Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı: Irkçı, İslam düşmanı, sapkın....

GÜNDEM 09.01.2024 - 23:36, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1568+ kez okundu.
 

Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı: Irkçı, İslam düşmanı, sapkın....

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elisabeth Borne'un bıraktığı başbakanlık koltuğuna Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ı getirdi. Gabriel Attal Fransa tarihinde bu göreve getirilen en genç isim olarak kayıtlara geçti. İşte Attal'ın okullarda başörtüsünü yasaklayan ve kendisini eşcinsel olarak tanımlayan İslam düşmanı, sapkın başbakan portresi….

Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un, Gabriel Attal'ı başbakan olarak atayarak kendisine hükümet kurma görevi verdiği belirtildi.   34 yaşındaki Attal, bugüne kadar Laurent Fabius'un taşıdığı "Fransa'nın en genç başbakanı" unvanının yeni sahibi oldu. Attal, Borne'un dün istifasını Cumhurbaşkanı Macron'a sunmasının ardından, başbakanlık koltuğu için anılan isimler arasında yer alıyordu.   Geçen yıl Pap Ndiaye yerine Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Attal, son 65 yılda hükümette yer alan üyeler arasında "en genç" isimdi. Attal'ın bakanlık döneminde laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle devlet okullarında abaya (uzun elbise) giyilmesini yasaklaması tartışma yaratmıştı.   Ülkede 27 Ağustos 2023'te alınan "abaya yasağı" kararı, hak ve özgürlükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Danıştay'a taşınmış, Danıştay yasağın "özel hayata saygı, ibadet ve eğitim haklarını ihlal etmediğine" hükmetmişti.   BAŞBAKANLIK KOLTUĞU SAPKIN ATTAL'A KALDI "Mini Macron" ve "Macron Boy" olarak bilinen 34 yaşındaki Gabriel Attal, Fransa'nın en genç başbakanı olarak ülkenin en gerilimli döneminde başbakanlık koltuğuna oturacak. 62 yaşındaki Borne'un yerini alacak aday olarak hızla ortaya çıkan Attal'ın yeni görevini bugün Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron duyurdu. Mini Macron Attal, 34 yaşında Fransa'nın en genç ve açıkça eşcinsel olduğunu söyleyen ilk başbakanı oldu.   BAŞÖRTÜSÜNÜ YASAKLAMIŞTI: HEM IRKÇI HEM İSLAMOFOBİK Macron'a katılmadan önce Fransa'nın sosyalist partisinin üyesi olan Attal, maliye bakan yardımcısıydı ve 2023'te eğitim bakanı oldu. Attal, eğitim bakanı olarak göreve başladığından bu yana okullarda başörtüsünü ve ferace gibi kıyafetlere yönelik İslamofobik hamleleriyle biliniyor.   "MİNİ MACRON" "Macron'un Demir Leydisi" olarak bilinen Borne'un istifasından sonra göreve gelen Attal, 2027'de Macron'dan devlet başkanlığını devralacak aday olarak görülüyor. Dünya basını, Attal'ın Macron'a benzerliğine vurgu yaparken İngiliz Daily Mail gazetesi, Attal'ın eski okul arkadaşlarının "Gabriel, patronunun ayak izlerini takip etmeyi seven bir mini Macron gibidir." şeklindeki sözlerine dikkat çekti.   SAPKIN İLİŞKİSİ DİKKAT ÇEKTİ Kendisini eşcinsel olarak tanımlayan Başbakan Attal, sapkın ilişki yaşadığı, Stéphane Séjourné ile Paris'te aynı evi paylaşıyor. 2027'de cumhurbaşkanı olması beklenen Attal'ın sapkın ilişkisinden dolayı "First Lady" konusu Fransa'da şimdiden gündemde.   Sapkın, ırkçı ve İslam düşmanı Attal'ın 2027'de Le Pen ve radikal solcu Jean-Luc Melenchon ile yarışması bekleniyor. Muhalifler ise Attal'ı "sosyalizmle flört eden şımarık zengin bir çocuk olan Macron gibi olmakla" suçluyor.   HEM SAPKIN HEM SİYONİST Film yapumcısı babası Yves Attal ve kızlık soyadı Marie de Cousriss olan annesiyle Paris'te yaşayan Attal, anne tarafından Beyaz Rus kökenli olduğu için Rus Ortodoks dinini benimsediği, babası Yahudi olduğu için ise antisemitizmle karşı karşıya olduğunu söylüyor. .
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elisabeth Borne'un bıraktığı başbakanlık koltuğuna Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ı getirdi. Gabriel Attal Fransa tarihinde bu göreve getirilen en genç isim olarak kayıtlara geçti. İşte Attal'ın okullarda başörtüsünü yasaklayan ve kendisini eşcinsel olarak tanımlayan İslam düşmanı, sapkın başbakan portresi….

Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un, Gabriel Attal'ı başbakan olarak atayarak kendisine hükümet kurma görevi verdiği belirtildi.

 

34 yaşındaki Attal, bugüne kadar Laurent Fabius'un taşıdığı "Fransa'nın en genç başbakanı" unvanının yeni sahibi oldu.

Attal, Borne'un dün istifasını Cumhurbaşkanı Macron'a sunmasının ardından, başbakanlık koltuğu için anılan isimler arasında yer alıyordu.

 

Geçen yıl Pap Ndiaye yerine Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Attal, son 65 yılda hükümette yer alan üyeler arasında "en genç" isimdi.

Attal'ın bakanlık döneminde laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle devlet okullarında abaya (uzun elbise) giyilmesini yasaklaması tartışma yaratmıştı.

 

Ülkede 27 Ağustos 2023'te alınan "abaya yasağı" kararı, hak ve özgürlükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Danıştay'a taşınmış, Danıştay yasağın "özel hayata saygı, ibadet ve eğitim haklarını ihlal etmediğine" hükmetmişti.

 

BAŞBAKANLIK KOLTUĞU SAPKIN ATTAL'A KALDI

"Mini Macron" ve "Macron Boy" olarak bilinen 34 yaşındaki Gabriel Attal, Fransa'nın en genç başbakanı olarak ülkenin en gerilimli döneminde başbakanlık koltuğuna oturacak. 62 yaşındaki Borne'un yerini alacak aday olarak hızla ortaya çıkan Attal'ın yeni görevini bugün Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron duyurdu.

Mini Macron Attal, 34 yaşında Fransa'nın en genç ve açıkça eşcinsel olduğunu söyleyen ilk başbakanı oldu.

 

BAŞÖRTÜSÜNÜ YASAKLAMIŞTI: HEM IRKÇI HEM İSLAMOFOBİK

Macron'a katılmadan önce Fransa'nın sosyalist partisinin üyesi olan Attal, maliye bakan yardımcısıydı ve 2023'te eğitim bakanı oldu. Attal, eğitim bakanı olarak göreve başladığından bu yana okullarda başörtüsünü ve ferace gibi kıyafetlere yönelik İslamofobik hamleleriyle biliniyor.

 

"MİNİ MACRON"

"Macron'un Demir Leydisi" olarak bilinen Borne'un istifasından sonra göreve gelen Attal, 2027'de Macron'dan devlet başkanlığını devralacak aday olarak görülüyor. Dünya basını, Attal'ın Macron'a benzerliğine vurgu yaparken İngiliz Daily Mail gazetesi, Attal'ın eski okul arkadaşlarının "Gabriel, patronunun ayak izlerini takip etmeyi seven bir mini Macron gibidir." şeklindeki sözlerine dikkat çekti.

 

SAPKIN İLİŞKİSİ DİKKAT ÇEKTİ

Kendisini eşcinsel olarak tanımlayan Başbakan Attal, sapkın ilişki yaşadığı, Stéphane Séjourné ile Paris'te aynı evi paylaşıyor. 2027'de cumhurbaşkanı olması beklenen Attal'ın sapkın ilişkisinden dolayı "First Lady" konusu Fransa'da şimdiden gündemde.

 

Sapkın, ırkçı ve İslam düşmanı Attal'ın 2027'de Le Pen ve radikal solcu Jean-Luc Melenchon ile yarışması bekleniyor. Muhalifler ise Attal'ı "sosyalizmle flört eden şımarık zengin bir çocuk olan Macron gibi olmakla" suçluyor.

 

HEM SAPKIN HEM SİYONİST

Film yapumcısı babası Yves Attal ve kızlık soyadı Marie de Cousriss olan annesiyle Paris'te yaşayan Attal, anne tarafından Beyaz Rus kökenli olduğu için Rus Ortodoks dinini benimsediği, babası Yahudi olduğu için ise antisemitizmle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.