger'den geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Köşger, "Bu toplantı iptal edilmiştir." dedi.

Yaşanan bu gelişme ile ilgili açıklama yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye ise tanıtımda yer alan bilgilendirmeye rağmen 'Gerçeği yansıtmıyor' iddiasında bulundu:

"24 Aralık tarihinde yayınlanması planlanan 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' başlıklı oturumlara katılan 10 karikatürist dahil hiçbir katılımcıya ücret ödenmemiştir. Festival içeriğinin çekimleri yayın tarihi öncesinde dijital ortamda tamamlanmıştır. Festival moderatörü ve festival yönetmeninin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.