9'U ÇOCUK 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

10.01.2022 - 12:01, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1410+ kez okundu.
 

9'U ÇOCUK 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD'nin New York eyaletine bağlı Bronx kentinde bir apartmanda çıkan yangında 9'u çocuk, 19 kişi hayatını kaybetti.

Geçen hafta Philadelphia kentindeki bir binada çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bir facia da New York'ta yaşandı. 9'U ÇOCUK 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ Belediye Başkanı Eric Adams'ın kıdemli danışmanı Stefan Ringel, binadaki yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini doğrularken, ölenlerin 9'unun çocuk olduğu ve hastaneye kaldırılan 13 kişinin durumunun kritik olduğu bildirildi.   MAHSUR KALDIKLARI ÜST KATLARDA ZEHİRLENDİLER New York İtfaiye Departmanı (FDNY), yangın çıkan 19 katlı apartmanın üst katlarında mahsur kalan sakinlerin dumandan zehirlendiği bilgisini paylaştı. Bronx'ın Tremont bölgesindeki yangında binada mahsur kalan onlarca yaralının civar hastanelerde tedavisinin devam ettiği, ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.   YARALI 63 KİŞİDEN 32'SİNİN DURUMU AĞIR New York şehir merkezine bağlı Bronx kentindeki binada erken saatlerde çıkan yangında mahsur kalan 63 apartman sakininin yaralandığı, 32'sinin durumunun ağır olduğu belirtilmişti.   YANGIN, 19 KATLI BİNANIN 3. KATINDA ÇIKTI New York İtfaiye Departmanı Komiseri Daniel Nigro düzenlediği basın toplantısında, yaralananların çoğunun yüksek katlı binanın yangın çıkan üçüncü katının üstündeki dairelerde bulunduğunu, 200 kişilik bir ekiple yangına müdahale ettiklerini açıklamıştı.   TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin New York kentinde bir binada çıkan ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan yangın için taziye mesajı yayınladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "ABD’nin New York kentinde bir binada çıkan yangında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. ABD halkına ve hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.
ABD'nin New York eyaletine bağlı Bronx kentinde bir apartmanda çıkan yangında 9'u çocuk, 19 kişi hayatını kaybetti.

Geçen hafta Philadelphia kentindeki bir binada çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bir facia da New York'ta yaşandı.

9'U ÇOCUK 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Belediye Başkanı Eric Adams'ın kıdemli danışmanı Stefan Ringel, binadaki yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini doğrularken, ölenlerin 9'unun çocuk olduğu ve hastaneye kaldırılan 13 kişinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

 

MAHSUR KALDIKLARI ÜST KATLARDA ZEHİRLENDİLER
New York İtfaiye Departmanı (FDNY), yangın çıkan 19 katlı apartmanın üst katlarında mahsur kalan sakinlerin dumandan zehirlendiği bilgisini paylaştı.

Bronx'ın Tremont bölgesindeki yangında binada mahsur kalan onlarca yaralının civar hastanelerde tedavisinin devam ettiği, ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

 

YARALI 63 KİŞİDEN 32'SİNİN DURUMU AĞIR
New York şehir merkezine bağlı Bronx kentindeki binada erken saatlerde çıkan yangında mahsur kalan 63 apartman sakininin yaralandığı, 32'sinin durumunun ağır olduğu belirtilmişti.

 

YANGIN, 19 KATLI BİNANIN 3. KATINDA ÇIKTI
New York İtfaiye Departmanı Komiseri Daniel Nigro düzenlediği basın toplantısında, yaralananların çoğunun yüksek katlı binanın yangın çıkan üçüncü katının üstündeki dairelerde bulunduğunu, 200 kişilik bir ekiple yangına müdahale ettiklerini açıklamıştı.

 

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI
Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin New York kentinde bir binada çıkan ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan yangın için taziye mesajı yayınladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "ABD’nin New York kentinde bir binada çıkan yangında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. ABD halkına ve hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.