Özgür Özel'in Demokrasi Yürüyüşü'ne Katılmayan 5 Mahalle Muhtarını Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın Tehdit Ettiğini Söylediler
Özgür Özel'in Demokrasi Yürüyüşü'ne Katılmayan 5 Mahalle Muhtarını Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın Tehdit Ettiğini Söylediler
Edirne'de 5 mahalle muhtarı, CHP'nin Demokrasi Yürüyüşü'ne katılmadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın kendilerini tehdit ettiğini iddia etti. Muhtarlar, "Artık mahallelerinize nasıl hizmet alacaksınız bakalım" ifadesinin kendilerini derinden üzdüğünü açıkladı.
Edirne'de 5 mahalle muhtarı, CHP'nin Demokrasi Yürüyüşü'ne katılmadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın kendilerini tehdit ettiğini iddia etti. Muhtarlar, "Artık mahallelerinize nasıl hizmet alacaksınız bakalım" ifadesinin kendilerini derinden üzdüğünü açıkladı.
Edirne'de bayramlaşma programında yaşandığı öne sürülen gerilim, mahalle muhtarlarını basın açıklaması yapmaya sevk etti. Beş farklı mahallenin muhtarı, CHP Edirne İl Başkanlığının düzenlediği Demokrasi Yürüyüşü'ne katılmadıkları için Belediye Başkanı Filiz Gencan tarafından tehdit edildiklerini iddia etti. Muhtarlar, tarafsızlık ilkesinden asla taviz vermeyeceklerini ve hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaklarını vurgulayarak sert bir çıkış yaptı.
BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA BEKLENMEDİK GERGİNLİK İDDİASI
Edirne'de bazı mahalle muhtarları, CHP Edirne İl Başkanlığınca düzenlenen "Demokrasi Yürüyüşü'ne katılmadıkları gerekçesiyle Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın kendilerine yönelik tehdit içeren ifadeler kullandığını iddia etti.
Umurbey Mahallesi Muhtarlığı'nda bir araya gelen Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, Kurtuluş Mahalle Muhtarı Nurcan Uzel, Yeniimaret Mahalle Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, Sarıcapaşa Mahalle Muhtarı Ercan Sert ve Yıldırım Hacısarraf Mahallesi Muhtarı Rıza Ürütükçü, basın açıklaması yaptı.
Muhtarlar adına açıklamayı okuyan Sarıcapaşa Mahalle Muhtarı Ercan Sert, muhtarlık makamının siyasetin değil vatandaşın temsil makamı olduğunu, halkın oylarıyla göreve geldiklerini söyledi.
MUHTAR SERT'TEN SERT ÇIKIŞ: BU DURUMU KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ
Bayramlaşma programı kapsamında Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın daveti üzerine bir araya geldiklerini anlatan Sert, programda beklemedikleri bir tavırla karşılaştıklarını öne sürdü.
Sert, tamamen siyasi içerik taşıdığını savunduğu bir yürüyüşe katılmadıkları gerekçesiyle kendilerine yönelik eleştirilerde bulunulduğunu iddia ederek, "Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz." dedi.
Sarıcapaşa Mahalle Muhtarı Ercan Sert
MUHTARLARDAN TARAFSIZLIK MESAJI: KİMSENİN SİYASİ ASKERİ DEĞİLİZ
Muhtarların herhangi bir siyasi partinin temsilcisi olmadığını vurgulayan Sert, şunları kaydetti:
"Bizler bir siyasi partinin değil bizi seçen mahalle halkının ve devletimizin temsilcisiyiz. Hiçbir belediye başkanı ya da siyasi aktör, muhtarları kendi siyasi organizasyonlarına ya da yürüyüşlerine katılmaya zorlayamaz. Muhtarlar kimsenin siyasi askeri değildir."
Tarafsızlık ilkesinden taviz vermeyeceklerini dile getiren Sert, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir siyasi görüşün arka bahçesi olmayacağız. Bizim tek yürüyüşümüz mahallemize, halkımıza ve Edirne'mize hizmet yürüyüşüdür." diye konuştu.
GENCAN'IN "HİZMET ALAMAZSINIZ" İFADESİ MUHTARLARI ÜZDÜ
Sert, Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın kendilerine, "Artık mahallelerinize nasıl hizmet alacaksınız bakalım" dediğini iddia ederek, bu ifadelerin muhtarları üzdüğünü öne sürdü.
Edirne HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
