GÖÇMENLER TAŞLAR, SOPALAR VE ŞİŞELERLE SALDIRDILAR

13.12.2021 - 21:58, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1153+ kez okundu.
 

GÖÇMENLER TAŞLAR, SOPALAR VE ŞİŞELERLE SALDIRDILAR

Meksika'da göçmen kafilesi, başkent Mexico City'nin girişini kapatan polis ekipleri ile çatıştı. Çıkan olaylarda 13'ü polis toplam 17 kişi yaralandı.

Meksika’nın başkenti Mexico City’e ulaşmak için Puebla şehrinden yola çıkan ve çoğunluğu Haitili, El Salvadorlu ve Honduraslı göçmenlerden oluşan kafile, Mexico City-Puebla arasındaki yolda polis tarafından durduruldu. Başkent polisinin yaklaşık 350 kişilik bir ekiple yola barikat kurması üzerine öfkelenen göçmenler polisle çatıştı. Görgü tanıkları, polisin aralarında çocukların da bulunduğu göçmenlere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını belirtti.   TAŞLAR, SOPALAR VE ŞİŞELERLE SALDIRDILAR Göçmenlerden bazıları polise tekme ve yumruklarla saldırırken, bazıları da taş, sopa ve şişe gibi nesneler fırlattı. Başkent yönetiminin şehre ulaşan göçmen kafilesini doğrudan kendileri için hazırladıkları sığınma merkezine yönlendirdiği, ancak göçmenlerin dini bayram dolayısıyla şehirdeki Guadalupe Bazilikası'nı ziyaret etmek istedikleri belirtildi. Göçmenler, 6 saatin ardından yetkililerle anlaşmaya vararak, sığınma merkezine gitmeyi kabul etti. Yetkililer, hijyen önlemlerinin alınması şartıyla dini bayram için Guadalupe Bazilikası'nı ziyaret etmek isteyen göçmenlere otobüs sağladı.
Meksika'da göçmen kafilesi, başkent Mexico City'nin girişini kapatan polis ekipleri ile çatıştı. Çıkan olaylarda 13'ü polis toplam 17 kişi yaralandı.

Meksika’nın başkenti Mexico City’e ulaşmak için Puebla şehrinden yola çıkan ve çoğunluğu Haitili, El Salvadorlu ve Honduraslı göçmenlerden oluşan kafile, Mexico City-Puebla arasındaki yolda polis tarafından durduruldu.

Başkent polisinin yaklaşık 350 kişilik bir ekiple yola barikat kurması üzerine öfkelenen göçmenler polisle çatıştı.

Görgü tanıkları, polisin aralarında çocukların da bulunduğu göçmenlere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını belirtti.

 

TAŞLAR, SOPALAR VE ŞİŞELERLE SALDIRDILAR
Göçmenlerden bazıları polise tekme ve yumruklarla saldırırken, bazıları da taş, sopa ve şişe gibi nesneler fırlattı.

Başkent yönetiminin şehre ulaşan göçmen kafilesini doğrudan kendileri için hazırladıkları sığınma merkezine yönlendirdiği, ancak göçmenlerin dini bayram dolayısıyla şehirdeki Guadalupe Bazilikası'nı ziyaret etmek istedikleri belirtildi.

Göçmenler, 6 saatin ardından yetkililerle anlaşmaya vararak, sığınma merkezine gitmeyi kabul etti.

Yetkililer, hijyen önlemlerinin alınması şartıyla dini bayram için Guadalupe Bazilikası'nı ziyaret etmek isteyen göçmenlere otobüs sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.