250 BİN DOLARA ÖLÜM GEZİSİ

GÜNDEM 19.06.2023 - 23:49, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2004+ kez okundu.
 

250 BİN DOLARA ÖLÜM GEZİSİ

Titanik'in enkaz gezisine çıkan turistler Atlantik Okyanusu'nda kayboldu. Tur ücreti kişi başı 250 bin dolar olarak biliniyor.

Meşhur Titanik hikayesini herkes biliyordur. Hani batmaz denilen ve arkasından batan geminin hikayesi.     İşte üzerinden yıllar geçse de Titanik’in hikayesi halen heyecan verici. Bu kapsamda kişi başı 250 bin dolar karşılığında Titanik’in enkazına gezi düzenleyen bir denizaltı, bu heyecan verici yolculuk esnasında Titanik ile aynı kaderi yaşamış olabilir. İşte kaybolan enkaz turu denizaltısı hakkında detaylar…     Titanik enkazına turistik geziler düzenleyen OceanGate şirketi yine normal bir düzende gezisine başlamıştı.     Kişi başına 250 bin dolar alınan enkaz gezisinde ister istemez herkesin beklentileri büyüktü. Denizaltı Atlantik Okyanusu’na doğru yol alırken ters giden bir şeyler oldu ve denizaltı ile bağlantı koptu. Yetkililer harekete geçti.     Bahsi geçen denizaltı ve içerisindeki mürettebat ile ilgili bilinenlere bakarsak durumun ciddiyetini daha iyi kavrayabiliriz.     Öncelikle gezi mürettebatı 2 pilot, 1 tur rehberi ve 3 adet ödeme yapan müşteriden oluşuyor. Yani denizaltının toplam dalış maliyeti yolcular için 750 bin dolar. Bahsi geçen denizaltının modeliyse Titan. Kamyon büyüklüğünde olan Titan denizaltısı yolcular için içerisinde 4 gün yetecek kadar oksijen barındırmakta.     Denizaltı toplamda 10 ton ağırlığında ve web sitesine göre 4 bin m derinliğe kadar ulaşabiliyor.     Beş kişilik bir mürettebat için oksijen ile birlikte toplamda 96 saatlik yaşam desteğine sahip. Suya iniş ve çıkış da dahil olmak üzere geminin enkazına tam bir dalışın yaklaşık sekiz saat sürdüğü bildiriliyor.     Konuyla ilgili başlatılan çalışmalar için denizaltı sahibi şirket, arama kurtarma ekipleri ve devlet imkanları seferber edilmiş durumda. Denizaltının, Titanik enkazının bulunduğu Kanada Newfoundland and Labrador eyaletinin 600 kilometre açıklarında olduğu tahmin ediliyor. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor.
Titanik'in enkaz gezisine çıkan turistler Atlantik Okyanusu'nda kayboldu. Tur ücreti kişi başı 250 bin dolar olarak biliniyor.

Meşhur Titanik hikayesini herkes biliyordur. Hani batmaz denilen ve arkasından batan geminin hikayesi.


   
İşte üzerinden yıllar geçse de Titanik’in hikayesi halen heyecan verici. Bu kapsamda kişi başı 250 bin dolar karşılığında Titanik’in enkazına gezi düzenleyen bir denizaltı, bu heyecan verici yolculuk esnasında Titanik ile aynı kaderi yaşamış olabilir. İşte kaybolan enkaz turu denizaltısı hakkında detaylar…


   
Titanik enkazına turistik geziler düzenleyen OceanGate şirketi yine normal bir düzende gezisine başlamıştı.


   
Kişi başına 250 bin dolar alınan enkaz gezisinde ister istemez herkesin beklentileri büyüktü. Denizaltı Atlantik Okyanusu’na doğru yol alırken ters giden bir şeyler oldu ve denizaltı ile bağlantı koptu. Yetkililer harekete geçti.


   
Bahsi geçen denizaltı ve içerisindeki mürettebat ile ilgili bilinenlere bakarsak durumun ciddiyetini daha iyi kavrayabiliriz.


   
Öncelikle gezi mürettebatı 2 pilot, 1 tur rehberi ve 3 adet ödeme yapan müşteriden oluşuyor. Yani denizaltının toplam dalış maliyeti yolcular için 750 bin dolar. Bahsi geçen denizaltının modeliyse Titan. Kamyon büyüklüğünde olan Titan denizaltısı yolcular için içerisinde 4 gün yetecek kadar oksijen barındırmakta.


   
Denizaltı toplamda 10 ton ağırlığında ve web sitesine göre 4 bin m derinliğe kadar ulaşabiliyor.


   
Beş kişilik bir mürettebat için oksijen ile birlikte toplamda 96 saatlik yaşam desteğine sahip. Suya iniş ve çıkış da dahil olmak üzere geminin enkazına tam bir dalışın yaklaşık sekiz saat sürdüğü bildiriliyor.


   
Konuyla ilgili başlatılan çalışmalar için denizaltı sahibi şirket, arama kurtarma ekipleri ve devlet imkanları seferber edilmiş durumda. Denizaltının, Titanik enkazının bulunduğu Kanada Newfoundland and Labrador eyaletinin 600 kilometre açıklarında olduğu tahmin ediliyor. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.