İZMİR BATIYOR VE 48 BİN CENAZEMİZ VAR AMA SOYER KONSER TERTİPLEMEYE DEVAM EDİYOR

16.03.2023 - 14:32, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1898+ kez okundu.
 

İZMİR BATIYOR VE 48 BİN CENAZEMİZ VAR AMA SOYER KONSER TERTİPLEMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye son dönemde afet üstüne afet yaşarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İKTİSAT KONGRESİ’nin türkülerle başlaması hayret ettirdi

11 ili yıkan deprem afeti nedeniyle ülkemizde etkinlikler ve konserler iptal olurken, seçim kampanyasının bile müziksiz yapılması kararlaştırılmıştı. Fakat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in düzenlemekte inat ettiği İktisat Kongre'sini yine de gerçekleştirdi.   Kongrenin açılışında sahne alan sanatçı Karsu'nun, piyanosuyla türküler söylemesi şaşırttı. Öte yandan, dün Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde 13 vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandığı sırada, kongrenin konserle açılması dikkat çekti.   İKTİSAT DEĞİL SİYASET 6'LI Masa liderlerinin önümüzdeki günlerde İzmir'e gelerek konuşma yapacağı kongre, daha açılışından itibaren siyasi arenaya döndü. Bu durum, "Soyer'in inatla düzenlemek istediği kongrenin asıl amacı iktisat değil seçim öncesi siyasetmiş" yorumlarına da neden oldu. Böyle bir eğlence içinize sinecek mi? Başkan Soyer'in de siyasi mesajlar verdiği kongrenin açılışında kürsüye çıkan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, konuşmasının başından sonuna siyasi mesajlar verdi. Açıkça 14 Mayıs'ta yapılacak seçimle ilgili algı çalışması yapan Böke'nin siyasi açıklamaları da tepki topladı.   Ayrıca, kongrenin ilk gününde İrlandalı aktivist şarkıcı Bob Geldof da yer aldı. İktisat Kongresi'nde eğlencenin dozu bugün daha da artacak. Bu akşam ünlü sanatçı Melike Şahin de katılımcılara şarkılarını söyleyecek.   Altıncı günde de, Rus sanatçı Evgeny Grinko sahne alacak. Kongrenin 7'nci ve son gününde ise Kardeş Türküler Grubu konser verecek. Bu konserlerin Bir Kira Bir Yuva Kampanyasına destek için düzenlendiği kaydedildi.   KONSERLER DÜZENLENECEK KONGRE 19 Mart'taki 5'inci gününde tam bir siyasi şova sahne olacak. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 17.00'de kongreye katılarak konuşma yapacak. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmadan önce ekonominin temellerini atmak için ülke genelinden katılımla topladığı kongrenin ikinci yüzyıla başlangıçtaki örneği olma iddiasındaki kongrenin, birer seçim arenasına dönüştürülecek olması da tepkilerin hedefi oldu.
Türkiye son dönemde afet üstüne afet yaşarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İKTİSAT KONGRESİ’nin türkülerle başlaması hayret ettirdi

11 ili yıkan deprem afeti nedeniyle ülkemizde etkinlikler ve konserler iptal olurken, seçim kampanyasının bile müziksiz yapılması kararlaştırılmıştı. Fakat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in düzenlemekte inat ettiği İktisat Kongre'sini yine de gerçekleştirdi.

 

Kongrenin açılışında sahne alan sanatçı Karsu'nun, piyanosuyla türküler söylemesi şaşırttı. Öte yandan, dün Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde 13 vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandığı sırada, kongrenin konserle açılması dikkat çekti.

 

İKTİSAT DEĞİL SİYASET
6'LI Masa liderlerinin önümüzdeki günlerde İzmir'e gelerek konuşma yapacağı kongre, daha açılışından itibaren siyasi arenaya döndü. Bu durum, "Soyer'in inatla düzenlemek istediği kongrenin asıl amacı iktisat değil seçim öncesi siyasetmiş" yorumlarına da neden oldu.


Böyle bir eğlence içinize sinecek mi?
Başkan Soyer'in de siyasi mesajlar verdiği kongrenin açılışında kürsüye çıkan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, konuşmasının başından sonuna siyasi mesajlar verdi. Açıkça 14 Mayıs'ta yapılacak seçimle ilgili algı çalışması yapan Böke'nin siyasi açıklamaları da tepki topladı.

 

Ayrıca, kongrenin ilk gününde İrlandalı aktivist şarkıcı Bob Geldof da yer aldı. İktisat Kongresi'nde eğlencenin dozu bugün daha da artacak. Bu akşam ünlü sanatçı Melike Şahin de katılımcılara şarkılarını söyleyecek.

 

Altıncı günde de, Rus sanatçı Evgeny Grinko sahne alacak. Kongrenin 7'nci ve son gününde ise Kardeş Türküler Grubu konser verecek. Bu konserlerin Bir Kira Bir Yuva Kampanyasına destek için düzenlendiği kaydedildi.

 

KONSERLER DÜZENLENECEK
KONGRE 19 Mart'taki 5'inci gününde tam bir siyasi şova sahne olacak. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 17.00'de kongreye katılarak konuşma yapacak. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmadan önce ekonominin temellerini atmak için ülke genelinden katılımla topladığı kongrenin ikinci yüzyıla başlangıçtaki örneği olma iddiasındaki kongrenin, birer seçim arenasına dönüştürülecek olması da tepkilerin hedefi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.