Vergi Müfettişi rüşvet alırken suç üstü yakalandı

28.07.2020 - 15:58, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1308+ kez okundu.
 

Vergi Müfettişi rüşvet alırken suç üstü yakalandı

Şantajla rüşvet aldığı belirtilen vergi müfettişi ve ona yardım eden arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara'da vergi müfettişi olarak görev yapan İ.B'nin, defter ve belgelerini incelediği firmalardan şantajla rüşvet aldığı ihbarını değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Zanlıyı 6 ay takibe alan ekipler, İ.B'nin, inceleme yaptığı mükellefleri “ceza yazmakla” korkuttuğunu, sonrasında “Sizi bir arkadaşım arayacak onunla gerekli görüşmeyi yaparsınız, incelemeyle ilgili olumsuzluk çıkmaz.” dediğini belirlendi.   PARALARI ALIRKEN YAKALANDI Zanlı İ.B. ve arkadaşı F.K, 65 bin lira rüşvet istedikleri turizm ve taşımacılık firması sahibi H.K. ile irtibata geçen polis ekipleri tarafından, seri numaraları tespit edilen paraları aldıkları sırada yakalandı.     MÜFETTİŞ VE ARKADAŞI TUTUKLANDI Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Şantajla rüşvet aldığı belirtilen vergi müfettişi ve ona yardım eden arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara'da vergi müfettişi olarak görev yapan İ.B'nin, defter ve belgelerini incelediği firmalardan şantajla rüşvet aldığı ihbarını değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Zanlıyı 6 ay takibe alan ekipler, İ.B'nin, inceleme yaptığı mükellefleri “ceza yazmakla” korkuttuğunu, sonrasında “Sizi bir arkadaşım arayacak onunla gerekli görüşmeyi yaparsınız, incelemeyle ilgili olumsuzluk çıkmaz.” dediğini belirlendi.

 

PARALARI ALIRKEN YAKALANDI
Zanlı İ.B. ve arkadaşı F.K, 65 bin lira rüşvet istedikleri turizm ve taşımacılık firması sahibi H.K. ile irtibata geçen polis ekipleri tarafından, seri numaraları tespit edilen paraları aldıkları sırada yakalandı.

 

 

MÜFETTİŞ VE ARKADAŞI TUTUKLANDI
Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.