İZMİR BELEDİYESİ BU ADAMA HER AY 3 MAAŞ VERİYOR

09.12.2021 - 13:11, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1145+ kez okundu.
 

İZMİR BELEDİYESİ BU ADAMA HER AY 3 MAAŞ VERİYOR

CHP'Lİ gençler söz verildiği halde işe alınmadıkları için İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaparken, belediyede bir skandal daha patladı. Başkan Tunç Soyer'in lise mezunu olan Başkanvekili Mustafa Özuslu, daha önce işlettiği belediyeye ait İzmir Sanat Kafe'yi meclis üyesi olunca kapatırken 8 çalışanını tazminat ödememek için Büyükşehir'de işe aldırdığı ortaya çıktı.

KENDİSİ 3 AYRI MAAŞ ALIYOR HALEN yönetimlerinde yer aldığı İzmir Doğalgaz şirketinden, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nden ve Karşıyaka Kent A.Ş. firmasından toplam 3 maaş alan ve ayrıca Soyer'e vekalet ettiğinde yine ücret ödenen, bunun yanında katıldığı meclis toplantıları için de para alan Özuslu'nun 8 çalışanını da tazminatlarını ödememek için böyle bir yöntem izlemesi "Pes artık" dedirtti. Özuslu'nun işe aldırdığı Hacer Başol, Hatice Karazeybek ve Pınar Bayram'ın halen belediyede Özuslu'yla beraber çalıştığı ve hizmetinde bulundukları kaydedildi. Sevgi Yağızoğlu'nun Kültürpark Şube Müdürlüğü'nde, Şerife Yazgan, Necati Yolcuoğlu, Ayşegül Şen ve Yaşar Özoğlu'nun ise ettiği zararla gündeme gelen ve 10 yılda belediyenin 100 milyon liradan fazla parasını yutan Grand Plaza şirketinde işe alındığı ifade edildi.   ÖNCE iNKAR SONRA KABUL ÖZUSLU daha önce konu Meclis'te gündeme geldiğinde tek bir kişiyi bile işe aldırmadığını söylemiş ancak daha sonra "Onları Büyükşehir işe aldı" demişti. Meclis üyesi olmadan önce yaklaşık 15 yıl Büyükşehir'den kiraladığı yeri işlettiğini belirten Özuslu, "Orayı kiradığımda parti üyesi değildim. Meclis üyesi olduğum gün oradan çıktım. İzmir halkına helali hoş olsun. Orada çalışanları Büyükşehir işe aldı. O emekçi insanlar işsiz kalacaktı" diye konuşmuştu. Bu açıklama, "Belediye neden diğer kiracılarının çalışanlarına sahip çıkmıyor da Özuslu'nun çalışanlarına sahip çıkıyor? Bu çalışanlara kıdem tazminatlarını ödediyse belgeleri nerede?" sorularını da gündeme getirdi.
CHP'Lİ gençler söz verildiği halde işe alınmadıkları için İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaparken, belediyede bir skandal daha patladı. Başkan Tunç Soyer'in lise mezunu olan Başkanvekili Mustafa Özuslu, daha önce işlettiği belediyeye ait İzmir Sanat Kafe'yi meclis üyesi olunca kapatırken 8 çalışanını tazminat ödememek için Büyükşehir'de işe aldırdığı ortaya çıktı.

KENDİSİ 3 AYRI MAAŞ ALIYOR
HALEN yönetimlerinde yer aldığı İzmir Doğalgaz şirketinden, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nden ve Karşıyaka Kent A.Ş. firmasından toplam 3 maaş alan ve ayrıca Soyer'e vekalet ettiğinde yine ücret ödenen, bunun yanında katıldığı meclis toplantıları için de para alan Özuslu'nun 8 çalışanını da tazminatlarını ödememek için böyle bir yöntem izlemesi "Pes artık" dedirtti.

Özuslu'nun işe aldırdığı Hacer Başol, Hatice Karazeybek ve Pınar Bayram'ın halen belediyede Özuslu'yla beraber çalıştığı ve hizmetinde bulundukları kaydedildi. Sevgi Yağızoğlu'nun Kültürpark Şube Müdürlüğü'nde, Şerife Yazgan, Necati Yolcuoğlu, Ayşegül Şen ve Yaşar Özoğlu'nun ise ettiği zararla gündeme gelen ve 10 yılda belediyenin 100 milyon liradan fazla parasını yutan Grand Plaza şirketinde işe alındığı ifade edildi.

 

ÖNCE iNKAR SONRA KABUL
ÖZUSLU daha önce konu Meclis'te gündeme geldiğinde tek bir kişiyi bile işe aldırmadığını söylemiş ancak daha sonra "Onları Büyükşehir işe aldı" demişti. Meclis üyesi olmadan önce yaklaşık 15 yıl Büyükşehir'den kiraladığı yeri işlettiğini belirten Özuslu, "Orayı kiradığımda parti üyesi değildim. Meclis üyesi olduğum gün oradan çıktım. İzmir halkına helali hoş olsun. Orada çalışanları Büyükşehir işe aldı. O emekçi insanlar işsiz kalacaktı" diye konuşmuştu. Bu açıklama, "Belediye neden diğer kiracılarının çalışanlarına sahip çıkmıyor da Özuslu'nun çalışanlarına sahip çıkıyor? Bu çalışanlara kıdem tazminatlarını ödediyse belgeleri nerede?" sorularını da gündeme getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.