İzmir'de yeni alarm!

GÜNDEM 03.02.2021 - 11:36, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2164+ kez okundu.
 

İzmir'de yeni alarm!

İzmir kabusu yaşıyor. Kente 8 saatte 1 aylık yağış düştü. Sokaklar göle dönerken 2 vatandaş hayatını kaybetti. Yağışlar sonrası Yeniköy Sulama Göleti’nde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Barajın kapaklarının açılacağı ve su tahliyesi yapılacağı bildirildi. Bu nedenle 2 mahallede evleri boşaltma çağrısı yapıldı. Öte yandan Bornova'da bir istinat duvarı çok büyük bir gürültü ile yıkıldı. İşte facianın yaşandığı İzmir'den son dakika gelişmeleri...

İzmir'de kuvvetli sağanak yağış sonrası Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti'nde ise doluluk oranı yüzde 100 e dayandı. Kaymakamlık, baraj kapaklarının açılacağını suların tahliye edileceğini duyurdu. Balaban Deresinin sağ ve sol bandındaki 500 metre içerisinde evleri bulunan vatandaşların evlerini boşaltmaları çağrısı yapıldı.   İZMİR KABUSU YAŞIYOR İzmir'de önceki gece yarısı başlayan sağnak yağmur ve fırtına kentte yaşamı altüst etti. Sokaklar göle dönerken, evleri sel vurdu. Araçlar, evler, dükkanlar büyük maddi hasar görürken, 2 vatandaş hayatını kaybetti, 52 vatandaş kurtarıldı.   8 SAATTE 1 AYLIK YAĞIŞ DÜŞTÜ İzmir'deki yağış ile ilgili kent valisi yaptığı açıklamada, şubat ayı yağış beklentisinin çok üzerinde bir yağış ile karşılaştıklarını bildirdi. Vali Yavuz Selim Köşger, kamu çalışanlarının yarım gün idari izinli sayıldıklarını da duyurmuştu. İzmir'e 8 saatte 1 aylık yağışın düştüğü, bunun rekor olduğu belirtiliyor. BARAJ DOLULUĞU YÜZDE 100'E ULAŞTI, KAPAKLAR AÇILIYOR İzmir'de aşırı yağışların ardından Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti'nde doluluk nedeniyle su bırakılması kararı alındı. menemen Kaymakamlığından yapılan açıklamada gölete yakın iki mahallenin boşaltılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.   İzmir genelinde iki gündür devam eden sağanak yağış barajlarda su seviyesine olumlu etki yaparken, Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti'nde ise doluluk oranı yüzde 100 e dayandı. Yapılan inceleme sonucunda göletten kontrollü olarak su tahliye edilmesi uygun bulundu. Bu neden boşaltıların suların tehdit edeceği 2 mahallenin boşaltılması kararı alındı.   MAHALLELER BOŞALTILIYOR Konu ile ilgili Menemen Kaymakamlığından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Yoğun yağışlardan dolayı ilçemiz Yeniköy Balaban Göletinin dolması nedeniyle göletten su bırakılmaya başlanacaktır. Yeniköy ve Küner Mahallerinden geçen Balaban Deresinin sağ ve sol bandındaki 500 metre içerisinde evleri bulunan vatandaşların evlerini güvenlik nedeniyle boşaltmaları gerekmektedir.   BORNOVA'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ İzmir'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel felaketi meydana gelirken, Bornova ilçesinde bulunan dere yatağındaki istinat duvarı sabaha karşı büyük bir gürültüyle yıkıldı. İhbar üzerine gelen polis ekiplerince yıkılan istinat duvarının çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Derede akmaya devam eden su seviyesinin yüksekliği dikkatlerden kaçmazken, vatandaşlar yetkililerden çalışma yapılmasını talep etti.   KANO İLE YÜZERKEN GÖRÜNTÜLENDİLER İzmir'deki sel manzarasında objektiflere takılan bir görüntü oldukça dikkat çekiciydi. Bir kadın ve bir erkek kano ile sel suları arasında ilerlerken görüldü.
İzmir kabusu yaşıyor. Kente 8 saatte 1 aylık yağış düştü. Sokaklar göle dönerken 2 vatandaş hayatını kaybetti. Yağışlar sonrası Yeniköy Sulama Göleti’nde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Barajın kapaklarının açılacağı ve su tahliyesi yapılacağı bildirildi. Bu nedenle 2 mahallede evleri boşaltma çağrısı yapıldı. Öte yandan Bornova'da bir istinat duvarı çok büyük bir gürültü ile yıkıldı. İşte facianın yaşandığı İzmir'den son dakika gelişmeleri...

