Ekvador Başkanı bebek cinayetine dur dedi!

26.09.2020 - 16:15, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1598+ kez okundu.
 

Ekvador Başkanı bebek cinayetine dur dedi!

Ekvador parlamentosu kürtajı yasallaştıran tasarıyı ağustos ayında onayladı, ancak Başkan Lenin Moreno bu tasarıyı veto etti.

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, tüm tıbbi acil durumlarda kürtajı suç olmaktan çıkarmayı amaçlayan ve Parlamento tarafından onaylanan tasarıyı geçtiğimiz cuma günü reddetti.   Tasarı, ağustos ayında meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından onaylandı. Tasarıda, hastanelerin ve doktorların bu tür acil durumlar için tedaviyi reddetmesinin yasaklanması da yer alıyordu.   Cumhurbaşkanlığı tarafından veto edilen tasarıyı, Ekvador Parlamentosu bir yıl sonra tekrar incelemeye devam edebilecek.   Sosyal medya hesabından Biyolojik Sağlık Yasasını teknik nedenlerle ve nüfusun mevcut ihtiyaçlarını karşılamadığı için veto ettiğini belirten Başkan Lenin Moreno, herkesi Ekvadorluların sağlık gereksinimlerini karşılayabilecek yeni bir proje üzerinde çalışmaya davet ettiğini açıkladı.   Ekvador’da 2014 yılından bu yana yürürlükte olan Ceza Kanununda kürtaja dahil olan herkesin altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı belirlenmişti. Kadın işlem sırasında ölürse, bunu uygulayan herkes 16 yıl hapisle cezalandırılacaktır.
Ekvador parlamentosu kürtajı yasallaştıran tasarıyı ağustos ayında onayladı, ancak Başkan Lenin Moreno bu tasarıyı veto etti.

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, tüm tıbbi acil durumlarda kürtajı suç olmaktan çıkarmayı amaçlayan ve Parlamento tarafından onaylanan tasarıyı geçtiğimiz cuma günü reddetti.

 

Tasarı, ağustos ayında meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından onaylandı. Tasarıda, hastanelerin ve doktorların bu tür acil durumlar için tedaviyi reddetmesinin yasaklanması da yer alıyordu.

 

Cumhurbaşkanlığı tarafından veto edilen tasarıyı, Ekvador Parlamentosu bir yıl sonra tekrar incelemeye devam edebilecek.

 

Sosyal medya hesabından Biyolojik Sağlık Yasasını teknik nedenlerle ve nüfusun mevcut ihtiyaçlarını karşılamadığı için veto ettiğini belirten Başkan Lenin Moreno, herkesi Ekvadorluların sağlık gereksinimlerini karşılayabilecek yeni bir proje üzerinde çalışmaya davet ettiğini açıkladı.

 

Ekvador’da 2014 yılından bu yana yürürlükte olan Ceza Kanununda kürtaja dahil olan herkesin altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı belirlenmişti. Kadın işlem sırasında ölürse, bunu uygulayan herkes 16 yıl hapisle cezalandırılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.