CORONA ÖNLEMİNİ PROTESTO EDEN HALK LİMANLARI ELE GEÇİRDİ

18.10.2021 - 15:36, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 780+ kez okundu.
 

CORONA ÖNLEMİNİ PROTESTO EDEN HALK LİMANLARI ELE GEÇİRDİ

İtalya'da Kovid-19 sertifikası mecburiyetini protesto eden liman işçileri, ülkenin büyük limanlarını işgal etti.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki 'yeşil pasaport' uygulamasının tüm çalışanlara zorunlu tutulması sonrasında liman işçileri grev başlattı. Yerel basına çıkan haberlere göre ülkenin büyük limanları, tüm hafta sonu kapatıldı. En büyük gösteriler ise, Trieste Limanı'nda gerçekleşti. Gösterilerde binlerce liman işçisi ve kent sakini yer aldı. Trieste'deki liman işçileri, şoförler ve vatandaşlar; yeşil pasaport zorunluluğunun kaldırılmaması halinde, işçilerin yüzde 40'ının aşısız olduğu bildirilen limanda faaliyetlerin durma noktasına geleceği tehdidinde bulundu. Bununla beraber ğolis, ayrıca tüm liman işçilerini protestoların sürmesi durumunda limanı zorla tahliye edecekleri konusunda uyardı. İtalyan makamları tarafından sunulan tavizler şimdiye dek liman işçilerinin temsilcileri tarafından reddedildi. İtalya hükümeti ise, kararda geri adım atıp atmayacağı konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı. İtalya'da hükümetin 6 Ağustos’ta uygulamaya giren 'yeşil pasaport' sertifikası, o günden beri pek çok kez protesto edilirken, sertifika, 16 Ekim'den itibaren kamu ve özel sektör çalışanları için zorunlu hale geldi.
İtalya'da Kovid-19 sertifikası mecburiyetini protesto eden liman işçileri, ülkenin büyük limanlarını işgal etti.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki 'yeşil pasaport' uygulamasının tüm çalışanlara zorunlu tutulması sonrasında liman işçileri grev başlattı.

Yerel basına çıkan haberlere göre ülkenin büyük limanları, tüm hafta sonu kapatıldı. En büyük gösteriler ise, Trieste Limanı'nda gerçekleşti. Gösterilerde binlerce liman işçisi ve kent sakini yer aldı.

Trieste'deki liman işçileri, şoförler ve vatandaşlar; yeşil pasaport zorunluluğunun kaldırılmaması halinde, işçilerin yüzde 40'ının aşısız olduğu bildirilen limanda faaliyetlerin durma noktasına geleceği tehdidinde bulundu.

Bununla beraber ğolis, ayrıca tüm liman işçilerini protestoların sürmesi durumunda limanı zorla tahliye edecekleri konusunda uyardı.

İtalyan makamları tarafından sunulan tavizler şimdiye dek liman işçilerinin temsilcileri tarafından reddedildi.

İtalya hükümeti ise, kararda geri adım atıp atmayacağı konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı.

İtalya'da hükümetin 6 Ağustos’ta uygulamaya giren 'yeşil pasaport' sertifikası, o günden beri pek çok kez protesto edilirken, sertifika, 16 Ekim'den itibaren kamu ve özel sektör çalışanları için zorunlu hale geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.