Faşistlerin çarşaflı provokasyonu'na soruşturma

GÜNDEM 11.09.2021 - 11:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1548+ kez okundu.
 

Faşistlerin çarşaflı provokasyonu'na soruşturma

Geçmişte başörtülü kadınların eğitim hakkını, çalışma hakkını elinden alan, özgürce yaşamalarına mani olan zihniyet, Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıldönümünde kendini bir kez daha gösterdi.

CHP’li Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte skandal bir olay yaşandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesince sunulan oyunda, çarşaflı Türk kadınının zincire vurulduğu, zincirlerin ve çarşafının çıkarılmasının ardından kadının sözde “özgürleştirilmesi” temsil edildi.   Kaymakam görevden alındı Skandala tepki yağarken Balıkesir Valiliği olay hakkında soruşturma açtı, Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal da İçişleri Bakanlığı kararı ile merkeze alındı. Konuya ilişkin Akit’e konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Bu rezalet, hem bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır hem de nasıl bir ülkede yaşadıklarının farkına varamamışlar” dedi.   Asıl çağdışı bu zihniyet Mil Diyanet - Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu da, “Bu zihniyet geçmişte başörtülü kızlarımıza zulmeden zihniyettir. Asıl çağdışı olanlar bunlardır” diye konuştu.
Geçmişte başörtülü kadınların eğitim hakkını, çalışma hakkını elinden alan, özgürce yaşamalarına mani olan zihniyet, Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıldönümünde kendini bir kez daha gösterdi.

CHP’li Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte skandal bir olay yaşandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesince sunulan oyunda, çarşaflı Türk kadınının zincire vurulduğu, zincirlerin ve çarşafının çıkarılmasının ardından kadının sözde “özgürleştirilmesi” temsil edildi.

 

Kaymakam görevden alındı
Skandala tepki yağarken Balıkesir Valiliği olay hakkında soruşturma açtı, Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal da İçişleri Bakanlığı kararı ile merkeze alındı. Konuya ilişkin Akit’e konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Bu rezalet, hem bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır hem de nasıl bir ülkede yaşadıklarının farkına varamamışlar” dedi.

 

Asıl çağdışı bu zihniyet
Mil Diyanet - Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu da, “Bu zihniyet geçmişte başörtülü kızlarımıza zulmeden zihniyettir. Asıl çağdışı olanlar bunlardır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.