,Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud 3 bölgeyi Taliban'ın elinden aldı

GÜNDEM 22.08.2021 - 13:41, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1761+ kez okundu.
 

,Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud 3 bölgeyi Taliban'ın elinden aldı

Taliban’ın Afganistan’daki hakimiyeti sonrası ülkenin yeni yapısı konuşulurken, Taliban bir vilayette direnişle karşı karşıya. Afganistan'ın kuzeyinde Taliban'ın alamadığı tek vilayet olan Pençşir'de direniş devam ediyor.

Bir ay gibi kısa sürede ülkenin hemen hemen tüm kentlerini, son olarak başkent Kabil ile birlikte ciddi bir çatışma bile yaşamadan ele geçiren Taliban, Sovyet birliklerine mezar olan Pençşir direnişi ile karşı karşıya.     Pençşir’in efsane komutanı Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud ve kendisini ülkenin yeni lideri ilan eden Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih'in liderliğindeki Taliban karşıtı güçlerin, Bağlan vilayetinin 3 bölgesini geri aldığı bildirildi. Güvenlik uzmanlarına göre Pençşir Vadisi, yine Taliban'a karşı yeniden direnişin kalesi olabilir.     Pençşir Aslanı olarak anılan Ahmed Şah Mesud, 9 Eylül 2001 tarihinde öldürülmüştü. Taliban'a karşı en büyük direnişi gösteren Tacik asıllı Şah Mesud, Pençşir'i de bir direniş kalesine çevirmişti.     Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud Taliban'a karşı direnişin liderlerinden...
Taliban’ın Afganistan’daki hakimiyeti sonrası ülkenin yeni yapısı konuşulurken, Taliban bir vilayette direnişle karşı karşıya. Afganistan'ın kuzeyinde Taliban'ın alamadığı tek vilayet olan Pençşir'de direniş devam ediyor.

Bir ay gibi kısa sürede ülkenin hemen hemen tüm kentlerini, son olarak başkent Kabil ile birlikte ciddi bir çatışma bile yaşamadan ele geçiren Taliban, Sovyet birliklerine mezar olan Pençşir direnişi ile karşı karşıya.


   
Pençşir’in efsane komutanı Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud ve kendisini ülkenin yeni lideri ilan eden Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih'in liderliğindeki Taliban karşıtı güçlerin, Bağlan vilayetinin 3 bölgesini geri aldığı bildirildi. Güvenlik uzmanlarına göre Pençşir Vadisi, yine Taliban'a karşı yeniden direnişin kalesi olabilir.


   
Pençşir Aslanı olarak anılan Ahmed Şah Mesud, 9 Eylül 2001 tarihinde öldürülmüştü. Taliban'a karşı en büyük direnişi gösteren Tacik asıllı Şah Mesud, Pençşir'i de bir direniş kalesine çevirmişti.


   
Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud Taliban'a karşı direnişin liderlerinden...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.