Nasıl Olurda Vatan Hainleri Tahliye Edilir

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2025 - 17:48, Güncelleme: 01.10.2025 - 17:48
 

Nasıl Olurda Vatan Hainleri Tahliye Edilir

Gezi olayları kapsamında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs" suçlaması ile tutuklanan Ayşe Barım, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Barım, savcının tutukluluğunun devamına istemesine karşın tahliye edildi.

Medya sektöründe "tekelleşme" iddialarının ardından gözaltına alınan ve Gezi Parkı olaylarının da dahil edilmesiyle tutuklanan Ayşe Barım, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan Ayşe Barım, ağlayarak savunmasını yaptı. Barım'dan önce ise tanık olarak Halit Ergenç, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu, Şükran Ovalı, Hümeyra, Bergüzar Korel ve Dolunay Soysert dinlendi.  Akabinde de savcının tutukluluğunun devamını istediği Barım hakkında mahkeme kararını verdi.    TAHLİYE İLE BERABER EV HAPSİ Mahkeme, Ayşe Barım'ın yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsiyle tahliyesine karar verdi.  Barım mahkemede yaptığı savunmasında, hasta olduğunu ve tedavi olmak istediğini ancak içeride olduğu için tedavi olamadığını söyledi.    "BEN TEDAVİYİ REDDETMİYORUM" Ayşe Barım, konuşmasının devamında; "Vatandaş olarak ülkesine sorumluluklarını yerine getirmiş, 19 yaşından beri çalışan, üreten bir kadınım. Çok ağır ithamlarla tutukluyum. Her gün kendime 'Ben neden buradayım, ne yaptım?' diye soruyorum. Bu yaşadığım haksız süreç beni korkutuyor. Çaresizim biraz zorlanıyorum. Tek başına bir hücrede savaşıyorum. Sunulan somut deliller kimseyi hasta olduğuma ikna etmedi. Çok kez hastaneye tetkik için gittim. Adli Tıp Kurumu’nun neden beni tekrardan hastaneye sevk ettiğini anlamıyorum, tedaviyi reddetmiyorum. Raporlarım acilen ameliyat olmam gerektiğini belirtiyor. "SONRAKİ DÖNEMİ CEZAEVİNDE GEÇİRME İMKANIM YOK" Tedaviyi kendi hocalarımla yaptırmak istiyorum. Kalp ameliyatımı geciktirirsem kalp nakline gidecek boyutta olduğuna dair raporlarım var. Yeni anevrizmanın olduğuna dair raporlarım var. Bu hayati risk taşıyan iki ameliyatı temel yaşam hakkımla kendi şartlarımla yaptırmak istiyorum. Sonraki dönemi cezaevinde geçirmeme imkan yok. Tanıklar ifade verdi, toplanacak delil kalmadı. Tutuksuz yargılanmak istiyorum." ifadelerini kullandı. 
Gezi olayları kapsamında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs" suçlaması ile tutuklanan Ayşe Barım, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Barım, savcının tutukluluğunun devamına istemesine karşın tahliye edildi.

Medya sektöründe "tekelleşme" iddialarının ardından gözaltına alınan ve Gezi Parkı olaylarının da dahil edilmesiyle tutuklanan Ayşe Barım, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan Ayşe Barım, ağlayarak savunmasını yaptı.

Barım'dan önce ise tanık olarak Halit Ergenç, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu, Şükran Ovalı, Hümeyra, Bergüzar Korel ve Dolunay Soysert dinlendi. 

Akabinde de savcının tutukluluğunun devamını istediği Barım hakkında mahkeme kararını verdi. 

 

TAHLİYE İLE BERABER EV HAPSİ

Mahkeme, Ayşe Barım'ın yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsiyle tahliyesine karar verdi. 

Barım mahkemede yaptığı savunmasında, hasta olduğunu ve tedavi olmak istediğini ancak içeride olduğu için tedavi olamadığını söyledi. 

 

"BEN TEDAVİYİ REDDETMİYORUM"

Ayşe Barım, konuşmasının devamında; "Vatandaş olarak ülkesine sorumluluklarını yerine getirmiş, 19 yaşından beri çalışan, üreten bir kadınım. Çok ağır ithamlarla tutukluyum. Her gün kendime 'Ben neden buradayım, ne yaptım?' diye soruyorum. Bu yaşadığım haksız süreç beni korkutuyor.

Çaresizim biraz zorlanıyorum. Tek başına bir hücrede savaşıyorum. Sunulan somut deliller kimseyi hasta olduğuma ikna etmedi.

Çok kez hastaneye tetkik için gittim. Adli Tıp Kurumu’nun neden beni tekrardan hastaneye sevk ettiğini anlamıyorum, tedaviyi reddetmiyorum. Raporlarım acilen ameliyat olmam gerektiğini belirtiyor.


"SONRAKİ DÖNEMİ CEZAEVİNDE GEÇİRME İMKANIM YOK"

Tedaviyi kendi hocalarımla yaptırmak istiyorum. Kalp ameliyatımı geciktirirsem kalp nakline gidecek boyutta olduğuna dair raporlarım var. Yeni anevrizmanın olduğuna dair raporlarım var.

Bu hayati risk taşıyan iki ameliyatı temel yaşam hakkımla kendi şartlarımla yaptırmak istiyorum. Sonraki dönemi cezaevinde geçirmeme imkan yok. Tanıklar ifade verdi, toplanacak delil kalmadı. Tutuksuz yargılanmak istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.