Türkiye'nin hamlesi İsrail'i panikletti...

GÜNDEM 29.07.2021 - 19:20, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1285+ kez okundu.
 

Türkiye'nin hamlesi İsrail'i panikletti...

Türkiye'nin KKTC'de kuracağı SİHA üssü İsrail'de büyük paniğe yol açtı. İsrailli düşünce kuruluşu INSS, "Türkler Kıbrıs'a SİHA üssü açarsa, etkimiz kırılabilir, manevra alanımız daralabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin SİHA alanında elde ettiği başarı, dünyayı sarsmaya devam ediyor. KKTC'nin SİHA üssü olarak kullanılma durumunun gündeme gelmesi son olarak İsrail'de geniş yankı uyandırdı. İsrailli düşünce kuruluşu INSS "Türkler Kıbrıs'ı SİHA üssü haline getirirse, etki alanımız daralır" dedi. INSS, "Erdoğan sahadaki gerçekleri dile getiriyor: Kıbrıs sorununu çözmek için bir paradigmayı değiştirme girişimi" başlıklı bir analiz yayımladı. Türkiye’nin adadaki etkinliğinin artmasının İsrail’i olumsuz etkileyeceğini ve manevra alanını kısıtlayacağı öngörüsünde bulunan INSS yazarları Galia Lindenstrauss ve Rami Daniel, şu değerlendirmelere yer verdi: "Erdoğan sahaya indi" Türk Cumhurbaşkanı Kıbrıs sorununa "iki devletli bir çözümü" teşvik etmek için daha çok çalışıyor. Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs ziyaretiyle durumu değiştirmek için şimdiden sahada çalışıyor. Şimdiye kadar uluslararası toplumun çabaları çözüme kavuşturamamıştır. Manevra alanımızı azaltacak Güney Kıbrıs son on yılda İsrail'in yakın bir ortağı haline geldi, bu nedenle İsrail adada olup bitenlerle yakından ilgileniyor. Bunun ötesinde, kuzeyde bir hava üssünün ve bir Türk deniz üssünün açılmasıyla adadaki Türk kontrolü güçlendirilecek ve bu gelişmeler İsrail'in manevra alanı üzerinde de etkileri olacak. "Türkiye'nin niyeti dikkate alınmalı" Türkiye'nin kuzeydoğu Kıbrıs'ta insansız hava araçları için inşa ettiği askeri üs ve kuzeyde bir Türk deniz üssü kurma niyeti konusu dikkate alınmalı. Kıbrıs meselesi, daha geniş bölgesel ilgiyi ve takibi hak ediyor
Türkiye'nin KKTC'de kuracağı SİHA üssü İsrail'de büyük paniğe yol açtı. İsrailli düşünce kuruluşu INSS, "Türkler Kıbrıs'a SİHA üssü açarsa, etkimiz kırılabilir, manevra alanımız daralabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin SİHA alanında elde ettiği başarı, dünyayı sarsmaya devam ediyor. KKTC'nin SİHA üssü olarak kullanılma durumunun gündeme gelmesi son olarak İsrail'de geniş yankı uyandırdı. İsrailli düşünce kuruluşu INSS "Türkler Kıbrıs'ı SİHA üssü haline getirirse, etki alanımız daralır" dedi.

INSS, "Erdoğan sahadaki gerçekleri dile getiriyor: Kıbrıs sorununu çözmek için bir paradigmayı değiştirme girişimi" başlıklı bir analiz yayımladı.

Türkiye’nin adadaki etkinliğinin artmasının İsrail’i olumsuz etkileyeceğini ve manevra alanını kısıtlayacağı öngörüsünde bulunan INSS yazarları Galia Lindenstrauss ve Rami Daniel, şu değerlendirmelere yer verdi:

"Erdoğan sahaya indi"
Türk Cumhurbaşkanı Kıbrıs sorununa "iki devletli bir çözümü" teşvik etmek için daha çok çalışıyor. Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs ziyaretiyle durumu değiştirmek için şimdiden sahada çalışıyor. Şimdiye kadar uluslararası toplumun çabaları çözüme kavuşturamamıştır.

Manevra alanımızı azaltacak
Güney Kıbrıs son on yılda İsrail'in yakın bir ortağı haline geldi, bu nedenle İsrail adada olup bitenlerle yakından ilgileniyor. Bunun ötesinde, kuzeyde bir hava üssünün ve bir Türk deniz üssünün açılmasıyla adadaki Türk kontrolü güçlendirilecek ve bu gelişmeler İsrail'in manevra alanı üzerinde de etkileri olacak.

"Türkiye'nin niyeti dikkate alınmalı"
Türkiye'nin kuzeydoğu Kıbrıs'ta insansız hava araçları için inşa ettiği askeri üs ve kuzeyde bir Türk deniz üssü kurma niyeti konusu dikkate alınmalı. Kıbrıs meselesi, daha geniş bölgesel ilgiyi ve takibi hak ediyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.