Putin'e Ağır Darbe

GÜNDEM 19.04.2024 - 14:00, Güncelleme: 19.04.2024 - 14:00 1023 kez okundu.
 

Putin'e Ağır Darbe

Rus Tu-22M3 bombardıman uçağı Krasnogvardeysky’de bulunan boş bir araziye düştü. Ukrayna uçağın askeri bir operasyonla imha edildiğini duyurdu, Rusya ise, 'teknik arıza' savunması yaptı.

Ukrayna Ordusu Rusya'ya ait Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağının Ana İstihbarat Müdürlüğü ve Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin ortak çalışması sonucu düşürüldüğünü duyurdu. Ukraynalı askeri kaynaklar uçağın Ukrayna sınırından 300 kilometre uzaklıkta askeri bir operasyonla düşürüldüğünü kaydetti.   SAVAŞTA BİR İLK Ukraynalı askeri yetkililere göre bu, Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgali sonrası muharebe görevi sırasında stratejik bir bombardıman uçağının havadaki ilk başarılı imhası. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri'nin uçaksavar füze birimleri ilk kez Ukrayna Savunma İstihbaratı ile işbirliği yaparak Rusya’nın barışçıl Ukrayna şehirlerine saldırmak için kullandığı Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını imha etti” dedi. Ordudan yapılan açıklamada ayrıca, Rus ordusunun 'barışçıl Ukrayna şehirlerini vurduğunun' altı çizildi. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı ise, stratejik bombardıman uçağının muharebe görevini gerçekleştirdikten sonra düştüğünü savundu. RUSYA 'TEKNİK BİR ARIZA' SAVUNMASI YAPTI Rusya Savunma Bakanlığı ise erken saatlerde yaptığı açıklamada, bombardıman uçağının Stavropol Bölgesi'ne düştüğü söyledi. Bakanlık, olayın uçak 'savaş görevini tamamladıktan sonra' üsse dönerken meydana geldiğini ileri sürdü ve kazanın sebebinin teknik bir arıza olduğunu öne sürdü. Uçağın düştüğü yerde herhangi bir tahribatın yaşanmadığı belirtilen açıklamada, uçakta mühimmat bulunmadığı savunuldu. Rusya Savunma Bakanlığı'nın kazaya ilişkin raporunda, uçakta dört pilotun bulunduğu ve pilotların uçaktan atladığı belirtildi. Üçünün arama ekibi tarafından tahliye edildiği ve başka birini aradıkları da kaydedildi.  Stavropol Bölgesi Valisi Vladimir Vladimirov ise, ilk etapta 'iki pilotun yerel sağlık kurumlarına götürüldüğünü' ve 'hayatta olan bir pilotun olay yerinden tahliye edildiğini' bildirdi. Ancak yaklaşık yarım saat sonra güncellenen verilere göre, Tu-22M3 mürettebatının üçüncü üyesinin öldüğünü, dördüncüsü için arama çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Rusya, işgalin başladığı Şubat 2022’den beri Ukrayna’ya saldırılarını sürdürüyor. Rus birlikleri son olarak gece saatlerinde ülkenin Dnipropetrovsk bölgesine füze saldırısı düzenledi. Ukraynalı yetkililer, saldırı sonucu en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin de yaralandığı duyurdu. Beş katlı bir konut binası da hasar gördü. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.  
Rus Tu-22M3 bombardıman uçağı Krasnogvardeysky’de bulunan boş bir araziye düştü. Ukrayna uçağın askeri bir operasyonla imha edildiğini duyurdu, Rusya ise, 'teknik arıza' savunması yaptı.

Ukrayna Ordusu Rusya'ya ait Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağının Ana İstihbarat Müdürlüğü ve Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin ortak çalışması sonucu düşürüldüğünü duyurdu. Ukraynalı askeri kaynaklar uçağın Ukrayna sınırından 300 kilometre uzaklıkta askeri bir operasyonla düşürüldüğünü kaydetti.

 

SAVAŞTA BİR İLK

Ukraynalı askeri yetkililere göre bu, Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgali sonrası muharebe görevi sırasında stratejik bir bombardıman uçağının havadaki ilk başarılı imhası.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri'nin uçaksavar füze birimleri ilk kez Ukrayna Savunma İstihbaratı ile işbirliği yaparak Rusya’nın barışçıl Ukrayna şehirlerine saldırmak için kullandığı Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını imha etti” dedi.

Ordudan yapılan açıklamada ayrıca, Rus ordusunun 'barışçıl Ukrayna şehirlerini vurduğunun' altı çizildi.
Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı ise, stratejik bombardıman uçağının muharebe görevini gerçekleştirdikten sonra düştüğünü savundu.


RUSYA 'TEKNİK BİR ARIZA' SAVUNMASI YAPTI

Rusya Savunma Bakanlığı ise erken saatlerde yaptığı açıklamada, bombardıman uçağının Stavropol Bölgesi'ne düştüğü söyledi. Bakanlık, olayın uçak 'savaş görevini tamamladıktan sonra' üsse dönerken meydana geldiğini ileri sürdü ve kazanın sebebinin teknik bir arıza olduğunu öne sürdü. Uçağın düştüğü yerde herhangi bir tahribatın yaşanmadığı belirtilen açıklamada, uçakta mühimmat bulunmadığı savunuldu.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın kazaya ilişkin raporunda, uçakta dört pilotun bulunduğu ve pilotların uçaktan atladığı belirtildi. Üçünün arama ekibi tarafından tahliye edildiği ve başka birini aradıkları da kaydedildi. 

Stavropol Bölgesi Valisi Vladimir Vladimirov ise, ilk etapta 'iki pilotun yerel sağlık kurumlarına götürüldüğünü' ve 'hayatta olan bir pilotun olay yerinden tahliye edildiğini' bildirdi. Ancak yaklaşık yarım saat sonra güncellenen verilere göre, Tu-22M3 mürettebatının üçüncü üyesinin öldüğünü, dördüncüsü için arama çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Rusya, işgalin başladığı Şubat 2022’den beri Ukrayna’ya saldırılarını sürdürüyor. Rus birlikleri son olarak gece saatlerinde ülkenin Dnipropetrovsk bölgesine füze saldırısı düzenledi. Ukraynalı yetkililer, saldırı sonucu en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin de yaralandığı duyurdu. Beş katlı bir konut binası da hasar gördü. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.