CHP PKKHDP İYİ PARTİ İZMİR'DE AYNI MASADA İZMİR'İ NASIL ALIRIZ DERDİNE DÜŞTÜ

15.10.2022 - 14:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1056+ kez okundu.
 

CHP PKKHDP İYİ PARTİ İZMİR'DE AYNI MASADA İZMİR'İ NASIL ALIRIZ DERDİNE DÜŞTÜ

Türkiye’de 2023’teki seçimler öncesi Cumhur İttifakı’nın karşısına ‘7'li Masa’ olarak çıkan ve CHP ile İyi Parti’nin başı çektiği ittifaka HDPPKK’nin verdiği destek artık yavaş yavaş görünür hale gelmeye başladı. İzmir’de bugün düzenlenecek panel, CHP, HDPPKK ve İyi Partili isimleri aynı masada buluşturacak

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Deva Partisi ile kurdukları "Altılı Masa"nın gizli ortağının HDP olduğu yönündeki iddiaları ısrarla yalanlarken, İzmir'de düzenlenecek etkinlik ilginç bir gelişmeye sahne olacak.   ADETA İTTİFAKI YAŞAMAK! Akşener seçmen kitlesini kaybetmemek için her fırsatta "HDP'nin olduğu masada biz olmayız" açıklamaları yaparken, İyi Parti-HDP ve CHP, İzmir'de aynı masada buluşuyor. İzmir Kent Konseyi, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri'nin bugün İzmir Mimarlık Merkezi'nde düzenleyeceği "Kentsel Dönüşümü Anlamak, Kentsel Dönüşümü Yaşamak" konulu panel adeta 'İttifakı Yaşamak' etkinliğine dönüşecek.   Panelde CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Gökmen Duman, HDP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere ile İyi Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şule Gök Tüdeş, aynı masaya oturup "kentsel dönüşüm politikaları" üzerine birer konuşma yapacak. Prof.Dr.Ruşen Keleş ile Dr.Mustafa Sönmez'in paneldeki tematik sunumunun ardından yapılacak oturumun moderatörlüğünü ise Ali Ekinci yapacak.   NORMALLEŞTİRME ÇABASI Paneldeki bu oturumun ardından Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Muhittin Selvitopu da kentsel dönüşümde ilçelerinde yer alan Uzundere örneğini anlatacak.   Onun ardından da panelde "Her yönüyle kentsel dönüşüm" oturumu yapılacak. İlk önce 31 Mart 2019'daki yerel seçimde kurulan CHP-HDPİyi Parti gizli ittifakını yalanlamaya çalışan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Aynı masada olmayız" söylemine rağmen partisinin HDP ile İzmir'de aynı masaya oturacak olmasıyla ilgili ne açıklama yapacağı merak konusu oldu. Bu etkinlik ayrıca "CHP ve İyi Parti, HDP'yle olan gizli ittifaklarını bu tür etkinliklerde bir araya gelerek normalleştirmeye mi çalışıyor?" sorusunu da akıllara getirdi.
Türkiye’de 2023’teki seçimler öncesi Cumhur İttifakı’nın karşısına ‘7'li Masa’ olarak çıkan ve CHP ile İyi Parti’nin başı çektiği ittifaka HDPPKK’nin verdiği destek artık yavaş yavaş görünür hale gelmeye başladı. İzmir’de bugün düzenlenecek panel, CHP, HDPPKK ve İyi Partili isimleri aynı masada buluşturacak

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Deva Partisi ile kurdukları "Altılı Masa"nın gizli ortağının HDP olduğu yönündeki iddiaları ısrarla yalanlarken, İzmir'de düzenlenecek etkinlik ilginç bir gelişmeye sahne olacak.

 

ADETA İTTİFAKI YAŞAMAK!
Akşener seçmen kitlesini kaybetmemek için her fırsatta "HDP'nin olduğu masada biz olmayız" açıklamaları yaparken, İyi Parti-HDP ve CHP, İzmir'de aynı masada buluşuyor. İzmir Kent Konseyi, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri'nin bugün İzmir Mimarlık Merkezi'nde düzenleyeceği "Kentsel Dönüşümü Anlamak, Kentsel Dönüşümü Yaşamak" konulu panel adeta 'İttifakı Yaşamak' etkinliğine dönüşecek.

 

Panelde CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Gökmen Duman, HDP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere ile İyi Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şule Gök Tüdeş, aynı masaya oturup "kentsel dönüşüm politikaları" üzerine birer konuşma yapacak. Prof.Dr.Ruşen Keleş ile Dr.Mustafa Sönmez'in paneldeki tematik sunumunun ardından yapılacak oturumun moderatörlüğünü ise Ali Ekinci yapacak.

 

NORMALLEŞTİRME ÇABASI
Paneldeki bu oturumun ardından Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Muhittin Selvitopu da kentsel dönüşümde ilçelerinde yer alan Uzundere örneğini anlatacak.

 

Onun ardından da panelde "Her yönüyle kentsel dönüşüm" oturumu yapılacak. İlk önce 31 Mart 2019'daki yerel seçimde kurulan CHP-HDPİyi Parti gizli ittifakını yalanlamaya çalışan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Aynı masada olmayız" söylemine rağmen partisinin HDP ile İzmir'de aynı masaya oturacak olmasıyla ilgili ne açıklama yapacağı merak konusu oldu. Bu etkinlik ayrıca "CHP ve İyi Parti, HDP'yle olan gizli ittifaklarını bu tür etkinliklerde bir araya gelerek normalleştirmeye mi çalışıyor?" sorusunu da akıllara getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.