Kurtuluş Tayiz
Köşe Yazarı
Kurtuluş Tayiz
 

İmamoğlu, İsrail'e göz kırpıyor

İsrail'in soykırım operasyonlarına karşı çıkan, Filistin devletini tanımaya hazır olduklarını açıklayan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez da istifanın eşiğinde. Türkiye'de de benzer bir süreç yaşanıyor. Filistin halkının yanında durduğu ve İsrail'i "terör devleti" ilan ettiği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyasi tarihinin en gerçek dışı, en acımasız ve en ahlaksız iftiralarıyla karşı karşıya kalarak bedel ödüyor. İnsanlığını kaybetmeyen vicdanına yenilmeyen bir avuç lider, terör devleti İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği korkunç soykırım suçuna karşı sesini yükselmekten geri durmuyor. Siyonizm'in küresel sistemdeki etki ve gücüne karşı bedel ödemekten çekinmiyor. Bazı liderler bedel öderken, maalesef bazı siyaset cambazları da Gazze'deki soykırım operasyonlarını kendileri için fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Türk siyasetinde bunun iki örneği var. Biri YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan. Yazık ki Fatih Erbakan, İsrail'e destek olmakla suçladığı Erdoğan'a siyasi tarihin en büyük iftirasını attı. Erbakan'ın iftirası özetle şöyleydi: "Türkiye, İsrail'in savaş jetlerine yakıt sağladı, istihbarat verdi, savaşta kullanılan birçok araç gereci temin etti!" Bu iftira Erbakan'ı Türkiye'nin birinci partisi yapsa ne olur yapmasa ne olur? Erbakan'a bu günahla yaşamaktan daha büyük ceza olamaz. İkinci isim ise 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'u yeniden kazandığı için ilk tebriki İsrail Dışişleri Bakanı'ndan alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu, CNN'e verdiği röportajda Filistin halkının işgale karşı direnişini "terörizm" olarak yaftaladı. İmamoğlu, 15 bini çocuk 35 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail'e tek bir laf etmedi. İsrail'in toplu katliamları için ne "terörizm" diyebildi ne "soykırım"dan bahsedebildi! Gazze'de yaşanan soykırımı görmezden gelen İmamoğlu, röportajında Hamas'ı günah keçisi yaparak İsrail'e destek çıktı. Siyasetçilerin hesabı kitabı olur elbet, bu anlaşılmaz değil. Fakat yeryüzünde üzerine hesap yapılamayacak bir şey varsa o da Gazze'de İsrail'in katlettiği sayıları masum çocuklardır! İsrail'in desteğini almak pahasına o çocuklara kıyılır mı? Buna değer mi?
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2024 - Pazartesi
Kurtuluş Tayiz

İmamoğlu, İsrail'e göz kırpıyor

İsrail'in soykırım operasyonlarına karşı çıkan, Filistin devletini tanımaya hazır olduklarını açıklayan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez da istifanın eşiğinde.

Türkiye'de de benzer bir süreç yaşanıyor. Filistin halkının yanında durduğu ve İsrail'i "terör devleti" ilan ettiği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyasi tarihinin en gerçek dışı, en acımasız ve en ahlaksız iftiralarıyla karşı karşıya kalarak bedel ödüyor.

İnsanlığını kaybetmeyen vicdanına yenilmeyen bir avuç lider, terör devleti İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği korkunç soykırım suçuna karşı sesini yükselmekten geri durmuyor. Siyonizm'in küresel sistemdeki etki ve gücüne karşı bedel ödemekten çekinmiyor.

Bazı liderler bedel öderken, maalesef bazı siyaset cambazları da Gazze'deki soykırım operasyonlarını kendileri için fırsata dönüştürmeye çalışıyor.

Türk siyasetinde bunun iki örneği var.

Biri YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan. Yazık ki Fatih Erbakan, İsrail'e destek olmakla suçladığı Erdoğan'a siyasi tarihin en büyük iftirasını attı. Erbakan'ın iftirası özetle şöyleydi: "Türkiye, İsrail'in savaş jetlerine yakıt sağladı, istihbarat verdi, savaşta kullanılan birçok araç gereci temin etti!"

Bu iftira Erbakan'ı Türkiye'nin birinci partisi yapsa ne olur yapmasa ne olur? Erbakan'a bu günahla yaşamaktan daha büyük ceza olamaz.

İkinci isim ise 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'u yeniden kazandığı için ilk tebriki İsrail Dışişleri Bakanı'ndan alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu, CNN'e verdiği röportajda Filistin halkının işgale karşı direnişini "terörizm" olarak yaftaladı. İmamoğlu, 15 bini çocuk 35 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail'e tek bir laf etmedi. İsrail'in toplu katliamları için ne "terörizm" diyebildi ne "soykırım"dan bahsedebildi! Gazze'de yaşanan soykırımı görmezden gelen İmamoğlu, röportajında Hamas'ı günah keçisi yaparak İsrail'e destek çıktı.

Siyasetçilerin hesabı kitabı olur elbet, bu anlaşılmaz değil. Fakat yeryüzünde üzerine hesap yapılamayacak bir şey varsa o da Gazze'de İsrail'in katlettiği sayıları masum çocuklardır! İsrail'in desteğini almak pahasına o çocuklara kıyılır mı? Buna değer mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.