ABD'ye ait bir uçak daha düşürüldü

Savaş (AA) - Anadolu Ajansı | 05.04.2026 - 14:35, Güncelleme: 05.04.2026 - 14:35
 

ABD'ye ait bir uçak daha düşürüldü

İran, düşen uçağın pilotlarını arama görevine katılan 2 ABD uçağını ve 2 helikopteri düşürdüğünü açıkladı. Açıklamada, "ABD'ye ait iki C-130 nakliye uçağı yok edildi" ifadeleri kullanıldı.

ABD-İsrail, İran arasındaki çatışmalar sonrası bölge gittikçe ısınmış durumda.  İran'ın misillemeleri sürerken, yeni bir sıcak gelişme daha yaşandı.  Buna göre İran, ABD'nin bir başka uçağını daha düşürdüğünü duyurdu. İran Devrim Muhafızları, kayıp Amerikalı pilotu arayan bir uçağı düşürdüklerini açıkladı.   UÇAK İSFAHAN'DA DÜŞÜRÜLDÜ İran polisi, İsfahan'da düşürülen uçağın C-130 tipi olduğunu öne sürdü.   KURTARMA OPERASYONU SIRASINDA OLDU İran Devrim Muhafızları, Amerikalı pilotların kurtarma operasyonu sırasında birkaç 'uçan cismin' imha edildiğini açıkladı.   UÇAK VE İKİ HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ Tasnim'e konuşan İran Silahlı Kuvvetleri Birleşik Komutanlığı Sözcüsü de, düşürülen ABD hava araçlarının 2 C-130 askeri nakliye uçağı ve iki Blackhawk helikopteri olduğunu söyledi.   ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ BASINA VERİLDİ Açıklamadan sonra yeni görüntüler servis edildi. Basına servis edilen görüntüleri İran Devrim Muhafızları'nın verdiği ve hava araçlarının enkaz görüntüleri olduğu öğrenildi.    TRUMP "BAŞARSIZ" OLDU Devrim muhafızları ABD güçlerinin aradığı ve ABD Başkanı Trump'ın "bulduk" dediği pilotu kurtarma operasyonunun da "başarısız" olduğunu iddia etti.   NE OLMUŞTU İran Devrim Muhafızları Ordusu, 3 Nisan'da ülkenin orta kesimlerinde bir savaş uçağını hava savunma sistemleriyle vurarak düşürdüğünü duyurmuştu.  İran basını, ABD'ye ait savaş uçağının pilotunun yakalanıp esir alınmış olabileceğini kaydetmişti. ABD basınına konuşan yetkililer de uçağın düştüğünü doğrulayarak mürettebattan bir kişinin kurtarıldığını, ikinci kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtmişti. New York Times gazetesinin haberinde, Hürmüz Boğazı yakınlarında F-15 savaş uçağıyla neredeyse aynı anda, ikinci bir ABD savaş uçağının daha düşürüldüğü kaydedilmişti. Haberde, uçağın pilotunun olaydan kurtulduğu aktarılmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, İran'da 3 Nisan'da düşürülen F-15E savaş uçağının ikinci pilotunu da kurtardıklarını açıklamıştı.
İran, düşen uçağın pilotlarını arama görevine katılan 2 ABD uçağını ve 2 helikopteri düşürdüğünü açıkladı. Açıklamada, "ABD'ye ait iki C-130 nakliye uçağı yok edildi" ifadeleri kullanıldı.

ABD-İsrail, İran arasındaki çatışmalar sonrası bölge gittikçe ısınmış durumda. 

İran'ın misillemeleri sürerken, yeni bir sıcak gelişme daha yaşandı. 

Buna göre İran, ABD'nin bir başka uçağını daha düşürdüğünü duyurdu.

İran Devrim Muhafızları, kayıp Amerikalı pilotu arayan bir uçağı düşürdüklerini açıkladı.

 

UÇAK İSFAHAN'DA DÜŞÜRÜLDÜ

İran polisi, İsfahan'da düşürülen uçağın C-130 tipi olduğunu öne sürdü.

 

KURTARMA OPERASYONU SIRASINDA OLDU

İran Devrim Muhafızları, Amerikalı pilotların kurtarma operasyonu sırasında birkaç 'uçan cismin' imha edildiğini açıkladı.

 

UÇAK VE İKİ HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

Tasnim'e konuşan İran Silahlı Kuvvetleri Birleşik Komutanlığı Sözcüsü de, düşürülen ABD hava araçlarının 2 C-130 askeri nakliye uçağı ve iki Blackhawk helikopteri olduğunu söyledi.

 

ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ BASINA VERİLDİ

Açıklamadan sonra yeni görüntüler servis edildi.

Basına servis edilen görüntüleri İran Devrim Muhafızları'nın verdiği ve hava araçlarının enkaz görüntüleri olduğu öğrenildi. 

 

TRUMP "BAŞARSIZ" OLDU

Devrim muhafızları ABD güçlerinin aradığı ve ABD Başkanı Trump'ın "bulduk" dediği pilotu kurtarma operasyonunun da "başarısız" olduğunu iddia etti.

 

NE OLMUŞTU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 3 Nisan'da ülkenin orta kesimlerinde bir savaş uçağını hava savunma sistemleriyle vurarak düşürdüğünü duyurmuştu. 

İran basını, ABD'ye ait savaş uçağının pilotunun yakalanıp esir alınmış olabileceğini kaydetmişti.

ABD basınına konuşan yetkililer de uçağın düştüğünü doğrulayarak mürettebattan bir kişinin kurtarıldığını, ikinci kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtmişti.

New York Times gazetesinin haberinde, Hürmüz Boğazı yakınlarında F-15 savaş uçağıyla neredeyse aynı anda, ikinci bir ABD savaş uçağının daha düşürüldüğü kaydedilmişti. Haberde, uçağın pilotunun olaydan kurtulduğu aktarılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da 3 Nisan'da düşürülen F-15E savaş uçağının ikinci pilotunu da kurtardıklarını açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.