CHP'li Didim Belediyesi içki ruhsatı için tarihe duvar ördü

14.09.2020 - 11:17, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2336+ kez okundu.
 

CHP'li Didim Belediyesi içki ruhsatı için tarihe duvar ördü

Didim Belediye Başkanı CHP’li Deniz Atabay, ilçedeki bir işletmeye içki ruhsatı vermek için tarihi Rum Ortodoks Kilisesi’nin 3 kapısından işletmeye yakın olan 2’sine duvar örülmesine göz yumdu. Tarihi yapının restore edilmesini bekleyen vatandaşlar, kilisenin kapılarına duvar örüldüğünü görünce büyük şok yaşadı.

Aydın'da CHP'li Ahmet Deniz Atabay başkanlığındaki Didim Belediyesi, yeni bir skandala daha imza attı. İlçede Akbük Mahallesi'ndeki 1870 yılında yapılan ve bakımsız görüntüsüyle dikkat çeken tarihi Rum Ortodoks Kilisesi'nin 2 kapısına bölgede bir işletmeye içki ruhsatı verilebilmesi için duvar örüldü. Didimli vatandaşların ve yabancı turistlerin restorasyon çalışmalarıyla ibadethane olarak hizmet vermesini bekledikleri kilisenin üç kapısından ikisinin bir süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından duvarla örüldüğü ortaya çıktı. Kilisenin iki kapısının duvarla örülmesini şaşkınlıkla karşılayan vatandaşlar, yaşananlara anlam veremedi.   BU İŞTE RANT MI VAR? Kilisenin yakınında bulunan bir işletmeye içki ruhsatı vermek için üç kapıdan ikisinin duvarla örüldüğü iddiası ise ilçeyi karıştırdı. Yasaya göre alkollü işletme ruhsatı alacak mekan ile ibadethanelerin kapısının 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor. İşletmeye 50-60 metre mesafede olan iki kapıya duvar örülmesini şaşkınlıkla karşılandıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden İlknur Etleç, "Kilisenin iki kapısının duvarla örülmesine önce bir anlam veremedik. Gördüğümüzde büyük bir şaşkınlık yaşadık. Bu iki kapıyı kim neden duvarla örer? İçki ruhsatı alabilmek için işletme sahibinin bu duvarları ördüğü söyleniyor. Çünkü bu iki kapı ile işletme arasındaki mesafe en fazla 60 metre. Yasaya göre ibadethane ile içki ruhsatı alabilecek olan işletmeler arasında en az 100 metrelik bir mesafe olması gerekiyor. Eğer bu iddia gerçekse Didim Belediyesi, kilisenin iki kapısının duvarla örülmesine nasıl göz yumar?" diye konuştu.,   BUNA NASIL İZİN VERİLDİ? Kilisenin yıllardan bu yana atıl vaziyette durduğunu belirten vatandaşlar, "Kilise atıl vaziyette duruyor. Ancak şimdi iki kapısı da örülerek kapatılmış. Bu duvarı kimlerin ördüğünü merak ediyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Bu kilise bu şekilde atıl vaziyette kalacak mı? Yoksa yetkililer buraya sahip çıkacaklar mı? Burası en azından bir müze gibi ya da ibadethane olarak yeniden açılabilir. Tatil kenti olmasından dolayı yaz mevsiminde Didim'e yabancı misafirlerimiz geliyor. En azından onların ziyaretine açılabilir. Hiçbir tarihi yapıya tek bir çivi çakılmasına izin verilmezken bu duvarları kim, nasıl ördü? Bu kilise ranta mı kurban edildi? CHP'li Didim Belediyesi'nin bir işletmeye alkol ruhsatı verebilmek için göz yumduğu konuşuluyor. Bu iddialar doğru mu? Kilisenin restorasyonunun yapılmasını ve tekrar halka kazandırılmasını istiyoruz" diyerek belediyeye tepki gösterdi.
Didim Belediye Başkanı CHP’li Deniz Atabay, ilçedeki bir işletmeye içki ruhsatı vermek için tarihi Rum Ortodoks Kilisesi’nin 3 kapısından işletmeye yakın olan 2’sine duvar örülmesine göz yumdu. Tarihi yapının restore edilmesini bekleyen vatandaşlar, kilisenin kapılarına duvar örüldüğünü görünce büyük şok yaşadı.

Aydın'da CHP'li Ahmet Deniz Atabay başkanlığındaki Didim Belediyesi, yeni bir skandala daha imza attı. İlçede Akbük Mahallesi'ndeki 1870 yılında yapılan ve bakımsız görüntüsüyle dikkat çeken tarihi Rum Ortodoks Kilisesi'nin 2 kapısına bölgede bir işletmeye içki ruhsatı verilebilmesi için duvar örüldü. Didimli vatandaşların ve yabancı turistlerin restorasyon çalışmalarıyla ibadethane olarak hizmet vermesini bekledikleri kilisenin üç kapısından ikisinin bir süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından duvarla örüldüğü ortaya çıktı. Kilisenin iki kapısının duvarla örülmesini şaşkınlıkla karşılayan vatandaşlar, yaşananlara anlam veremedi.

 

BU İŞTE RANT MI VAR?
Kilisenin yakınında bulunan bir işletmeye içki ruhsatı vermek için üç kapıdan ikisinin duvarla örüldüğü iddiası ise ilçeyi karıştırdı. Yasaya göre alkollü işletme ruhsatı alacak mekan ile ibadethanelerin kapısının 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor. İşletmeye 50-60 metre mesafede olan iki kapıya duvar örülmesini şaşkınlıkla karşılandıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden İlknur Etleç, "Kilisenin iki kapısının duvarla örülmesine önce bir anlam veremedik. Gördüğümüzde büyük bir şaşkınlık yaşadık. Bu iki kapıyı kim neden duvarla örer? İçki ruhsatı alabilmek için işletme sahibinin bu duvarları ördüğü söyleniyor. Çünkü bu iki kapı ile işletme arasındaki mesafe en fazla 60 metre. Yasaya göre ibadethane ile içki ruhsatı alabilecek olan işletmeler arasında en az 100 metrelik bir mesafe olması gerekiyor. Eğer bu iddia gerçekse Didim Belediyesi, kilisenin iki kapısının duvarla örülmesine nasıl göz yumar?" diye konuştu.,

 

BUNA NASIL İZİN VERİLDİ?
Kilisenin yıllardan bu yana atıl vaziyette durduğunu belirten vatandaşlar, "Kilise atıl vaziyette duruyor. Ancak şimdi iki kapısı da örülerek kapatılmış. Bu duvarı kimlerin ördüğünü merak ediyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Bu kilise bu şekilde atıl vaziyette kalacak mı? Yoksa yetkililer buraya sahip çıkacaklar mı? Burası en azından bir müze gibi ya da ibadethane olarak yeniden açılabilir. Tatil kenti olmasından dolayı yaz mevsiminde Didim'e yabancı misafirlerimiz geliyor. En azından onların ziyaretine açılabilir. Hiçbir tarihi yapıya tek bir çivi çakılmasına izin verilmezken bu duvarları kim, nasıl ördü? Bu kilise ranta mı kurban edildi? CHP'li Didim Belediyesi'nin bir işletmeye alkol ruhsatı verebilmek için göz yumduğu konuşuluyor. Bu iddialar doğru mu? Kilisenin restorasyonunun yapılmasını ve tekrar halka kazandırılmasını istiyoruz" diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.