1.7 Milyar Sözde Müslümanın Gözüne Bakarak Racon Kesti

22.05.2024 - 15:19, Güncelleme: 22.05.2024 - 15:44 516 kez okundu.
 

1.7 Milyar Sözde Müslümanın Gözüne Bakarak Racon Kesti

Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa arazisinin İsrail'e ait olduğunu iddia etti. İsrailli Bakan, "Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceğiz" dedi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Doğu Kudüs'te provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Ben-Gvir, Yahudi yerleşimcilerle baskın düzenledi. Ben-Gvir ve çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki topraklarda yer alan Mescid-i Aksa'ya girdi. Bu hareket, artan sayıda Avrupalı devletin Filistin'i tanıma kararı almasının ardından gerçekleşti. Kudüs Vakıflar ve İslami İşler Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ben Gvir'in, Aksa'ya baskını yoğun polis koruması altında gerçekleştirdiği ifade edildi. "Mescid-i Aksa İsrail'e ait" Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Ben Gvir'in baskın sırasında yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa arazisinin "İsrail halkı için en kutsal yer ve yalnızca İsrail'e ait olduğunu" iddia ettiği dikkati çekti. "Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceğiz" Filistin devletini tanıyan ülkelerin "katillere ve saldırganlara ödül verdiğini" ileri süren Ben Gvir, "Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceklerini" söyledi. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde de çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimcinin, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi. İsrail polisini konuşlandırdılar Baskın öncesinde Mescid-i Aksa'nın kapılarında ve bölgede konuşlanan İsrail polisi sayısının artırıldığına işaret edildi. İsrail polisinin bu sırada Müslümanların Aksa'ya girişini kısıtladığı kaydedildi. Mescid-i Aksa'nın statükosu Ürdün, 1994'te İsrail ile imzaladığı Vadi Araba Anlaşması uyarınca Kudüs'teki dini işlerden sorumlu ülke olarak kabul ediliyor. Yine 2013'te Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında imzalanan anlaşmaya göre, Kudüs ve oradaki kutsal mekanların savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün'e verildi. Anlaşmaya göre Mescid-i Aksa; Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin himayesinde bulunuyor. Tel Aviv'in tek taraflı kararıyla hareket ediyorlar Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresi'nin egemenliğini ihlal eden İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor. İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa'da "sadece Müslümanların ibadet edebildiği diğer dinlerin mensuplarınınsa sadece ziyaret edebileceği" tarihi statükonun korunduğunu savunuyor. Ancak fanatik Yahudi yerleşimcilerin İsrail polisi korumasında Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüelleri yerine getirmeleri sıkça kameralara yansıyor.
Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa arazisinin İsrail'e ait olduğunu iddia etti. İsrailli Bakan, "Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceğiz" dedi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Doğu Kudüs'te provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Ben-Gvir, Yahudi yerleşimcilerle baskın düzenledi.

Ben-Gvir ve çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki topraklarda yer alan Mescid-i Aksa'ya girdi. Bu hareket, artan sayıda Avrupalı devletin Filistin'i tanıma kararı almasının ardından gerçekleşti.

Kudüs Vakıflar ve İslami İşler Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ben Gvir'in, Aksa'ya baskını yoğun polis koruması altında gerçekleştirdiği ifade edildi.

"Mescid-i Aksa İsrail'e ait"

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Ben Gvir'in baskın sırasında yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa arazisinin "İsrail halkı için en kutsal yer ve yalnızca İsrail'e ait olduğunu" iddia ettiği dikkati çekti.


"Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceğiz"

Filistin devletini tanıyan ülkelerin "katillere ve saldırganlara ödül verdiğini" ileri süren Ben Gvir, "Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceklerini" söyledi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde de çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimcinin, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi.

İsrail polisini konuşlandırdılar

Baskın öncesinde Mescid-i Aksa'nın kapılarında ve bölgede konuşlanan İsrail polisi sayısının artırıldığına işaret edildi.

İsrail polisinin bu sırada Müslümanların Aksa'ya girişini kısıtladığı kaydedildi.


Mescid-i Aksa'nın statükosu

Ürdün, 1994'te İsrail ile imzaladığı Vadi Araba Anlaşması uyarınca Kudüs'teki dini işlerden sorumlu ülke olarak kabul ediliyor.

Yine 2013'te Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında imzalanan anlaşmaya göre, Kudüs ve oradaki kutsal mekanların savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün'e verildi.

Anlaşmaya göre Mescid-i Aksa; Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin himayesinde bulunuyor.


Tel Aviv'in tek taraflı kararıyla hareket ediyorlar

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresi'nin egemenliğini ihlal eden İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa'da "sadece Müslümanların ibadet edebildiği diğer dinlerin mensuplarınınsa sadece ziyaret edebileceği" tarihi statükonun korunduğunu savunuyor.

Ancak fanatik Yahudi yerleşimcilerin İsrail polisi korumasında Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüelleri yerine getirmeleri sıkça kameralara yansıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.