Yeni Zelanda'da Kar Fırtınası Ve Soğuk Yüzünden Okullar Tatil Edildi

Gündem (TURKISH DAILY NEWS) - TURKISH DAILY NEWS | 04.08.2026 - 16:42, Güncelleme: 04.08.2026 - 16:42
 

Yeni Zelanda'da Kar Fırtınası Ve Soğuk Yüzünden Okullar Tatil Edildi

Dünya birçok bölgede aşırı sıcaklarla mücadele ederken, Yeni Zelanda'da Antarktika üzerinden gelen soğuk hava dalgası deniz seviyesine kadar kar yağışına neden oldu.

Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde aşırı sıcaklıklar hakim olurken, Yeni Zelanda'da yerel basındaki haberlere göre, Antarktika üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisiyle deniz seviyesine kadar inen kar yağışı özellikle Güney Adası'nın doğu kesimlerinde etkili oluyor.   SOĞUK HAVA DALGASI ŞİDDETİNİ ARTIRACAK Meteoroloji yetkilileri, soğuk hava dalgasının hafta ortasına kadar şiddetini artırmasının beklendiğini açıkladı. Dünya sıcaktan kavrulurken kara teslim oldular Okullar tatil edildi OKULLARA ARA VERİLDİ Kar yağışı nedeniyle Dunedin kentindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile bazı çevre ilçelerdeki eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Çok sayıda anaokulu ve okul öncesi eğitim merkezi de faaliyetlerini durdurdu. Olumsuz hava koşulları ulaşımı da aksattı. Polis, Dunedin'de buzlanma nedeniyle 20'den fazla trafik kazası meydana geldiğini bildirdi. Dunedin'deki tüm otobüs seferleri iptal edilirken kar ve buzlanma nedeniyle bazı kara yolları geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Soğuk hava dalgası başkent Wellington'a da ulaştı. Kent merkezinde ve bazı banliyölerde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı görüldü.
Dünya birçok bölgede aşırı sıcaklarla mücadele ederken, Yeni Zelanda'da Antarktika üzerinden gelen soğuk hava dalgası deniz seviyesine kadar kar yağışına neden oldu.

Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde aşırı sıcaklıklar hakim olurken, Yeni Zelanda'da yerel basındaki haberlere göre, Antarktika üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisiyle deniz seviyesine kadar inen kar yağışı özellikle Güney Adası'nın doğu kesimlerinde etkili oluyor.

 

SOĞUK HAVA DALGASI ŞİDDETİNİ ARTIRACAK

Meteoroloji yetkilileri, soğuk hava dalgasının hafta ortasına kadar şiddetini artırmasının beklendiğini açıkladı.

Dünya sıcaktan kavrulurken kara teslim oldular Okullar tatil edildi


OKULLARA ARA VERİLDİ

Kar yağışı nedeniyle Dunedin kentindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile bazı çevre ilçelerdeki eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Çok sayıda anaokulu ve okul öncesi eğitim merkezi de faaliyetlerini durdurdu.

Olumsuz hava koşulları ulaşımı da aksattı. Polis, Dunedin'de buzlanma nedeniyle 20'den fazla trafik kazası meydana geldiğini bildirdi.

Dunedin'deki tüm otobüs seferleri iptal edilirken kar ve buzlanma nedeniyle bazı kara yolları geçici olarak ulaşıma kapatıldı.


Soğuk hava dalgası başkent Wellington'a da ulaştı. Kent merkezinde ve bazı banliyölerde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.