Venezuela'ya yapılan füze sevkiyatlarıyla ilgili yeni gelişme

28.10.2020 - 14:36, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 869+ kez okundu.
 

Venezuela'ya yapılan füze sevkiyatlarıyla ilgili yeni gelişme

ABD'nin İran'dan Venezuela'ya yapılan uzun menzilli füze sevkiyatlarına müdahale edeceği basına yansıdı.

Washington'un her iki ülkenin elçisi Elliott Abrams Pazartesi günü Fox News'e yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'dan Venezuela'ya yapılan uzun menzilli füze sevkiyatlarını 'ortadan kaldıracağını' söyledi. Abrams haber ağına verdiği demeçte, "İran'dan Venezuela'ya uzun menzilli füzelerin nakli ABD için kabul edilemez ve hoş görülmeyecek veya buna izin verilmeyecek" dedi. Abrams'a göre ABD, bu sevkiyatların Venezuela'ya ulaşmasını durdurmak için gerekirse güç kullanmaya hazır. Açıklamalara, "Uzun menzilli füzelerin sevkiyatını durdurmak için her türlü çabayı göstereceğiz ve bir şekilde Venezuela'ya ulaşırlarsa orada müdahale edeceğiz" diye devam edildi.
ABD'nin İran'dan Venezuela'ya yapılan uzun menzilli füze sevkiyatlarına müdahale edeceği basına yansıdı.

Washington'un her iki ülkenin elçisi Elliott Abrams Pazartesi günü Fox News'e yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'dan Venezuela'ya yapılan uzun menzilli füze sevkiyatlarını 'ortadan kaldıracağını' söyledi.

Abrams haber ağına verdiği demeçte, "İran'dan Venezuela'ya uzun menzilli füzelerin nakli ABD için kabul edilemez ve hoş görülmeyecek veya buna izin verilmeyecek" dedi.

Abrams'a göre ABD, bu sevkiyatların Venezuela'ya ulaşmasını durdurmak için gerekirse güç kullanmaya hazır.

Açıklamalara, "Uzun menzilli füzelerin sevkiyatını durdurmak için her türlü çabayı göstereceğiz ve bir şekilde Venezuela'ya ulaşırlarsa orada müdahale edeceğiz" diye devam edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.