CIA'ya kendi içinden ağır darbe!

18.08.2020 - 10:55, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1158+ kez okundu.
 

CIA'ya kendi içinden ağır darbe!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanı bir kişiyi, Çin'e gizli bilgileri verdiği gerekçesiyle gözaltına aldı.

Eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanı 67 yaşındaki Alexander Yuk Ching Ma'nın, 14 Ağustos 2020 tarihinde üst düzey istihbarat bilgilerini Çin'e vermek suçlamasıyla gözaltına alındığı açıklandı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hong Kong doğumlu bir ABD vatandaşı olan Ma'nın, 1982'de CIA için çalışmaya başladığı ve Mart 2001'de 3 günlük süreçte Hong Kong'daki bir otelde Çinli yetkililere üst düzey bazı bilgileri paylaştığı belirtildi. İki ülke arasında sürekli karşılıklı olarak casusluk suçlamaları yapılıyor. Özellikle koronavirüs sonrası ABD ve Çin ilişkileri gerilmişti. ABD Başkanı Donald Trump her fırsatta Çin'e bunun bedelini ödeteceği mesajını vermişti.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanı bir kişiyi, Çin'e gizli bilgileri verdiği gerekçesiyle gözaltına aldı.

Eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanı 67 yaşındaki Alexander Yuk Ching Ma'nın, 14 Ağustos 2020 tarihinde üst düzey istihbarat bilgilerini Çin'e vermek suçlamasıyla gözaltına alındığı açıklandı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hong Kong doğumlu bir ABD vatandaşı olan Ma'nın, 1982'de CIA için çalışmaya başladığı ve Mart 2001'de 3 günlük süreçte Hong Kong'daki bir otelde Çinli yetkililere üst düzey bazı bilgileri paylaştığı belirtildi. İki ülke arasında sürekli karşılıklı olarak casusluk suçlamaları yapılıyor.

Özellikle koronavirüs sonrası ABD ve Çin ilişkileri gerilmişti. ABD Başkanı Donald Trump her fırsatta Çin'e bunun bedelini ödeteceği mesajını vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.