Amerikan Rüyası Amerikan Kabusuna Dönüştü

GÜNDEM 28.02.2024 - 23:54, Güncelleme: 28.02.2024 - 23:54 1102+ kez okundu.
 

Amerikan Rüyası Amerikan Kabusuna Dönüştü

ABD’nin yaşam kalitesi en yüksek kentlerinden olan Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da artan konut maliyetleri, kentin düşük gelirli bölgelerinde yaşayan toplulukları ve sakinleri yerinden ederek evsizlik oranın gittikçe artmasına neden oluyor.

SAVAŞLARI HAYAT PAHALILIĞIYLA ​ Hayat pahalılığı nedeniyle evsizlerin oranı gittikçe artarken, maliyetleri karşılayamadıkları için evlerinden olan insanların bir kısmı da sokaklarda yaşıyor.   UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI HAYATLARINI BİTİRİYOR ​ San Francisco'da evsiz sayısının artmasının en önemli nedenleri arasında büyük ölçüde uyuşturucu bağımlılığı gösteriliyor. BAĞIMLILIK ARTIYOR    ABD'de yılda 100 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan sentetik uyuşturucu fentanil kullanımının evsizler arasında ciddi boyutlara ulaşmış olması ise kent sakinleri arasında tedirginliğe yol açıyor.   'ÇÖZÜM BULUNAMADI' California'da 2020'den bu yana evsizlere yaklaşık 20 milyar dolardan fazla harcama yapıldı.  Eyalete bağlı San Francisco'da ise 2016'dan bu yana evsizlere ayrılan bütçe 224 milyon dolardan 672 milyon dolara yükseldi.   AMERİKA'DAKİ EVSİZLERİN YARISI Federal verilere göre ​dışarıda sokaklarda yaşayan Amerikalıların yarısı Kaliforniya'da yaşıyor.
ABD’nin yaşam kalitesi en yüksek kentlerinden olan Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da artan konut maliyetleri, kentin düşük gelirli bölgelerinde yaşayan toplulukları ve sakinleri yerinden ederek evsizlik oranın gittikçe artmasına neden oluyor.

SAVAŞLARI HAYAT PAHALILIĞIYLA

Hayat pahalılığı nedeniyle evsizlerin oranı gittikçe artarken, maliyetleri karşılayamadıkları için evlerinden olan insanların bir kısmı da sokaklarda yaşıyor.

 

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI HAYATLARINI BİTİRİYOR

San Francisco'da evsiz sayısının artmasının en önemli nedenleri arasında büyük ölçüde uyuşturucu bağımlılığı gösteriliyor.


BAĞIMLILIK ARTIYOR

 

 ABD'de yılda 100 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan sentetik uyuşturucu fentanil kullanımının evsizler arasında ciddi boyutlara ulaşmış olması ise kent sakinleri arasında tedirginliğe yol açıyor.

 

'ÇÖZÜM BULUNAMADI'

California'da 2020'den bu yana evsizlere yaklaşık 20 milyar dolardan fazla harcama yapıldı. 

Eyalete bağlı San Francisco'da ise 2016'dan bu yana evsizlere ayrılan bütçe 224 milyon dolardan 672 milyon dolara yükseldi.

 

AMERİKA'DAKİ EVSİZLERİN YARISI

Federal verilere göre ​dışarıda sokaklarda yaşayan Amerikalıların yarısı Kaliforniya'da yaşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.