İzmir'de kuvvetli sağanak yağış sonrası Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti'nde ise doluluk oranı yüzde 100 e dayandı. Kaymakamlık, baraj kapaklarının açılacağını suların tahliye edileceğini duyurdu. Balaban Deresinin sağ ve sol bandındaki 500 metre içerisinde evleri bulunan vatandaşların evlerini boşaltmaları çağrısı yapıldı.

 

İZMİR KABUSU YAŞIYOR

İzmir'de önceki gece yarısı başlayan sağnak yağmur ve fırtına kentte yaşamı altüst etti. Sokaklar göle dönerken, evleri sel vurdu. Araçlar, evler, dükkanlar büyük maddi hasar görürken, 2 vatandaş hayatını kaybetti, 52 vatandaş kurtarıldı.

 

8 SAATTE 1 AYLIK YAĞIŞ DÜŞTÜ

İzmir'deki yağış ile ilgili kent valisi yaptığı açıklamada, şubat ayı yağış beklentisinin çok üzerinde bir yağış ile karşılaştıklarını bildirdi. Vali Yavuz Selim Köşger, kamu çalışanlarının yarım gün idari izinli sayıldıklarını da duyurmuştu.

İzmir'e 8 saatte 1 aylık yağışın düştüğü, bunun rekor olduğu belirtiliyor.


BARAJ DOLULUĞU YÜZDE 100'E ULAŞTI, KAPAKLAR AÇILIYOR

İzmir'de aşırı yağışların ardından Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti'nde doluluk nedeniyle su bırakılması kararı alındı. menemen Kaymakamlığından yapılan açıklamada gölete yakın iki mahallenin boşaltılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

 

İzmir genelinde iki gündür devam eden sağanak yağış barajlarda su seviyesine olumlu etki yaparken, Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti'nde ise doluluk oranı yüzde 100 e dayandı. Yapılan inceleme sonucunda göletten kontrollü olarak su tahliye edilmesi uygun bulundu. Bu neden boşaltıların suların tehdit edeceği 2 mahallenin boşaltılması kararı alındı.

 

MAHALLELER BOŞALTILIYOR

Konu ile ilgili Menemen Kaymakamlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yoğun yağışlardan dolayı ilçemiz Yeniköy Balaban Göletinin dolması nedeniyle göletten su bırakılmaya başlanacaktır. Yeniköy ve Küner Mahallerinden geçen Balaban Deresinin sağ ve sol bandındaki 500 metre içerisinde evleri bulunan vatandaşların evlerini güvenlik nedeniyle boşaltmaları gerekmektedir.

 


BORNOVA'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

İzmir'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel felaketi meydana gelirken, Bornova ilçesinde bulunan dere yatağındaki istinat duvarı sabaha karşı büyük bir gürültüyle yıkıldı.

İhbar üzerine gelen polis ekiplerince yıkılan istinat duvarının çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Derede akmaya devam eden su seviyesinin yüksekliği dikkatlerden kaçmazken, vatandaşlar yetkililerden çalışma yapılmasını talep etti.

 

KANO İLE YÜZERKEN GÖRÜNTÜLENDİLER

İzmir'deki sel manzarasında objektiflere takılan bir görüntü oldukça dikkat çekiciydi. Bir kadın ve bir erkek kano ile sel suları arasında ilerlerken görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.