PKK'LIYA İSTENMEYEN CEZA AVUKATA SİLAH ÇEKEN ADAMA 45 YIL İSTENİYOR

03.11.2021 - 11:59, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 693+ kez okundu.
 

PKK'LIYA İSTENMEYEN CEZA AVUKATA SİLAH ÇEKEN ADAMA 45 YIL İSTENİYOR

İzmir'de haciz işlemi yapan avukat Ege Ogeday Burduroğlu'nun kendi işyerine geldiğini zanneden ve Burduroğlu'na silah çekip tekme atan spor salonu sahibi antrenör, emekli astsubay Hacı Halil A'nın 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 45 yıla kadar hapsi istendi.

Olay günü işyerinde çalışan Meryem G'nin telaşla arayıp, 'Yetiş hocam işyerinin kapısını kırıyorlar' dediğini anlatan Hacı Halil A, "1 hafta önce kısmen maliki ve sözleşmeli kiracısı olduğum işyerime ait kapı, binanın hissedarı Erol B. ile tanımadığım 2 kişi tarafından kırılıp, kilitleri değiştirilmişti. Olay günü de işyerime geldiğimde yine tanımadığım 1 kişinin asma kilitleri kırdığını görünce onlar zannettim, pişmanım" diye konuştu.    'YANLIŞ ANLAŞILMA' Avukatı Abdi Yaşar, müvekkili Hacı Halil A'nın eylemlerini doğru bulmadığını ancak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de 'Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun' dediğini hatırlatarak, "Müvekkilimin işlemediği bir suçun cezasıyla cezalandırılmasını da istemem mümkün değil. Müvekkilim yanlış anlaşılma olduğunu öğrenince polisler gelmeden eylemine son vermiş, hatta meslektaşımızdan özür dilemiştir. Tek isteğimiz hukuk ilkeleri çerçevesinde Türk milleti adına karar verilmesidir" diye konuştu.   'OĞLUM ADINA ÖZÜR DİLİYORUM' YENİ Asır'a konuşan Hacı Halil A.'nın gözü yaşlı annesi Ayşe A, emekli asker olan oğlunun bugüne kadar hiçbir olaya karışmadığını ve yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Ne avukat Ege Bey'in ne de oğlumun ayağına en ufak bir taş değsin istemem. Sonuçta o da bir annenin evladı. Oğlumun daha önce motoru çalındı, olaydan önce kapı kilitleri kırıldı. Burada tamamen yanlış bir anlaşılma var. Oğlum adına kendisinden ve tüm avukatlardan özür diliyorum" dedi.
İzmir'de haciz işlemi yapan avukat Ege Ogeday Burduroğlu'nun kendi işyerine geldiğini zanneden ve Burduroğlu'na silah çekip tekme atan spor salonu sahibi antrenör, emekli astsubay Hacı Halil A'nın 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 45 yıla kadar hapsi istendi.

Olay günü işyerinde çalışan Meryem G'nin telaşla arayıp, 'Yetiş hocam işyerinin kapısını kırıyorlar' dediğini anlatan Hacı Halil A, "1 hafta önce kısmen maliki ve sözleşmeli kiracısı olduğum işyerime ait kapı, binanın hissedarı Erol B. ile tanımadığım 2 kişi tarafından kırılıp, kilitleri değiştirilmişti. Olay günü de işyerime geldiğimde yine tanımadığım 1 kişinin asma kilitleri kırdığını görünce onlar zannettim, pişmanım" diye konuştu.

  

'YANLIŞ ANLAŞILMA'
Avukatı Abdi Yaşar, müvekkili Hacı Halil A'nın eylemlerini doğru bulmadığını ancak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de 'Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun' dediğini hatırlatarak, "Müvekkilimin işlemediği bir suçun cezasıyla cezalandırılmasını da istemem mümkün değil. Müvekkilim yanlış anlaşılma olduğunu öğrenince polisler gelmeden eylemine son vermiş, hatta meslektaşımızdan özür dilemiştir. Tek isteğimiz hukuk ilkeleri çerçevesinde Türk milleti adına karar verilmesidir" diye konuştu.

 

'OĞLUM ADINA ÖZÜR DİLİYORUM'
YENİ Asır'a konuşan Hacı Halil A.'nın gözü yaşlı annesi Ayşe A, emekli asker olan oğlunun bugüne kadar hiçbir olaya karışmadığını ve yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Ne avukat Ege Bey'in ne de oğlumun ayağına en ufak bir taş değsin istemem. Sonuçta o da bir annenin evladı. Oğlumun daha önce motoru çalındı, olaydan önce kapı kilitleri kırıldı. Burada tamamen yanlış bir anlaşılma var. Oğlum adına kendisinden ve tüm avukatlardan özür diliyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.