İsrail'e kapıyı kapadı

24.08.2020 - 17:55, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1291+ kez okundu.
 

İsrail'e kapıyı kapadı

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, onurlu bir duruş sergileyerek siyonist İsrail ile İslam dünyasının yüzkarası Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiklerini açıkladı.

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, Filistin halkının haklarına yapılan saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduğunu belirterek ülkesinin İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini açıkladı. Osmani ayrıca Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına da karşı olduklarını ifade etti. Fas'ın Filistin'in yanında durmaya devam edeceğini belirten Osmani, bölgeyi Yahudileştirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün İslami kimliğinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını dile getirdi. Bu konuda verilen her türlü tavizin Fas tarafından reddedildiğini vurgulayan Osmani, İslam dünyasının, ilk kıble olması sebebiyle Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü savunması gerektiğini sözlerine ekledi.
Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, onurlu bir duruş sergileyerek siyonist İsrail ile İslam dünyasının yüzkarası Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiklerini açıkladı.

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, Filistin halkının haklarına yapılan saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduğunu belirterek ülkesinin İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini açıkladı.

Osmani ayrıca Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına da karşı olduklarını ifade etti. Fas'ın Filistin'in yanında durmaya devam edeceğini belirten Osmani, bölgeyi Yahudileştirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün İslami kimliğinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını dile getirdi.

Bu konuda verilen her türlü tavizin Fas tarafından reddedildiğini vurgulayan Osmani, İslam dünyasının, ilk kıble olması sebebiyle Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü savunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.