Beyin Ölümü Gerçekleşmiş Kadının Kollarını Erkeğe 'Vidaladılar'

GÜNDEM 07.03.2024 - 17:12, Güncelleme: 07.03.2024 - 17:12 1001+ kez okundu.
 

Beyin Ölümü Gerçekleşmiş Kadının Kollarını Erkeğe 'Vidaladılar'

Tarihte ilk kez ölü insan bedenden kesilen kollar, bir kaza nedeniyle uzuvlarını kaybetmiş başka bir insana aktarıldı. Olayın detayları dünyada manşet oldu.

Hindistan'da geçirdiği kaza sonucu iki elini birden kaybeden ressam tarihe geçecek bir ameliyata girdi. 45 yaşındaki ismi açıklanmayan hasta, 2020 yılında bir tren kazası nedeniyle kollarını dirseğinden itibaren kaybetti. Dört yıl önce hayata küstüğünü ifade eden ressam için Hintli doktorlar enteresan bir yöntem denedi. Beyin ölümü gerçekleşmiş Meena Mehta isimli bir kadının kolları 45 yaşındaki şahsa nakledildi. Mehta yıllar önce verdiği vasiyetinde organlarının bağışlanmasını istediği için ailesi kadının kollarını ressama vermeyi kabul etti. Mehta'nın ayrıca böbreği, karaciğeri ve korneaları da üç farklı kişiye nakledildi. DÜNYANIN KONUŞTUĞU AMELİYAT Yaklaşık 12 saat sürdüğü belirtilen ameliyatta, Mehta'nın elleri, kolları, tendonları ve atar damarları ressamın vücuduna bağlandı. Vücut, yeni uzuvları kabul edince 4 yıldır kolları olmayan şahıs ilk olarak baş parmaklarını hareket ettirmeyi başardı daha sonra da uzvun diğer kısımlarını hissetti. VİDALARLA BAĞLADILAR Önümüzdeki günlerde hastaneden taburcu edileceği belirtilen şahıs ise tarihe ilk başarılı kol nakli olan kişi olarak geçti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gambhir isimli doktor ise "Hastayı seçtikten ve kan karşılaştırmasını yaptık, daha sonra elleri ve kemikleri vidalarla sabitledik daha sonra atardamar ve sinirleri birleştirdik" değerlendirmesinde bulundu.
Tarihte ilk kez ölü insan bedenden kesilen kollar, bir kaza nedeniyle uzuvlarını kaybetmiş başka bir insana aktarıldı. Olayın detayları dünyada manşet oldu.

Hindistan'da geçirdiği kaza sonucu iki elini birden kaybeden ressam tarihe geçecek bir ameliyata girdi. 45 yaşındaki ismi açıklanmayan hasta, 2020 yılında bir tren kazası nedeniyle kollarını dirseğinden itibaren kaybetti. Dört yıl önce hayata küstüğünü ifade eden ressam için Hintli doktorlar enteresan bir yöntem denedi. Beyin ölümü gerçekleşmiş Meena Mehta isimli bir kadının kolları 45 yaşındaki şahsa nakledildi. Mehta yıllar önce verdiği vasiyetinde organlarının bağışlanmasını istediği için ailesi kadının kollarını ressama vermeyi kabul etti. Mehta'nın ayrıca böbreği, karaciğeri ve korneaları da üç farklı kişiye nakledildi.


DÜNYANIN KONUŞTUĞU AMELİYAT
Yaklaşık 12 saat sürdüğü belirtilen ameliyatta, Mehta'nın elleri, kolları, tendonları ve atar damarları ressamın vücuduna bağlandı. Vücut, yeni uzuvları kabul edince 4 yıldır kolları olmayan şahıs ilk olarak baş parmaklarını hareket ettirmeyi başardı daha sonra da uzvun diğer kısımlarını hissetti.


VİDALARLA BAĞLADILAR
Önümüzdeki günlerde hastaneden taburcu edileceği belirtilen şahıs ise tarihe ilk başarılı kol nakli olan kişi olarak geçti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gambhir isimli doktor ise "Hastayı seçtikten ve kan karşılaştırmasını yaptık, daha sonra elleri ve kemikleri vidalarla sabitledik daha sonra atardamar ve sinirleri birleştirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.